قطعنامه شورای امنیت علیه روسیه توسط روسیه وتو شد + بیانیه کشورهای مختلف
۵۰ کشور عضو سازمان ملل متحد در بیانیهای مشترک اعلام کردند روسیه با وتوی قطعنامه شورای امنیت درباره حمله به اوکراین، از قدرت خود سوءاستفاده کرده است
به گزارش مملکت آنلاین، یازده کشور عضو شورای امنیت به قطعنامه علیه روسیه رای مثبت دادند، سه کشور (چین، هند و امارات متحده عربی) ممتنع و یک کشور (روسیه) رای مخالف دادند. از آنجایی که روسیه حق وتو دارد، این قطعنامه تصویب نشد.
گاردین می گوید آمریکا و متحدانش این رای گیری را یک پیروزی می دانند چراکه روسیه تنها ماند و چین رای ممتنع داد. همراه کردن چینی ها پس از ملایم کردن جزئی قطعنامه، و تغییر کلمه "محکومیت" به "تأسف" و حذف اشاره به رئیس جمهور روسیه اتفاق افتاد.
شورای امنیت سازمان ملل در تصویب پیشنویس قطعنامهای در محکومیت حمله روسیه به اوکراین با رای منفی روسیه ناکام ماند.
پیش نویس قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که در نیویورک به رای گذاشته شد، بر تعهد خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی اوکراین تاکید میکرد و "تجاوز روسیه" را نقض صلح و امنیت بینالمللی میدانست.
چین، امارات و هند نیز از میان ۱۵ عضو شورای امنیت، به پیشنویس قطعنامه آمریکا رای ممتنع دادند.
آمریکا اعلام کرد که قطعنامه به مجمع عمومی سازمان ملل ارجاع داده خواهد شد، جایی که روسیه در آن حق وتو ندارد.
این سومین نشست اضطراری شورای امنیت در هفته جاری درباره قطعنامهای علیه روسیه است که خود ریاست شورای امنیت را در ماه جاری میلادی (فوریه) برعهده دارد و یکی از اعضای دارای حق وتو است.
لیندا توماس گرینفیلد سفیر و نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل در سخنانی در این نشست اضطراری گفت: ما بخاطر جنگ بی دلیل، غیر موجه و بی رحمانه روسیه علیه اوکراین اینجا هستیم.
این مقام دولت جو بایدن افزود: این یک جنگ انتخابی است، روسیه این گزینه را انتخاب کرده است. این کشور انتخاب کرده تا به همسایه خود حمله کند.
سفیر و نماینده آمریکا در سازمان ملل، اضافه کرد روسیه تصمیم گرفت تا حاکمیت اوکراین، قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل را نقض کند. اکنون در سراسر اوکراین مردم برای نجات جان خود در حال فرار هستند.
باربارا وودوارد سفیر و نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل، در این نشست گفت، ما مصمم به حفظ نسل های آینده از بلای جنگ هستیم.
وی تصریح کرد: رای گیری امروز پیامی به مردم اوکراین مبنی بر حمایت جهان از آنها است. این پیامی به جهان است مبنی بر اینکه قوانینی که با هم ساخته ایم باید دفاع شوند.
این مقام دولت بوریس جانسون افزود: این قطعنامه خواهان پایان این جنگ است. پوتین یک حمله گسترده علیه اوکراین آغاز کرده است و هدف آن تغییر دولت و مطیع کردن مردم این کشور است.
نماینده انگلیس در سازمان ملل ادامه داد این یک دفاع از خود نیست بلکه یک تهاجم آشکار است. این یک جنگ بدون دلیل و توجیه است، این شورا باید آن را محکوم کند.
سفیر و نماینده دائم مکزیک در سازمان ملل نیز در سخنانی گفت: مکزیک از این قطعنامه حمایت خواهد کرد زیرا ما شاهد حمله یک کشور به یک کشور مستقل دیگر هستیم. این نقض آشکار بند ۴ منشور سازمان ملل است و همچنین بر اساس قطعنامه ۳۳۱۴ یک تهاجم محسوب می شود.
وی افزود: مکزیک در طول تاریخ خود به عنوان یک کشور مستقل ۴ تهاجم به خود را تجربه کرده است. این تهاجم ها دو بار از سوی فرانسه و دوبار از سوی آمریکا انجام شده است. اولین مداخله آمریکا در مکزیک در سال ۱۸۴۶ منجر به از دست رفتن بیش از نیمی از سرزمین مکزیک در آن زمان شد.
