ادعای استفاده روسیه از بمب فسفر در کارخانه آزوفستال اوکراین
اوکراین میگوید که روسیه از بمب فسفر در کارخانه آزوفستال، محل تجمع نیروهای اوکراینی استفاده کرده است.
به گزارش مملکت آنلاین، تصاویری از حملات نیروهای روس به کارخانه فولاد آزوفستال منتشر شده که برخی از کارشناسان نظامی معتقدند شبیه تسلیحات آتشزا و حمله با گاز فسفر بوده است.
کارشناسان نظامی میگویند تصاویر نشان میدهد که مهماتی به رنگ سفید روی کارخانه فولاد آزوفستال فرود آمده که احتمالا بمب فسفر سفید بوده است. روسیه پیشتر هم از این سلاح برای حمله در شهرهایی از شرق اوکراین استفاده کرده بود.
اوکراین میگوید حدود ۶۰۰ جنگجو در کارخانه فولاد ماریوپل باقی مانده که ۴۰ نفر آنها به شدت مجروح شدهاند. غیرنظامیان اما از پناهگاههای این منطقه تخلیه شدهاند.
روسیه درباره اینکه از چه سلاحهایی برای حمله به این کارخانه استفاده کرده اظهار نظری نکرده است. نیروهای مسلح اوکراین هم فعلا اظهارنظری در این رابطه نداشتهاند. دفتر دادستانی کییف اما گفته که تحقیقاتی در خصوص استفاده احتمالی از سلاحهای آتشزا از سوی روسیه را آغاز کرده است.
بمب فسفر سفید را میتوان در میدانهای جنگ برای ساخت پردههای دود، ایجاد روشنایی و نشانهگذاری اهداف یا سوزاندن پناهگاهها و ساختمانها استفاده کرد. البته استفاده از فسفر سفید به عنوان یک سلاح شیمیایی طبق کنوانسیونهای بینالمللی ممنوع نیست.
گروههای حقوق بشر اما خواستار ممنوعیت استفاده از آن به دلیل سوختگی شدیدی که ایجاد میکد، شدهاند. ایالات متحده از بمب فسفر سفید در جنگ ویتنام و همچنین عراق در سال ۲۰۰۱ استفاده کرد. روسیه هم پیشتر در جنگهای چچن از این بمب استفاده کرده است.
پترو آندریوشچنکو، دستیار شهردار ماریوپل در این رابطه میگوید روسیه از بمبهای آتشزا یا فسفر سفید در حمله به آزوفستال استفاده کرده است.
در همین رابطه، هامیش استفان دی برتون گوردون، یکی از فرماندهان پیشین هنگ مشترک شیمیایی، بیولوژیک و هستهای ارتش بریتانیا به رویترز گفته تصاویری که از أزوفستال منتشر شده بسیار شبیه به گاز فسفر سفید است اما تا زمانی که نمونهای از آن بررسی نشود، نمیتوان با اطمینان در این خصوص نظر داد.
فسفر سفید در تماس با اکسیژن هوا بلافاصله مشتعل میشود و نمیتوان آن را با آب خاموش کرد و حرارت آن تا دمای ۱۳۰۰ درجه سانتیگراد بالا میرود.
فسفر سفید در پیمان تسلیحات شیمیایی ۱۹۹۳ با عنوان سلاح شیمیایی شناخته نمیشود.
با این حال از آن برای معلول کردن، مسموم کردن یا کشتار کورکورانه استفاده میشود.
انتهای پیام/