روابط عربستان و تایلند بعد از ۳۰ سال برقرار میشود
روابط عربستان و تایلند ۳۰ سال پس از پرونده دزدی جواهرات سلطنتی از سر گرفته می شود.
به گزارش مملکت آنلاین، عربستان سعودی و تایلند پس از بیش از سه دهه از احیای روابط دیپلماتیک خود خبر دادند.
تنش بین دو کشور در سال ۱۹۸۹ و زمانی آغاز شد که یک تایلندی شاغل در کاخ یک شاهزاده سعودی، سنگ های قیمتی به ارزش میلیونها دلار را به سرقت برد. در میان این جواهرات یک الماس آبی ۵۰ قیراطی بسیار کمیاب نیز وجود داشت، از آن پس رسانهها برای پرونده روابط عربستان و تایلند نام «پرونده الماس آبی» را برگزیدند.
کریانکرای تچامونگ، کارگر تایلندی نزدیک به ۹۱ کیلو جواهرات و سنگهای قیمتی از قصر امیر فیصل بن فهد، پسر پادشاه وقت عربستان سعودی، دزدید. ارزش این جواهرات بیش از ۲۰ میلیون دلار تخمین زده شد. پس از ربودن این جواهرات بود که روابط دو کشور به سردی گرایید.
دولت تایلند در تلاش برای بهبود روابط با عربستان، به پلیس خود دستور داد تا به این پرونده رسیدگی کند. پلیس تایلند نیز برخی از جواهرات را پیدا کرد و به امیر سعودی بازگرداند، اما مقامهای سعودی گفتند که بیشتر جواهراتی که پلیس تایلند به ریاض فرستاده، تقلبی بوده است. گرانبهاترین قطعه این مجموعه ربوده شده «الماس آبی» بود که هرگز پیدا نشد.
عربستان برای سالها پلیس تایلند را به بی توجهی به تحقیق در مورد سرقت جواهرات متهم میکرد و معتقد بود که افسران تایلند در این دزدی دست داشتند. سارق جواهرات که پیش از دستگیری بیشتر جواهرات را فروخته بود، پنج سال حکم حبس گرفت و در سال ۲۰۱۶ به کسوت یه راهب بودایی درآمد.
در سال ۱۹۹۰ دولت عربستان سعودی یک بازرگان را به تایلند فرستاد تا در این مورد تحقیق کند او اما ناپدید شد. چند روز پیش از ناپدید شدن او، سه دیپلمات سعودی در بانکوک به ضرب گلوله کشته شده بودند. پنج مرد از جمله یکی از ماموران ارشد پلیس تایلند، به اتهام دست داشتن در این پرونده محاکمه شدند، اما در سال ۲۰۱۴ دادگاه به علت نبود شواهد کافی آنها را آزاد کرد.
بالاخره پس از سی سال دوری و قهر دو کشور، دولت تایلند در بیانیهای گفت که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی، از پرایوت چان، اوچا نخست وزیر تابلند دعوت کرده است که به ریاض برود.
دیدار دو روزه نخست وزیر تایلند از عربستان از دیروز سه شنبه آغاز شد و امروز بیانیهای مشترک دو کشور منتشر شد که خبر از «احیای کامل روابط دیپلماتیک» میداد. بر اساس این بیانیه مطبوعاتی، دو کشور دوباره میزبان سفرای خود را در پایتختهای دو کشور خواهند بود و به دنبال ایجاد مکانیسمهای مشورتی برای تحکیم همکاریهای دوجانبه بین دو کشور خواهند بود.
عربستان نیاز به هشت میلیون کارگر ماهر دارد و دولت تایلند امیدوار است تا بتواند بخشی از این نیاز را برآورده کند.
عربستان سعودی از زمان «پرونده الماس آبی» سفیری برای تایلند تعیین نکرده بود.
در بیانیهای که پس از دیدار دو طرف منتشر شد، آمده است: «این پیشرفت تاریخی نتیجه تلاشهای طولانی مدت در سطوح مختلف برای بازگرداندن اعتماد متقابل و روابط دوستانه است.»
شرکت هواپیمایی عربستان سعودی نیز از سرگیری پروازهای خود به تایلند از ماه می آینده خبر داده است.
به گفته دولت تایلند، عربستان نیاز به هشت میلیون کارگر ماهر از جمله در پروژه های هتلداری، مراقبتهای بهداشتی و ساختمانی دارد که آنگونه که راچادا دانادیرک، معاون سخنگوی دولت تایلند گفته ، این کشور امیدوار است بتواند بخشی از این نیاز را برآورده کند.
انتهای پیام/