کشتههای درگیری جمهوری آذربایجان و ارمنستان از ۲۰۰ تن گذشت / فرانسه از ایروان حمایت کرد
شمار سربازان جانباخته ارمنستانی و آذربایجانی از ۲۰۰ نفر گذشت.
به گزارش مملکت آنلاین، بر اساس آمار تازهای که روز جمعه از سوی باکو وایروان اعلام شد درگیریهای اخیر مرزی میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بیش از ۲۰۰ کشته به جا گذاشته است.
آمار جدید کشته شدگان درحالی اعلام شده است که مراجع رسمی در ارمنستان و آذربایجان پیشتر به ترتیب از کشته شدن ۱۰۵ و ۵۰ سرباز در میان صفوف خود خبرداده بودند.
جمهوری آذربایجان و ارمنستان که سال ۲۰۲۰ پس از جنگ خونین شش هفتهای بر سر کنترل قرهباغ تحت میانجیگری روسیه توافق آتشبس امضا کرده بودند در پی چند روز درگیری شدید و کشته شدن بیش از دویست نفر، چهارشنبه شب باردیگر بر سر توقف خصومتها توافق کردند.
برخی تحلیلگران علت افزایش درگیریهای مرزی طی ماههای اخیر میان دو کشور را کاهش شمار صلحبانان روس میدانند که به اعتقاد آنها از سوی مسکو برای مشارکت در تهاجم نظامی به خاک اوکراین فراخوانده شدهاند.
خبرگزاری اینترفاکس روز جمعه به نقل از نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان که در پارلمان کشورش سخن میگفت از کشته شدن ۱۳۵ نظامی ارمنی خبر داد در حالی که این آمار اوایل هفته از جان باختن ۱۰۵ سرباز این کشور حکایت داشت.
جمهوری آذربایجان نیز که پیشتر از جان باختن ۵۰ سرباز خود در درگیریهای اخیر با ارمنستان خبر داده بود بنا به تازهترین آمار رسمی، شمار کشته شدگان را ۷۷ نفر اعلام کرده است.
دو کشور دو بار بر سر کنترل قرهباغ کوهستانی که در سطح بینالمللی به عنوان بخشی از آذربایجان شناخته میشود، جنگیدهاند، منطقهای که تا پیش از نبردهای شدید و خونین پاییز سال ۲۰۲۰ بخشهای بزرگی از آن تحت سکونت و کنترل ارمنیتبارهای تحت حمایت ایروان قرار داشت.
ارمنستان می گوید نیروهای ارتش جمهوری آذربایجان طی هفته جاری به شهرکهای داخل ارمنستان که خارج از منطقه قرهباغ قرار دارد حمله کردند و آن ها را به تصرف خود درآوردند.
این در حالیست که مقامات آذربایجان مدعی هستند که نیروهای نظامی این کشور به «اقدامات تحریک آمیز» طرف ارمنی واکنش نشان دادهاند.
پاشینیان روز جمعه اعلام کرد آتش بسی که با میانجیگری مسکو بر سر آن توافق شد به آخرین درگیریها در اواخر شب چهارشنبه پایان داد اما وضعیت در مناطق مرزی همچنان متشنج است.
روسیه، متحد نظامی ارمنستان که همچنین برای روابط دوستانه با آذربایجان تلاش می کند تاکید کرده که هر دو کشور را تحت فشار قرار خواهد داد تا نیروهای خود را به جایی که قبل از شروع درگیری این هفته بودند، باز گردانند.
تشدید درگیریهای مرزی اخیر میان دو کشور برخی سران و مقامهای اروپایی از جمله امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه و جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا را بر آن داشت تا از دو طرف بخواهند هر چه زودتر به خصومتها پایان دهند.
امانوئل ماکرون همچنین روز جمعه در تماس تلفنی با نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان باردیگر بر حمایت خود از تمامیت ارضی و حاکمیت این کشور تاکید کرد.
ایالات متحده و سازمان ملل متحد روز پنجشنبه از آتش بس اعلام شده بین ارمنستان و آذربایجان که گفته میشود پس از دو روز نبرد و درگیری سنگین میان نظامیان دو طرف، با وساطت روسیه بدست آمد، استقبال کردند.
قرهباغ منطقهای جدایی طلب و تحت نفوذ ایروان است که به رغم تصرف بخشهای زیادی از آن توسط ارتش آذربایجان در جریان جنگی خونین و شش هفتهای در اواخر سال ۲۰۲۰ همچنان با درگیریهای پراکنده و بیثباتی همراه است.
ارمنستان و آذربایجان پس از نخستین جنگ بر سر قرهباغ که اوایل دهه ۱۹۹۰ بیش از ۳۰ هزار کشته بر جای گذاشت، بار دیگر در پاییز ۲۰۲۰ بر سر کنترل این منطقه با یکدیگر درگیر شدند.
در این جنگ جدید که با شکست ارمنستان همراه بود بیش از شش هزار و پانصد نفر کشته شدند و بخشهای بزرگی از قرهباغ به موجب بخشی از یک توافق آتش بس با میانجیگری مسکو تحت حاکمیت دوباره باکو درآمد.
انتهای پیام/