سفیر مکزیک در سازمان ملل ادامه داد: سیاست خارجی مکزیک از صلح حمایت می کند. مکزیک تهاجم از سوی روسیه به اوکراین را محکوم می کند. ما از طرف ها می خواهیم تا هرچه زودتر خشونت ها را متوقف کنند.
پیش نویس قطعنامه پیشنهادی از همه طرف ها می خواهد که کاملا به تعهدات خود در توافقنامه های مینسک پایبند باشند.
پیش نویس قطعنامه پیشنهادی همچنین وظیفه و مسولیت منشور سازمان ملل برای حفظ صلح و امنیت بین المللی را خاطر نشان می کند و تقاضای آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل از روسیه برای توقف عملیات نظامی در اوکراین را تایید می کند.
در این بیانیه همچنین تصمیم ۲۳ فوریه سال ۲۰۲۲ از سوی ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه برای حمله به اوکراین را محکوم می کند و از گزارش های منتشر شده در مورد تلفات غیر نظامی ابراز نگرانی می کند.
این متن پیش نویس همچنین وضعیت در اوکراین را نقض صلح و امنیت بین المللی دانسته و اعلام می کند روسیه به اوکراین تجاوز کرده است.
این پیش نویس به شدیدترین شکل ممکن حمله روسیه به اوکراین را محکوم می کند و می گوید این حمله بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد را نقض می کند.
این متن پیشنهادی همچنین از روسیه می خواهد فوری استفاده از زور علیه اوکراین را متوقف کند و از هرگونه تهدید غیرقانونی یا استفاده از زور علیه هر کشور عضو سازمان ملل خودداری کند.
پیش از این، یک مقام ارشد آمریکایی اعلام کرد که انتظار می رود شورای امنیت سازمان ملل روز جمعه در مورد قطعنامه ای که حمله روسیه به اوکراین را به شدیدترین شکل ممکن محکوم می کند و از روسیه می خواهد نیروهای خود را فورا عقب بکشد، رای گیری کند.
خبرگزاری آسوشتیدپرس روز پنجشنبه به وقت محلی به نقل از این مقام آمریکایی که نامش را بیان نکرد، افزود روسیه این قطعنامه را که در صورت تصویب الزام قانونی دارد، وتو خواهد کرد اما آمریکا معتقد است رای گیری در مورد این قطعنامه برای نشان دادن انزوای جهانی روسیه اهمیت دارد.
این مقام آمریکایی ادامه داد پس از آنکه روسیه قطعنامه شورای امنیت را وتو کرد، بلافاصله یک قطعنامه در مجمع عمومی ۱۹۳ عضوی سازمان ملل معرفی خواهد شد که در آن وتو وجود ندارد.
این مقام آمریکایی تاکید کرد که این قطعنامه شورای امنیت بر اساس بند ۷ منشور سازمان ملل درحال آماده سازی است که برای اجرای آن می توان از نیروی نظامی استفاده کرد.
بیانیه مشترک ۴۳ کشور پس از وتوی قطعنامه شورای امنیت توسط روسیه
به دنبال وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل توسط روسیه برای محکوم کردن «حملات به اوکراین» لیندا توماس گرینفیلد، نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل، بیانیه مشترک امضا شده توسط ۴۳ کشور را قرائت کرد.
توماس گرینفیلد هنگام خروج از شورای امنیت پیرامون بیانیه مشترک مطبوعاتی با نمایندگان دائمی دیگر کشورها گفت: «پیشنویس قطعنامه حیاتی بود، این موضوع در مورد این بود که آیا کشورها صلح و امنیت بینالمللی را در شورا تضمین میکنند یا خیر. آنها به حفاظت از منشور سازمان ملل معتقد بودند».
نماینده دائم آمریکا با بیان اینکه روسیه در رای گیری با رای وتو از اختیارات خود سوءاستفاده کرد، گفت: «اینجا رئیس جمهور پوتین متجاوزاست و راه میانه دیگری وجود ندارد».
توماس گرینفیلد با تشکر از همه کشورهایی که از پیش نویس قطعنامه حمایت کردند، خاطرنشان کرد که آنها به حمایت از اوکراین و منشور سازمان ملل ادامه خواهند داد و گفت: «ما این موضوع را به مجمع عمومی خواهیم آورد، جایی که وتوی روسیه معتبر نیست و کشورهای جهان این موضوع را انجام خواهند داد. همچنان روسیه را مسئول میدانند»
انتهای پیام/