آبله میمونی به ۲۳ کشور رسید
در جدید ترین آمار ابتلایان به آبله میمونی، ابتلای ۲۵۷ نفر در ۲۳ کشور جهان تایید شده است.
به گزارش مملکت آنلاین، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که تا روز پنجشنبه گذشته گزارشهایی مبنی بر شناسایی ۲۵۷ مورد ابتلا به بیماری آبله میمون و حدود ۱۲۰ مورد مشکوک ابتلا به این بیماری در ۲۳ کشوری که ویروس در آنجا بومی و محلی (آندمیک) نیست، دریافت کرده است.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا از شناسایی ۱۲ مورد ابتلا به بیماری آبله میمون تا بعد از ظهر روز جمعه گذشته در هشت ایالت این کشور خبر داده است.
سازمان جهانی بهداشت همچنین اعلام کرد که گزارشهایی مبنی بر شناسایی هزار و ۳۶۵ مورد ابتلا به آبله میمون و ۶۹ مورد مرگ ناشی از ابتلا به این بیماری در پنج کشور آفریقایی که آبله میمون معمولا در این کشورها بومی و محلی شدهاند، دریافت کرده است. بر اساس گزارش این نهاد بینالمللی، این موارد از اواسط ماه دسامبر تا اواخر ماه مه ثبت شدهاند.
همچنین بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، هیچ مورد مرگ و میر ناشی از ابتلا به بیماری آبله میمون در کشورهای غیر آندمیک گزارش نشده است.
سازمان جهانی بهداشت در گزارش روز یکشنبه خود اعلام کرد: «از سال ۲۰۱۷، شمار معدودی از مرگ و میرهای ناشی از ابتلا به آبله میمون در غرب آفریقا از میان جوانان و افراد مبتلا به ایدز که درمان نشدهاند، بوده است.»
این نهاد بینالمللی همچنین در ادامه گزارش خود خبر داده است که موارد و مراکز شیوع بیماری آبله میمون برای نخستین بار به طور همزمان در مناطق جغرافیایی کاملا مختلف بودهاند.
سازمان جهانی بهداشت جهانی همچنین اعلام کرد که اگر ویروس آبله میمون از فرصت استفاده و خود را به عنوان یک پاتوژن انسانی معرفی کند و بین خردسالان و افراد با سیستم ایمنی ضعیف گسترش یابد، سلامت عمومی را با خطر مواجه میسازد.
از همین رو این نهاد بینالمللی از افراد شاغل در مراکز درمانی خواست تا در صورت برخورد با افرادی که علائمی مانند بثورات پوستی، تب، تورم غدد لنفاوی، سردرد، کمردرد، دردهای عضلانی و خستگی دارند، از آنها آزمایش بگیرند.
بیشتر مبتلایان به آبله میمون از تب و لرز، بدن درد و خستگی رنج میبرند. با این حال در موارد جدیتر این بیماری بثورات پوستی و زخمهایی روی صورت و دستان مشاهده میشود که قابلیت گسترش به دیگر قسمتهای بدن را دارد.
سازمان جهانی بهداشت اگرچه اعلام کرده است که تاکنون بیشتر مبتلایان به آبله میمون، مردانی بودهاند که با مردان دیگر رابطه جنسی داشتهاند، خواستار تلاش برای جلوگیری از انگزدن به افراد و جوامع آسیبدیده شد.
آبله میمون یک بیماری ویروسی بسیار نادر و شبیه آبله است، اما بنا به اعلام سازمان جهانی بهداشت، از نظر بالینی کمتر شدید است. این بیماری معمولا دو تا چهار هفته طول میکشد. اگرچه آبله میمون یک بیماری مقاربتی نیست اما میتواند از طریق رابطه جنسی انتقال یابد.
بنا به گزارشها، دانشمندان در حال تعیین توالی کد ژنتیکی نمونههای ویروسی از بیماران مبتلا به آبله میمون در این شیوع هستند تا درباره منشا آن اطلاعات بیشتری کسب کنند. البته سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که «دادههای اولیه تایید میکنند که ژنومها متعلق به دسته ویروس آبله میمون در غرب آفریقا هستند.»
انتهای پیام/