وال استریت ژورنال: صنایع نظامی اسرائیل برنده بزرگ طرح عادیسازی است
نشریه وال استریت ژورنال در گزارشی ویژه نوشت، توافقنامههای ابراهیم (عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی) که برخی کشورهای عربی با اسرائیل امضا کردند، صنایع نظامی اسرائیل را به برنده بزرگ این طرح تبدیل کرده است.
به گزارش مملکت آنلاین، نشریه "وال استریت ژورنال" در این گزارش نوشت، پیمانکاران نظامی اسرائیل بیشترین سود را از روابط دیپلماتیک جدید میبرند.
امارات که سال گذشته میلادی به دنبال راهی برای حفاظت از نمایشگاه اکسپو در برابر حملات پهپادی احتمالی نیروهای انصارالله بود، مخفیانه با اسرائیل رایزنی کرد.
به گفته برخی مسؤولان سابق صنایع نظامی رژیم صهیونیستی، امارات به دلیل نگرانی از احتمال حملهای ویرانگر علیه این رویداد پرسود، سامانه دفاع هوایی را که برای هدفگیری و اسقاط پهپادهای دشمن طراحی شده، خریداری کرد.
این منابع افزودند: سامانه "گنبد آهنین" که شرکت "رافائل" علیه پهپادها راهاندازی کرده، کار حفاظت از نمایشگاه اکسپوی دوبی را برعهده گرفت.
مسؤولان اماراتی از صحبت درباره این موضوع خودداری کردند.
به نوشته وال استریت ژورنال، این قرارداد بخشی از روابط گسترده اسرائیل و دیگر کشورهای عربی منطقه علیه آنچه که تهدیدی برای خود میدانند است، از دو سال قبل که توافقنامههای عادیسازی با کشورهای امارات، بحرین و مراکش امضا شد، امضای توافقنامههای قراردادهای دفاعی با همسایگان اسرائیل، پذیرش آن در منطقه را تقویت کرد و سران برجسته کشورهای عربی منطقه از آن استقبال کردند و دوبی به یکی از مهمترین مقاصد گردشگری اسرائیلیها تبدیل شد.
هیچ طرفی بیشتر از پیمانکاران نظامی از این روابط گرم بهره نبردند و شرکتهای نظامی-دفاعی قراردادهایی به ارزش بیش از سه میلیارد دلار با سه کشور یاد شده امضا کردند. وزارت جنگ (رژیم صهیونیستی) اعلام کرد، رشد روزافزون بازار نقش موثری در افزایش فروش تسلیحات اسرائیل در جهان داشت به طوری که طبق آمار این وزارتخانه در سال گذشته میلادی به ۱۱.۳ میلیارد دلار رسید.
فروش تجهیزات نظامی به کشورهای حوزه خلیج فارس هفت درصد کل فروشهای سال گذشته اسرائیل را تشکیل داد و به گفته مقامات اسرائیلی و پیمانکاران نظامی، شرکتهای نظامی قراردادهایی را برای ارسال سامانههای پدافندی پیشرفته به امارات و بحرین امضا کردند.
به گفته پیمانکاران الکترونیک، آنها قراردادی را برای ساخت سه کارگاه تولید پهپاد با مراکش امضا کردند و همچنین در حال مذاکره با سه کشور یاد شده برای فروش تمامی رادارهای پیشرفته خود به سیستمهای امنیت الکترونیک هستند.
از جمله مهمترین قراردادهایی که تا این لحظه اسرائیل امضا کرده، فروش سامانههای دفاع هوایی پیشرفته و سیار مشهور به "اسپایدر" به امارات است.
به گفته برخی منابع آگاه، این قرارداد زمانی امضا شد که امارات از آمریکا ناامید شده بود و آمریکا به حملات پهپادی نیروهای انصارالله علیه امارات واکنشی نشان نداده بود.
