تایید استفاده از تسلیحات هسته‌ای توسط روسیه در جنگ با اوکراین

رئیس جمهوری سابق روسیه اعلام کرد: در حفاظت از مناطق الحاقی به روسیه از تسلیحات هسته‌ای استفاده می‌کنیم .

تایید استفاده از تسلیحات هسته‌ای توسط روسیه در جنگ با اوکراین

به گزارش مملکت آنلاین، «دمیتری مِدوِدِف»، رئیس جمهوری سابق روسیه می‌گوید هرگونه تسلیحات از جمله سلاح‌های هسته‌ای راهبری می تواند برای دفاع از سرزمین‌های ادغام شده به روسیه از اوکراین مورد استفاده قرار گیرد. 

این تهدید مستقیم مِدوِدِف برای استفاده از سلاح‌های هسته‌ای در حالی مطرح می‌شود که قرار است به زودی همه‌پرسی «الحاق به روسیه» در چندین منطقه از خاک اوکراین برگزار شود. 

مِدوِدِف که در حال حاضر نایب رئیس شورای امنیت روسیه است همچنین تاکید کرد که همه‌پرسی توسط مقام‌های مستقر در مسکو و همچنین جدایی طلبان در مناطق وسیعی از خاک اوکراین که تحت کنترل روسیه است برگزار می‌شود. 

روسیه اعلام کرده که از هرگونه سلاح روسی از جمله تسلیحات هسته‌ای استراتژیک و سلاح‌های مبتنی بر اصول جدید برای حفاظت از مناطقی که از خاک اوکراین اشغال کرده استفاده خواهد کرد. 

همه‌پرسی الحاق به خاک روسیه، همانگونه که در سال ۲۰۱۴ میلادی در شبه جزیره کریمه اوکراین برگزار شد، قرار است روز جمعه در استان‌های دونتسک، لوهانسک، خرسون و همچنین زاپوریژیا برگزار شود. 

مِدوِدِف همچنین اعلام کرد که نیروهای مسلح روسیه با قدرت از این مناطق دفاع خواهند کرد و حضور روسیه در این استان‌ها تقویت خواهد شد.  

کی‌یف و متحدان غربی آن اعلام کرده‌اند که نتایج این همه‌پرسی را به رسمیت نخواهند شناخت. روسیه پیش از این هم در اقدامی مشابه و پس از حمله نظامی به شبه جزیره کریمه، با برگزاری یک همه‌پرسی این منطقه را به خاک خود ضمیمه کرد. 

اگر همانطور که پیش‌بینی می‌شود نتایج این همه‌پرسی به پیوستن مناطق اشغالی اوکراین به روسیه بیانجامد، تحت دکترین هسته‌ای روسیه، مسکو حق حفاظت از آنها را حتی با سلاح‌های هسته‌ای برای خود محفوظ خواهد دانست. 

دمیتری مِدوِدِف در ماه‌های اخیر با اظهارات تند و خشن، رویه‌ای تند و تهاجمی علیه اوکراین و غرب در پیش گرفته است. مِدوِدِف، سیاستمدار به ظاهر «لیبرال» و نزدیک به غرب در بین سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ میلادی و بعنوان رئیس جمهوری وقت روسیه بود، اکنون «بازِ جنگ‌طلب» و تندروی روسیه شده است.  

مسکو در حال حاضر کنترل کامل چهار منطقه‌ای را که قصد دارد در آنجا همه‌پرسی برگزار کند، در اختیار ندارد و گفته می‌شود حدود ۶۰ درصد دونتسک و ۶۶ درصد زاپوریژیا در حال حاضر در کنترل نیروهای ارتش روسیه است.

انتهای پیام/

منبع: یورونیوز

ارسال نظر