تظاهرات دهها هزار نفری در گرجستان علیه دولت
دهها هزار مخالف دولت و حامی اتحادیه اروپا در پایتخت گرجستان تظاهرات کردند .
به گزارش مملکت آنلاین، تفلیس، پایتخت گرجستان صحنه تجمع دهها هزار معترض به سیاستهای دولت و طرفداران پیوستن این کشور به اتحادیه اروپا بود.
تظاهرکنندگان به دلیل آنکه تقاضای نامزدی کشورشان برای الحاق به اتحادیه اروپا پس از موافقت بروکسل با درخواست مشابه دو کشور اوکراین و مولداوی به زمان دیگری موکول شد دست به تظاهرات زدند و خواستار استعفای دولت شدند.
برخوردار نشدن گرجستان از وضعیت نامزدی برای پیوستن به اتحادیه بیش از ۳۵ هزار نفر از مخالفان سیاستهای دولت را به خیابانهای تفلیس، پایتخت این کشور کشید.
تظاهرکنندگان با حرکت در خیابانهای اصلی پایتخت جلوی عبور و مرور خودروها را گرفتند و پرچم های اتحادیه اروپا را به اهتزاز درآوردند.
چندین حزب اپوزیسیون به همراه سازمانها و تشکلهای طرفدار اتحادیه اروپا از شهروندان خواسته بودند تا با شرکت در تظاهرات آخر هفته حزب حاکمِ «رویای گرجی» را به دلیل کسب این ناکامی تحت فشار قرار دهند.
گرجستان در حالی به فهرست انتظار کشورهای متقاضی برای پیوستن به اتحادیه اروپا اضافه شده که سران بیست و هفت کشور عضو اتحادیه روز پنجشنبه ۲۳ ژوئن رسما با اعطای وضعیت نامزدی به دو کشور اوکراین و مولداوی موافقت کرده بودند.
تظاهرکنندگان در تفلیس همچنین شعارهایی علیه بیدزینا ایوانیشویلی، بنیانگذار حزب «رویای گرجی» سردادند؛ فردی الیگارش که گفته میشود بدون داشتن سمت سیاسی کنترل دولت را در گرجستان در دست دارد.
سازماندهندگان این تظاهرات در یک پست فیسبوکی اعلام کردند: «ما از ایوانیشویلی میخواهیم قدرت اجرایی را رها کند و با احترام به قانون اساسی، آن را به دولت وحدت ملی بسپارد.»
در این پیام همچنین آمده است که دولت جدید باید «اصلاحات مورد نیاز اتحادیه اروپا را انجام دهد تا کشور ما شکل خودکار بتواند از وضعیت نامزدی برای عضویت در اتحادیه اروپا بهرهمند گردد»
تفلیس تنها چند روز پس از تهاجم نظامی روسیه به خاک اوکراین در ۲۴ فوریه گذشته، همراه با کییف و کیشینائو (پایتخت مولداوی) رسما برای نامزدی جهت پیوستن به اتحادیه اروپا درخواست ارائه کرده بود.
رهبران اتحادیه اروپا ماه گذشته میلادی اعلام کردند که به شرط انجام اصلاحاتی اساسی در گرجستان به خصوص در دستگاه قضایی و سیستم انتخاباتی و نیز با فراهم کردن زمینه آزادی مطبوعات، آماده اعطای «وضعیت نامزدی» به این کشور هستند.
با این حال، شارل میشل، رئیس شورای اتحادیه اروپا پیشتر در سخنانی اعلام کرده بود که «آینده گرجستان در اتحادیه اروپا است»؛ اظهار نظری که از سوی تفلیس «تاریخی» خوانده شد.
نخست وزیر گرجستان به تازگی اعلام کرده که دولت برای اجرایی کردن اصلاحات مورد تاکید اتحادیه اروپا بسیج شده است.
انتهای پیام/