پیشتر در گزارشی در خبرگزاری رویترز به این موضوع اشاره شده بود، استیسی دوتان، مدیر اجرایی مدیریت شرکت "افنون" که پهپادهایی را به امارات و مراکش فروخت، نیز گفت: این یک زمین بازی جدید است.
این روزنامه در ادامه نوشت، توافقنامههای عادیسازی نعمتی برای شرکتهای نظامی اسرائیل بود که با تولیدات هواییشان مشهور هستند و این سامانههای دفاعی در امارات و عربستان که هر دو هدف موشکهای کروز نیروهای انصارالله یمن قرار دارند، تقاضای زیادی دارند.
مسؤولان امنیتی اسرائیل میگویند، "از زمان امضای توافقنامهها ۱۵۰ دیدار با همتایان خود در بحرین، مراکش و امارات داشتهاند".
اما این روزنامه در ادامه نوشت، محدودیتهایی بر سر راه فروش اسرائیل به همسایگان خود در منطقه خلیج فارس وجود دارد، در حال حاضر تمرکز بر فروش سامانههای دفاعی است و دولت اسرائیل هرگز به این زودی با فروش سلاحهای هجومی موافقت نخواهد کرد.
همانگونه که دوتان گفت، شرکت "افنون" توانست از این روابط گرم استفاده کند چراکه تجربه کار با امارات را پیش از امضای توافقنامههای عادیسازی داشت.
دوتان افزود: تنها یک قرارداد نیست، شما به دنبال این نیستید که همه چیز را یک باره به فروش برسانید، شما روابطی را با شرکای منطقهای خود ایجاد میکنید و زمانی که قراردادهای کوچکی میبندید، میدانید آنها به شما اعتماد دارند.
شرکت "افنون" به امارات و مراکش سامانه دفاعی کوچکی به نام "شایلوک" فروخت، این سامانه برای حفاظت از فرودگاهها، پایگاههای نظامی، نیروگاهها و مناطق کوچک در برابر حملات پهپادی طراحی شده است.
"افنون" در حال انجام مذاکراتی با مسؤولان منطقه خلیج فارس جهت ارائه خدماتی به آنها برای کمک به بهبود امنیت مرزهای کشورهایشان، تقویت دفاع سایبری آنها و ایجاد واحد خنثیسازی مواد منفجره است. به گفته دوتان، همکاری با امارات در واقع ادامه همکاریهای مخفیانهای است که پیش از توافقنامههای "ابراهیمی" نیز با حوزه خلیج فارس داشته است.
این شرکت اذعان کرد، فعالیت و رفتوآمد در بحرین که تعداد زیادی شیعه در آن سکونت دارند، دشوار بوده است، تومر افنون، بنیانگذار شرکت در سفری که به بحرین برای مذاکره درباره چشمانداز تجارت با منامه داشته، تماسی از طرف مسؤولان اطلاعات این کشور دریافت کرد و آنها از او خواستند به دلیل نگرانیهای امنیتی فورا این کشور را ترک کند.
بیشتر روابط نظامی میان اسرائیل و کشورهای حوزه خلیج فارس به صورت مخفیانه برقرار است و مسؤولان اذعان میکنند به دلیل نگرانیها، آنها میخواهد قراردادها از دید افکار عمومی دور بماند.
همچنین مراکش که دسامبر ۲۰۲۰ توافقنامه عادیسازی جداگانهای را با اسرائیل امضا کرد، به راه خود ادامه میدهد، این کشور سال گذشته توافقنامههای امنیتی را امضا کرد که شرایط را برای چند قرارداد فراهم کرد. به گفته برخی مسؤولان صنایع دفاعی-نظامی اسرئیل، مراکش همانند امارات سامانه دفاع هوایی شایلوک را از اسرائیل خریداری کرد و این کشور عربی با خرید پهپادهایی از شرکت "بلوبرد ایروسیستمز" موافقت کرد.
انتهای پیام/