آنکارا حمله به سوریه با سلاح شیمیایی را رد کرد
وزارت دفاع ترکیه گزارشها مبنی بر استفاده نظامیان این کشور از سلاحهای شیمیایی در عملیات «چشمه صلح» و حمله به شبهنظامیان کُرد را رد کرد.
به گزارش مملکتآنلاین، بعد از ادعای برخی منابع محلی در استان «حسکه» واقع در شمال سوریه مبنی بر استفاده ارتش ترکیه از سلاحهای شیمیایی ممنوعه در حمله به شبهنظامیان کُرد، وزارت دفاع ترکیه به این گزارشها واکنش نشان داد.
«حلوسی آکار» وزیر دفاع ترکیه امروز (پنجشنبه) در دیدار با «رابرت اوبراین» مشاور امنیت ملی کاخ سفید، ضمن رد خبر حمله شیمیایی به سوریه، گفت ارتش ترکیه هیچ سلاح شیمیایی یا ممنوعهای در زرادخانه خود نداشته و همه این را میدانند.
به نوشته خبرگزاری «آناتولی» آکار در واکنش به بازگویی گزارشهای مذکور از زبان اوبراین، گفت اطلاعاتی دریافت کرده که نشان میدهد «سازمانهای تروریستی با استفاده از سلاحهای شیمیایی، حملاتی را [علیه خود] انجام میدهند» و بعد تلاش میکنند ارتش ترکیه را مقصر آن نشان دهند.
صبح امروز منابع نزدیک به شبهنظامیان کُرد موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (س.د.ف) ادعا کرده بودند نظامیان ترکیهای در جریان حملات خود به مناطق مسکونی رأس العین، از سلاح شیمیایی و ماده ممنوعه فسفر استفاده میکنند.
آنکارا عملیات نظامی در شمال سوریه با اسم رمز «چشمه صلح» را به بهانه مقابله با شبه نظامیان کرد و ایجاد یک «منطقه امن» برای اسکان آوارگان سوری، از هفدهم مهر آغاز کرده است. دولت سوریه از این تجاوز نظامی ترکیه به شدت انتقاد کرده و آن را اشغالگری جدید خوانده است. ایران و روسیه نیز در باره تبعات این عملیات ترکیه هشدار دادهاند به ویژه اینکه میتواند فرآیند راهحل سیاسی در ادلب را تحتالشعاع قرار دهد.
متعاقب این تصمیم ترکیه، دولت واشنگتن که بارها آنکارا را از اجرای اقدام نظامی جدید در سوریه برحذر داشته بود، از وزارت خزانهداری آمریکا خواست تا وزیر دفاع، کشور و انرژی را به همراه دو وزارتخانه انرژی و دفاع تحریم کند.
ترکیه قصد دارد با ایجاد منطقه امن به طول بیش از ۲۳۰ کیلومتر و عرض ۳۰ الی ۴۰ کیلومتر در امتداد مرزهای سوریه، علاوه بر دور کردن این شبهنظامیان، زمینه را برای اسکان دو میلیون ۳۰۰ هزار آواره سوری ساکن ترکیه ایجاد کند. گروه موسوم به «دیدبان حقوق بشر سوریه» نیز در روز پنجم این عملیات از سقوط شهر «تلأبیض» به دست نیروهای عملیاتکننده خبر داد.