بحران در اروپا بدلیل اعتصاب شرکتهای هواپیمایی!
اعتصابهای گسترده شرکتهای هواپیمایی صدها پرواز را در اروپا لغو کرد .
به گزارش مملکت آنلاین، در حالیکه شرکتهای هواپیمایی امیدوارند پس از پایان همهگیری دوباره بتوانند با افزایش سفرها به سوددهی برسند با مشکلات دیگری همچون اعتصاب کارمندان و کارگران شرکتهای خود رو به رو شدهاند که باعث شده صدها پرواز در فرودگاههای اروپایی روز شنبه ۳ ژوئیه لغو شود و یا به تعویق بیفتد.
این اعتصابهای گسترده در بین کارمندان دو شرکت هواپیمایی رایان ایر و ایزی جت که به خاطر ارائه پروازهای ارزان قیمت شناخته شدهاند، باعث آشفتگی گسترده در پروازهای روز شنبه در سطح قاره اروپا شدند. همزمان گروه گستردهای از کسانی که در فرودگاه شارل دو گل پاریس کار میکنند نیز دست به اعتصاب زدند تا بحران پروازها در قاره اروپا دوچندان شود.
در بزرگترین فرودگاه پاریس، از هر ۵ پرواز یک پرواز صبح روز شنبه لغو شد، در حالیکه اعتصاب در ایزی جت و رایان ایر منجر به لغو ۱۵ پرواز از مبدا و به مقصد اسپانیا شد. همچنین ۱۷۵ پرواز دیگر هم با تاخیر انجام شد.
خدمه شرکت رایان ایر همچنین اعلام کردهاند که به مدت ۱۲ روز دیگر به اعتصاب خود ادامه خواهند داد. کارکنان فرودگاه شارل دو گل پاریس هم میگویند که روزهای ۸ تا ۱۰ ژوئیه بار دیگر دست از کار خواهند کشید.
این اعتصابها بیشتر در میان شرکتهای هواپیمایی دیده میشود که خدمات ارزانتری به مسافران ارائه میدهند. خلبانان و کادر پرواز این شرکتها از حقوق و مزایای خود ناراضی هستند و خواستار دریافت حقوقی برابر با شرکتهای هواپیمایی بزرگ اروپایی هستند. این در حالیست که درآمد شرکتهای هواپیمایی بزرگتر، به دلایل گرانتر بودن خدمات و قیمت بلیت، به مراتب بیشتر از شرکتهای کوچکی چون رایان ایر و ایزی جت است.
کارکنان شرکت هواپیمایی رایان ایر از روز ۲۴ ژوئن و با هدف مذاکراه به مدیران شرکت دست به اعتصاب زدند. پس از چند روز خدمه پرواز شرکت ایزی جت هم از روز جمعه، اول ژوئیه به این اعتصاب پیوستند.
لیدیا آراسانز، از اتحادیه USO که اعتصاب کارمندان شرکت رایانایر را سازماندهی کرده در این رابطه میگوید: «پس از شش روز اعتصاب و با توجه به عدم تمایل شرکت به گوش دادن به کارکنان خود و ترجیح این شرکت برای زمینگیر کردن هزاران مسافر به جای نشستن بر سر میز مذاکره، ما مجور شدیم بر اساس قوانین اسپانیا روزهای اعتصاب بیشتری را اعلام کنیم.»
آراسانز با بیان اینکه در اعتصاب اولیه بیش از ۲۰۰ پرواز لغو شده و تقریبا هزار پرواز را هم به تاخیر انداخته است، افزود: «اعتصاب جدید میتواند باعث اختلالات بیشتر شود.»
در همین حال کارگران فرودگاه شارل دو گل پاریس هم برای افزایش دستمزدهای خود و متعادل کردن هزینههای فزاینده ناشی از تورم دست به اعتصاب زدهاند. به این کارگران ایدهای مبنی بر افزایش ۴ درصدی حقوق پیشنهاد شده بود تا در ازای آن به اعتصاب خود پایان دهند اما کارگران و کارمندان فرودگاه شارل دو گل این پیشنهاد را نپذیرفتند.
دانیل برتونه، نماینده اتحادیه CGT در این رابطه میگوید: «اکثر کارگران فکر میکنند، این پیشنهاد به اندازه کافی خوب نیست. آنها به مدیریت اعتماد ندارند و بر این باورند که این رفتار مدیریت نوعی باجخواهی است که میگوید: یا همین یا هیچ.»
شرکتهای هواپیمایی همین حالا هم با بحران جدی رو به رو هستند و گسترش همهگیری کووید در سراسر دنیا باعث تا شد این شرکتها هزاران نفر از نیروهای خود را از کار اخراج کنند. با این حال با افزایش تقاضاهای جدید پس از محدودیتها، این شرکتها نتوانستهاند دوباره فرصتهای شغلی خود را تکمیل کنند.
انتهای پیام/