معاون پوتین: حمله اوکراین به کریمه یعنی برپایی روز قیامت

قائم مقام شورای امنیت ملی روسیه گفت: اوکراین به کریمه حمله کند روسیه «روز قیامت» به‌پا می‌کند .

معاون پوتین: حمله اوکراین به کریمه یعنی برپایی روز قیامت

به گزارش مملکت آنلاین، مسکو امتناع اکراین و قدرت‌های غربی از به‌رسمیت شناختن شبه‌جزیره کریمه به‌عنوان بخشی از خاک روسیه را یک «تهدید سیستماتیک» برای خود می‌داند. دیمیتری مدودف، رئیس‌جمهور پیشین روسیه روز یکشنبه ۱۷ ژوئیه با تاکید بر این موضوع هشدار داد که هر گونه تعرض خارجی به خاک کریمه پاسخ قاطع و کوبنده مسکو را در بر خواهد داشت. 

مدودف در توصیف خود از نحوه واکنش روسیه از عبارت «روز قیامت» استفاده کرد که می‌تواند همزمان اشاره‌ای باشد به احتمال استفاده از زیردریایی هسته‌ای و مرموز این کشور.

چند سال پیش کارشناسان نظامی آمریکا در توصیف این زیردریایی با اشاره به قدرت مخرب آن در تغییر معادلات جنگی تخمین زده بودند این ابرسلاح دریایی قدرت تخریب شهری به بزرگی نیویورک را داشته باشد. 

خبرگزاری تاس به‌نقل از دیمیتری مدودف که اکنون قائم مقام شورای امنیت ملی روسیه است نوشت که مسکو برای آنها « روز قیامت» به‌پا خواهد کرد و هیچ ابایی از آن نخواهد داشت. آقای مدودف گفته است که «روز قیامت» خیلی سریع و با قدرت وارد عمل می‌شود و مخفی‌شدن از تیررس آن کار بسیار دشواری خواهد بود.

سخنان مدودوف تنها یک روز پس از آن بیان می‌شود که مقامات کی‌یف گزینه استفاده از موشک‌های آمریکایی «هیمارس» (HIMARS) را برای بازپس‌گیری کریمه مطرح کردند. این موشک‌ها به‌تازگی از سوی واشنگتن در اختیار اوکراین قرار داده شده است. 

میهایلو پودولیاک، مشاور ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در واکنش به این سخنان، مدودف را فردی حقیر و فراموش‌شده خوانده که فقط سعی می‌کند جدی و ترسناک به‌نظر برسد اما در واقع فقط باعث جلب ترحم می‌شود.

مدودف پیش تر هم نسبت به تلاش برای مجازات کردن کشوری با زرادخانه‌های هسته‌ای و تبعات مخرب آن برای جامعه بشری به واشنگتن هشدار داده بود. این مقام عالی‌رتبه کرملین در کانال تلگرامی خود همچنین نسبت به تبعات محکوم کردن اقدام روسیه در اوکراین در دادگاه لاهه و احتمال منتهی شدن آن به یک جنگی اتمی سخن گفته بود.

خبرگزاری اینترفاکس روسیه به‌نقل از مدودف در جریان دیدارش با کهنه‌سربازان جنگ جهانی دوم نوشته: «اگر کشورهای دیگر، چه اوکراین چه کشورهای عضو ناتو بر این باور باشند که کریمه جزئی از روسیه نیست ما این را یک تهدید سیستمایتک علیه خود تلقی می‌کنیم، یک تهدید مستقیم و علنی.»

بعد از سرنگون شدن رئیس‌جمهوری «روس‌گرای» اوکراین در پی اعتراضات گسترده خیابانی بود که مسکو در سال ۲۰۱۴ شبه‌جزیره کریمه را ضمیمه خاک خود کرد و حمایت خود را از جدایی‌طلبان منطقه دُنباس در شرق اوکراین علنی ساخت. شبه جزیره کریمه با موقعیت استراتژیک خاص خود اهمیت بسزایی برای مسکو دارد. مقر فرماندهی ناوگان روسیه در دریای سیاه در سواستوپول قرار دارد.

انتهای پیام/

منبع: یورونیوز

ارسال نظر