بیماری جدید ویروسی در چین شیوع یافت / ابتلای ۳۵ نفر به لانگیا
ویروس جدید همزمان با شیوع دوباره کرونا در چین شیوع یافت.
به گزارش مملکت آنلاین، چین بستر ویروس جدیدی از خانواده ویروسهای کشنده «نِپاه و هندرا» شده است. به گفته مقامهای بهداشتی پکن تا کنون ۳۵ فرد مبتلا به بیماری ناشی از این ویروس شناسایی شده است. این در حالی است که هنوز هیچ مدرکی گواه بر انتقال از یک فرد به فرد دیگر برای این ویروس وجود ندارد.
این ویروس که به کمک سیستم «شناسایی افرادی که اخیرا به تب مبتلا شدهاند و سابقه ارتباط با حیوانات را دارند» در شرق چین یافت شد، به نام «لانگیا هِنیپاویروس» یا «لِی وی» شناخته می شود.
علائم بیماران که عمدتاً کشاورز هستند، خستگی، سرفه، بیاشتهایی، درد بدن و چند نوع ناهنجاری سلولهای خونی گزارش شده همچنین نشانههایی از آسیب کبدی و کلیوی بدست آمده است. تا کنون هیچ مرگی توسط این ویروس گزارش نشده است.
بر اساس گزارشی مجله پزشکی نیوانگلند ۲۶ نفر از ۳۵ بیمار شناسایی شده تنها به ویروس «لِی وی» آلوده بودند. محققان میگویند هیچ شواهد و مدارکی دال بر انتقال این ویروس از فردی به فرد دیگر وجود ندارد چون افراد مبتلا هیچ سابقه تماس نزدیک با یکدیگر یا به صورت دست جمعی ندارند. آزمایشها نشان میدهند که ۲۷ درصد پستانداران کوچک حشره خواری به نام شریو، ناقل این ویروس هستند. این پستانداران کوچک ناقلان شناخته شدهای برای انواع مشابه ویروسهای هِنیپاویروس هستند و این تحقیق نشان میدهد شریوها میتوانند مانند یک مخزن طبیعی برای این نوع از ویروسها عمل کنند.
براساس یافتههای محققانی از پکن، سنگاپور و استرالیا هنوز به تحقیقات بیشتری برای شناسایی نحوه سرایت این ویروس نیازمندیم.
مرکز کنترل بیماریهای تایوان میگوید که گزارشها را بررسی میکند و قصد غربالگری ویروس را دارد.
بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده، زئونوز با انتقال بیماری از حیوان به انسان بسیار شایع است و بیش از ۶ مورد از ۱۰ بیماری مسری انسان از این گونه است. البته در اکثر موارد این انتقالها در انسان باعث بیماری بسیار محدودی میشود و بدون عوارض خاصی کاملا از بین میروند. اما پس از همهگیری کرونا، سیستمهای پایشی بیشتری به وجود آمده است و نمونههای بیماریزای جدیدی همیشه در حال جمعآوری هستند.
برخی از شهرهای چین مجددا به خاطر موارد ابتلا به ویروس کرونا محدودیتهای آمد و شد وضع کردند. به محض پدیدار شدن دهها موررد جدید مبتلایان به ویروس کرونا، چین با به کارگیری «سیاست پویای کووید صفر» خود که بخش کلیدی آن کاهش رفت و آمد غیرضروری مردم است، اقدام به کنترل سرایت این ویروس کرد. هدف این سیاستها جلوگیری از تکرار فجایع ووهان و شانگهای بر اثر گسترش ویروس کرونا است.
انتهای پیام/