وزیرخارجه اوکراین: تا ژوئن وضعیت نامزدی ما در اتحادیه اروپا معلوم نشود، یعنی ما را فریب دادند
دیمیترو کولبا وزیر امور خارجه اوکراین گفته است: اگر آمریکا و دیگر کشورهای غربی بیشتر از این به کییف اعتماد میکردند و به درخواست دولت برای تامین تسلیحات چند ماه پیش از حمله ۲۴ فوریه روسیه توجه میکردند، زندگی هزاران نفر را میشد نجات داد. شرکای ما کمی بی توجهی و تعلل کردند.
به گزارش مملکت آنلاین، دیمیترو کولبا، که با ۴۱ سال سن جوانترین وزیر امور خارجه اوکراین است، کمی بیش از دو سال است که روی کار آمده است. اما او به سرعت اعتماد رئیس جمهور ولودیمیر زلنسکی را به دست آورد و در بین همتایان خود به خاطر دیپلماسی و هماهنگی که در اروپا و آمریکا ایجاد کرد، مشهور شد.
او هنگام گفتگو با پولتیکو در حالیکه آژیرهای حمله هوایی در سرتاسر پایتخت به صدا درآمد و هواپیماهای روس در آسمان ظاهر شدند، گفت: در واقع، ما برنده هستیم. ما در نبرد برای کییف پیروز شدیم. ما آنقدرها هم که فکر میکنید احمق نیستیم، و ارتش ما ثابت کرد که بسیار کارآمد است. با این کارآمدی بالاخره اعتماد آمریکا را جلب کردیم.
کولبا بار دیگر به نخستین روزهای جنگ اشاره کرد و گفت: با آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در همان روزها صحبت کردم و از او خواستم تا آمریکا برای اوکراین پاتریوت تامین کند. او گفت که "دیمیترو، شاید این اتفاق بیفتد اما دو تا سه ماه زمان می برد تا سربازان اوکراینی بتوانند طرز استفاده از این سامانههای موشکی را یاد بگیرند."
این دیپلمات ارشد اوکراینی همچنین گفت: نقطه عطف این است که ما توانستیم با دستاوردهای ارتش اوکراین، غرب را متقاعد کنیم تا از ما بیشتر حمایت کند. مردم، داستانهای موفقیت را دوست دارند و ما توانستیم بیش از انتظار دیگران زنده بمانیم و مقاومت کنیم. اقدامات روسیه نشان دهنده عمق نفرتی است که آنها از ما دارند. ما در نهایت پیروز میشویم و نبرد کییف را میبریم.
وی همچنین ادامه داد: اوکراین، دولت واشنگتن را متقاعد کرد تا اشتراک گذاری اطلاعاتی ایجاد کند که باعث شد تا ما پیروزیهایی در صحنه نبرد داشته باشیم. حمله روسیه به اوکراین با هدف تخریب و نابودی کامل کشور و ملت ما صورت گرفته است. اقدامات مستبدانه از سوی سربازان روس در کییف را میتوان با وجود اجساد در خیابانها و ساختمانهای تخریب شده در این شهر مشاهده کرد.
کولبا گفت: پایان این داستان برای اوکراین مطمئنا آزادی قلمروهای اشغال شده و بهای گزاف برای روسیه بابت تخریب اوکراین است. اما منظور من پیروزی تمام عیار نظامی نیست بلکه پایان جنگ با دیپلماسی است. به هر کسی که هنوز استدلال می کند که اوکراینی ها و روس ها با هم برادر هستند،می گویم : ما نه تنها برادر نیستیم، بلکه حتی شبیه هم نیستیم. اهداف جنگ اکنون تغییر کرده است - اکنون کییف به چیزی کمتر از کنترل کامل بر تمام سرزمین اوکراین رضایت نخواهد داد. پایان داستان برای اوکراین، البته، آزادسازی سرزمین های اشغالی است و پرداختهای روسیه برای همه چیز... برای همه آسیبهایی که [به ما] وارد شده است.
