افزایش ۲۸ درصدی قیمت غذا در سراسر جهان
سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل اعلام کرد: قیمت جهانی مواد غذایی در سال ۲۰۲۱ تا ۲۸ درصد افزایش یافته است.
به گزارش مملکت آنلاین، کامرسانت با استناد به داده های سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) می نویسد، قیمت جهانی مواد غذایی در سال ۲۰۲۱ به طور متوسط بیش از یک چهارم (به اضافه ۲۸.۱ درصد) افزایش یافته است. افزایش قیمت در سال های اخیر بزرگترین افزایش قیمت بوده است - هزینه تمام گروه های عمده محصولات کشاورزی و نه تنها غلات و روغن افزایش یافته است.
میانگین این شاخص در سال ۱۲۵.۷ بود. در پایان دسامبر، این رقم ۱۳۳.۷ واحد بود - ۰.۹ درصد کمتر از ماه قبل، اما همچنان ۲۳.۱ درصد بیشتر از دسامبر ۲۰۲۰ بوده است.
کارشناسان فائو بر این باورند که به دلیل "هزینه های بالا، بیماری همه گیر مداوم و شرایط نامشخص آب و هوایی"، به سختی می توان انتظار داشت که قیمت ها در سال ۲۰۲۲ تثبیت شود.
قیمت غلات به بالاترین حد خود از سال ۲۰۱۲ (به علاوه ۲۷.۲ درصد) رسیده است. به ویژه قیمت تمام شده ذرت و گندم به ترتیب ۴۴.۱ درصد و ۳۱.۳ درصد افزایش یافت. تنها محصولی که ارزش آن در سال ۲۰۲۱ کاهش یافت، برنج بود (منهای ۴ درصد). سازمان ملل گفت که افزایش هزینه های حمل و نقل با افزایش رقابت بین تولیدکنندگان جبران شده است.
قیمت روغن های گیاهی و شکر نسبت به سایر مواد غذایی بیشتر شد. قیمت کره نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶۵.۸ درصد افزایش یافت، در حالی که قیمت شکر ۳۷.۵ درصد (بالاترین قیمت از سال ۲۰۱۶) افزایش یافت. محصولات لبنی نیز ۱۶.۹ درصد و محصولات گوشتی ۱۲.۷ درصد گران شدند. گوشت بره بیشترین افزایش قیمت را نشان داد و پس از آن گوشت گاو و مرغ در رده های بعدی قرار گرفتند.
انتهای پیام/
منبع:
اسپوتنیک