کرملین: تحریم پوتین منجر به خدشه در روابط دیپلماتیک میشود/ اختلافات با غرب پابرجاست
سخنگوی کرملین امروز (پنجشنبه) تاکید کرد، اعمال تحریم علیه رئیس جمهوری یک کشور فراتر از حد و حدودهاست و احتمالا منجر به خدشهدار شدن روابط دیپلماتیک می شود.
به گزارش مملکت آنلاین، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سناتورهای دموکرات آمریکا روز چهارشنبه لایحه جدیدی را در رابطه با تحریم روسیه ارائه کردند که "هزینه سنگینی" برای اقتصاد روسیه در صورت حمله به اوکراین خواهد داشت. این لایحه شامل تحریمهایی علیه مقامات دولتی و نهادهای مالی کلیدی روسیه و همچنین افشای علنی اموال و داراییهای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و اطرافیان نزدیکش است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین به خبرنگاران گفت: اعمال تحریم علیه رئیس جمهوری روسیه فراتر از حد و حدودهاست و احتمالا منجر به خدشهدار شدن روابط میشود.
وی افزود: گزارشها درباره احتمال تحریمهای جدید آمریکا در زمانی که مذاکرات امنیتی در جریان است، تلاشی برای تحت فشار گذاشتن مسکو محسوب میشود و هیچ نکته دیگری ندارد. بدون شک ما چنین اسناد و بیانیههایی را شدیدا منفی ارزیابی میکنیم. به ویژه با توجه به پشت پرده سری مذاکرات کنونی. این مذاکرات اگرچه ناموفق بودند؛ اما باز هم یک گفتوگو محسوب میشوند. بدون شک، ترکیب این بیانیهها و مذاکرات با هدف تحت فشار گذاشتن مسکو است و کاملا بیمعنی است.
پسکوف گفت: مسکو در حال حاضر قصد ندارد به تحریمهای اعلام شده از سوی آمریکا پاسخ بدهد و امیدوار است که اینها تنها یک "بیانیه پر سر و صدا" باشند. ما همچنان به ظهور عقل سلیم و قضاوت صحیح امیدواریم. کرملین از غرب میخواهد تا به جای صحبت کردن درباره تحریمها، به نگرانیهای امنیتی روسیه گوش کند.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: یا توجه به اظهارات ناتو درباره توسعه این ائتلاف، روسیه متوجه نمیشود که چرا از مسکو خواسته شده تا برای کاهش تنشها اقدامی کند!
سخنگوی کرملین افزود: ما بیانیههایی را از سوی ناتو میشنویم دال بر اینکه این ائتلاف بیش از پیش توسعه خواهد یافت. ما بیانیههایی را از سوی نمایندگان آمریکایی میشنویم که از کشورهای جدید از جمله فنلاند و سوئد دعوت میکنند تا به ناتو بپیوندند. در این رابطه ما چه کاری میتوانیم برای کاهش تنشها انجام دهیم؟ اگر ناتو میخواهد به ما دیکته کند که نیروهای مسلحمان را در خاک روسیه چطور و کجا مستقر کنیم، احتمالا اوضاع خیلی سخت میشود. ما درباره خاک روسیه صحبت میکنیم. روسیه نیروهای مسلحش را در خاک کشورهای دیگر مستقر نمیکند. این نکته بسیار مهمی است که باید به آن توجه شود.
پسکوف همچنین تصریح کرد: پس از دو دور مذاکره با آمریکا و ناتو، مسکو انتظار یک پاسخ ویژه کتبی را دارد. جنبههای مثبتی در این مذاکرات وجود داشت؛ اما همچنان باید به مسائل اساسی پاسخ داده شود.
وی افزود: روسیه قصد دارد به مذاکره با آمریکا ادامه دهد. مسکو همیشه تمایل سیاسی برای گفتوگو داشته؛ اما نتایج ملموس و قاطعانه لازم است. ما بارها با عدم تمایل شرکایمان برای انجام این مذاکرات مواجه شدهایم. شکی ندارم که هیچ فقدان تمایل سیاسی برای ادامه مذاکرات وجود نخواهد داشت؛ اما باید پیشرفتی در مسائل اساسی حاصل شود و باید یک نتیجه ویژه و یک پاسخ ویژه بدست آید.
پسکوف تاکید کرد: روسیه و غرب در جریان مذاکرات اخیر در ژنو و بروکسل بر سر مسائل اساسی اختلاف داشتند. با این حال از برخی جهات این مذاکرات مثبت بود؛ اما نه در بخش مسائل مهم و اصلی. این مذاکرات با هدف رسیدن به پاسخهای ویژه برای مسائل اساسی ویژه برگزار شدند. این اختلافات در مسائل اساسی وجود دارد. این بد است. این تنها نکته منفی دو دور مذاکره اخیر است.
سخنگوی کرملین همچنین اعلام کرد که روسیه آماده همکاری با تمامی اعضای دولت جدید قزاقستان است.
وی گفت: ما باید با وزرایی که توسط قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهوری قزاقستان منصوب شدهاند ارتباط برقرار کرده و همکاریهایمان را عمیقتر کنیم.
پسکوف همچنین اظهار داشت: دعوت از توکایف برای سفر به روسیه همچنان به قوت خود پابرجاست چرا که حفظ ارتباط در سطوح بالا بسیار حائز اهمیت است. قطعا هیچ چیز تغییر نکرده است. قزاقستان و ما گفتیم که مطمئنیم که با این مشکلات دست و پنجه نرم میکنیم. تا آنجا که ما میدانیم روند خاصی از احیای زندگی عادی در پیش است. سازمان پیمان امنیت جمعی به درخواست رهبری قزاقستان نقش خود را به طور کاملا موثر ایفا کرده است و این دعوتنامه همچنان معتبر است. اوضاع در قزاقستان باثبات شده و دستکم گرفتن نقش سازمان پیمان امنیت جمعی اشتباه است.
سخنگوی کرملین همچنین اعلام کرد که سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه امروز به پوتین درباره فعالیتهای هیئت حافظان صلح سازمان پیمان امنیت جمعی در قزاقستان گزارش میدهد.
انتهای پیام/