کولبا گفت: «هر جنگی با دیپلماسی به پایان می رسد. سئوال این است که وقتی لحظه دیپلماسی فرا رسیده است، آیا در موقعیتی هستید که بتوانید پایان جنگ را با شرایط خود حل کنید؟ آیا حریف شما قادر است آن را طبق شرایط خود حل کند؟ یا به توافقی دست خواهید یافت که هیچکس آن را دوست ندارد، منافع هیچکس را برآورده نمیکند، و جنگ را بیشتر به تعویق میاندازد، مثل توافقنامههای مینسک.»
قراردادهای مینسک در سپتامبر ۲۰۱۴ و فوریه ۲۰۱۵ به امضا رسید، زیرا نیروهای روسیه و نیروهای نیابتی محلی آنها در شرق اوکراین بخش های زیادی از زمین را در مناطق دونتسک و لوهانسک تصرف کردند. کییف در آن زمان در موضع ضعیفی از مذاکره قرار داشت و رئیس جمهور آن زمان، پترو پوروشنکو، مجبور شد برای توقف خونریزی، قراردادهایی را امضا کند که به نفع مسکو بود. اما این معاملات در نهایت به جنگ پایان نداد. در عوض، آنها خط مقدم را منجمد کردند و نبرد را به جنگ فرسایشی تبدیل کردند. تا ۲۴ فوریه.
کولبا گفت: «مینسک بس است. هدف اوکراین و کار من اکنون "به عنوان وزیر خارجه زمان جنگ" این است که اطمینان حاصل کنم که کییف در قوی ترین موقعیت ممکن در زمان مذاکره برای پایان جنگ قرار دارد. این بدان معناست که «برای به دست آوردن سلاحهای اوکراینی به همان اندازه که نیاز داریم تلاش کنیم، تا مطمئن شویم که جهان تا آنجا که ممکن است تحریمها را اعمال میکند و تا حد امکان سختترین تحریمها علیه روسیه است».
در حالیکه امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه و دیگر مقامهای ارشد اروپایی پیشتر یک مدل از همکاری را در اتحادیه اروپا مطرح کردهاند، وزیر امور خارجه اوکراین گفت که این مساله جایگزینی برای عضویت کامل این کشور در اتحادیه اروپا نیست.
وی افزود: اگر درخواست کاندیداتوری ما به جایی نرسد، تنها یک مفهوم دارد و این است که اروپا تلاش میکند ما را فریب دهد. اوکراین تنها جایی در اروپا است که در آن، مردم برای ارزشهایی که اتحادیه اروپا بر آن استوار است، جان میدهند و به نظرم، باید به این مساله احترام گذاشت.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین در ۲۸ فوریه درخواست الحاق اوکراین به اتحادیه اروپا را امضا کرد. او گفت که پس از تهاجم تمام عیار به روسیه، اوکراین برای الحاق فوری به اتحادیه اروپا تحت یک رویه ویژه جدید درخواست خواهد کرد.
در ۲۱ مارس گزارش شد که کمیسیون اروپا کار بر روی نتیجهگیری درباره عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا را آغاز کرده است. به گفته زلنسکی، جمعبندی کمیسیون اروپا ظرف چند ماه آینده آماده میشود و به عنوان توصیهای برای شورای اتحادیه اروپا برای تصمیمگیری درباره اقدامات بعدی خود عمل خواهد کرد.
اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، در سفر به کییف در ۸ آوریل، پرسشنامهای را در مورد انطباق این کشور با معیارهای کپنهاگ به رهبر اوکراین ارائه کرد که گامی ضروری برای کسب وضعیت نامزدی اتحادیه اروپا است. گرجستان و مولداوی چند روز پس از اوکراین - در ۱۱ آوریل - پرسشنامه های مشابهی دریافت کردند. دنیس شمیحال، نخست وزیر اوکراین گفته است که انتظار دارد حداکثر تا ژوئن ۲۰۲۲ وضعیت نامزدی عضویت در اتحادیه اروپا را به دست آورد.
انتهای پیام/