برکناری یک مقام اروپایی بدلیل بدرفتاری با پناهجویان
رئیس آژانس مرزی اتحادیه اروپا به دلیل بدرفتاری با پناهجویان از سمت خود کنار رفت.
به گزارش مملکت آنلاین، فابریس لگری، رئیس آژانس مرزی اتحادیه اروپا (فرونتکس) پس از اتهامات نقض حقوق بشر از سمت خود استعفا داد.
مدیران این آژانس اعلام کردند که آقای لگری پس از سالها اتهامات مختلف در خصوص بدرفتاری با پناهجویان در مرزهای اتحادیه اروپا، کار خود را ترک کرده است.
هیئت مدیره این مجموعه در روزهای پنجشنبه و جمعه جلسه اضطراری تشکیل داد تا درباره اتهامات وارد به فابریس لگری و دو کارمند دیگر فرونتکس گفتگو کنند. در نهایت آقای لگری استعفای خود را تقدیم آژانس مرزی اتحادیه اروپا کرد.
آژانس مبارزه با تقلب اتحادیه اروپا OLAF سال گذشته تحقیقاتی را در مورد اتهامات نقض حقوق بشر توسط فرونتکس را آغاز کرده بود اما گزارش OLAF هنوز به صورت علنی منتشر نشده است.
در سال ۲۰۲۱ پارلمان اروپا گزارشی منتشر کرده بود که بر اساس آن آژانس مرزی اتحادیه اروپا تعهدات خود را در قبال پناهجویان در مناطقی از جمله در دریای اژه و بین ترکیه و یونان رعایت نکرده است. در بخشی از گزارش آمده بود: «چندین بازیگر قابل اعتماد به طور مداوم در مورد نقض حقوق اساسی در مرز در تعدادی از کشورهای عضو گزارش دادند اما فرونتکس به طور کلی این گزارشها را نادیده گرفته است. آژانس همچنین نتوانست به مشاهدات داخلی در مورد موارد مشخصی از نقض حقوق اساسی پناهجویان در برخی از کشورهای عضو پاسخ دهد.»
در بخشی از این گزارش به عقب نشاندن پناهجویان از مرزها اشاره شده بود که این اقدام نقض قوانین بشردوستانه به شمار میرود به ویژه در شرایطی که بازگشت افراد به مناطقی که از آنجا آمده آمدند، باعث به خطر افتادن جان آنها میشود.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا و همچنین کمیسیون اروپا در هیئت مدیره آژانس مرزی اتحادیه اروپا حضور دارند. در حالی که پیشتر سازمانهای حقوق بشر زنگ خطر را در خصوص برخورد با پناهجویان به صدا در آورده بودند، یلوا یوهانسون، کمیسر اتحادیه اروپا بر لزوم تقویت نظارت بر حقوق افراد و پناهجویان از سوی فرونتکس تاکید کره بود.
کشورهای اتحادیه اروپا از زمانی که بیش از یک میلیون پناهجوی سوری در سال ۲۰۱۵ به اروپا رسیدند پول و اختیارات بیشتری را در اختیار آژانس مرزی این اتحادیه (فرونتکس) قرار دادند که در مجموع باعث تقویت احساسات راست افراطی در سراسر اتحادیه شده است.
از آنجایی که کشورهای اتحادیه اروپا به شدت بر سر صدور اجازه ورود به مسلمانانی که از خاورمیانه و آفریقا میآمدند، مقاومت میکنند، مهاجرت به یک موضوع مهم سیاسی در قاره سبز تبدیل شده است.
اتحادیه اروپا از آن زمان پناهندگی و حقوق مهاجران را محدود کرده، مرزهای خود را مستحکم کرده و قراردادهایی را که مورد انتقاد گروه های حقوق بشری قرار گرفته است، با کشورهایی از جمله ترکیه برای نگه داشتن پناهجویان در خاک خود بسته است.
انتهای پیام/