پذیرش پناهجویان در اروپا سختتر میشود
سیستم دیپروت پناهجویان در اروپا راهاندازی میشود.
به گزارش مملکت آنلاین، وزرای کشورهای اتحادیه اروپا، در نشستی خواستار اقدامات بیشتر برای تقویت و حفاظت از مرزهای خارجی این اتحادیه شدند.
در این نشست که در ویلینوس، پایتخت لیتوانی و با مقامهایی از کشورهایی چون یونان، لهستان، ایتالیا، اتریش، فرانسه و همچنین سوئیس و نروژ برگزار شد این کشورها خواستار وضع قوانینی تازه برای بازگرداندن پناهجویان به سرزمینهای مادری خود و یا جایی که سفر خود را از آنجا آغاز کردهاند، شدند.
در این نشست این مقامها با «چشمگیر» خواندن هجوم پناهجویان به سمت مرزهای اروپا همچنین خواستار اتخاذ اقداماتی سریع از جمله تقویت بازرسیها در مرزهای اتحادیه و برخورد با قاچاقچیان انسان شدند. به گفته آنها این اقدامات هم برای حفاظت از شهروندان اروپایی و هم در جهت نجات جان پناهجویانی انجام میشود که با استفاده از مسیرهای خطرناک و سفرهای دریایی غیر ایمن از آسیا، خاورمیانه و آفریقا خود و خانوادههایشان را به خطر میاندازند.
خانم یوهانسون در این نشست خطاب به بیش از ۳۰ مقام رسمی اروپایی گفت: «ما باید از مرزهای خود در برابر تجاوز و همچنین از مردم خود محافظت کنیم.» او در ادامه افزود: «این کار نیازمند راهاندازی یک سیستم جدید اروپایی برای بازگرداندن پناهجویانی است که اجازه اقامت در اتحادیه اروپا را ندارند. این افراد باید یا به کشور خود و یا به سرزمینی که سفر خود را از آنجا شروع کردهاند، بازگردند.»
این کمیسر اروپایی همچنین تاکید کرد که یکی دیگر از روشهای مقابله با این «هجوم پناهجویان» جلوگیری از مسیرهای قاچاق است. یوهانسون در ادامه خطاب به مقامهای اروپایی گفت: «ما اگر سیستم بازگشت اروپایی را ایجاد کنیم و کسانی که اجازه حضور در اتحادیه را ندارند، سریعا به کشور مبدا بازگردانیم، کارهای بسیار بیشتری میتوانیم در این زمینه انجام دهیم؛ اما من برای اجرایی کردن این کار به همکاری و حمایت شما نیاز دارم.»
یوهانسون وعده داد که جزئیات بیشتر این طرح را در نشست سران که قرار است در ماه آینده میلادی در فرانسه برگزار شود، مورد بحث قرار خواهد داد.
در این نشست همچنین نوتیس میتاراچی، وزیر مهاجرت و پناهندگی یونان، کشوری که در ماههای اخیر با فشار گستردهای از جانب پناهجویان به ویژه از سمت مرز زمینی با ترکیه رو به رو بوده تاکید کرد که شیوه فعلی برای مقابله با مهاجران دیگر کارایی ندارد و باید بازنگری در این خصوص صورت گیرد.
میتاراچی در ادامه گفت: «اگر افراد میتوانند بدون هیچ مدرک و پروسه قانونی وارد هر کشور عضو اتحادیه اروپا شوند، پس دیگر کل سیستم ویزای شینگن بیمعنی است.»
ماریوش کامینسکی، وزیر کشور لهستان نیز همصدا با دیگر وزرای حاضر در این نشست خواستار اصلاح قوانین مهاجرت در اتحادیه اروپا شد. لهستان هم به همراه چندین کشور منطقه بالتیک شامل استونی، لتونی و لیتوانی در ماههای اخیر شاهد هجوم موجی از پناهجویان بوده که با مدیریت و تشویق بلاروس خود را به مرزهای اروپایی رسانده بودند. لهستان بعد از آن روند ساخت دیوارهای فلزی بلند در مرز خود با بلاروس را که به سیستمهای نظارت الکترونیکی پیشرفته مجهز است، توسعه داد.
مساله مهاجرت در سالهای اخیر به یک تهدید برای کشورهای اروپایی تبدیل شده اما در یک سال اخیر با شدتگیری بحرانهای سیاسی، امنیتی و اقتصادی در مناطق مجاور اروپا نظیر شمال آفریقا، خاورمیانه و بخشهایی از جنوب غربی آسیا، این مسئله شکل حادتری به خود گرفته است.
انتهای پیام/