عربستان بعد از ۸ سال بودجه بدون کسری تصویب کرد
عربستان، در راستای دستیابی به اهداف کربن صفر در تلاش است بهتدریج نقش صادرات نفت در اقتصاد این کشور را کاهش دهد و اولین بودجه عمومی خود را بدون کسری بودجه پس از هشت سال تصویب کرد.
به گزارش مملکت آنلاین، با تغییر قیمت نفت در سالهای اخیر، درآمد ارزی و رشد اقتصادی کشورهای عمده صادرکننده نفت با مشکلاتی روبهرو شد و با توجه به کاهش قیمت نفت، حتی برخی کشورها با کسری بودجه مواجه شدند و در برخی موارد به کاهش هزینههای عمومی و لغو یا تعلیق برخی پروژههای عمومی اقدام کردند. شیوع کرونا و کاهش تقاضا در بازار انرژی هم شوک بزرگی برای اقتصاد کشورهای منطقه بود.
دولت عربستان سعودی به ریاست ملکسلمان بن عبدالعزیز، بودجه عمومی سال مالی ۲۰۲۲ را تصویب کرد. هزینههای بودجه ۹۵۵ میلیارد ریال، درآمدها یک هزار و ۴۵ میلیارد ریال و مازاد تا ۹۰ میلیارد ریال برآورد شده است. مشخصه بارز بودجه سال ۲۰۲۲ عربستان این است که با توجه به تنوعبخشی در منابع ارزی تنظیم شده است و برای اولین بار در هشت سال گذشته، این کشور در انتهای سال میلادی آینده با کسری بودجه روبهرو نخواهد شد.
بودجه عمومی سال ۲۰۲۰
عربستان، بهعنوان بزرگترین صادرکننده نفت، در راستای دستیابی به اهداف کربن صفر و تسریع روند گذار انرژی، در تلاش است تا بهتدریج نقش صادرات نفت در اقتصاد این کشور را کاهش دهد. با توجه به وجود ثبات نسبی در بازار نفت، بودجه سال آینده برای عربستان فرصت مناسبی خواهد بود تا همزمان، برای اجرای سند توسعه ۲۰۳۰ و روند گذار انرژی اقدامهای موثرتری انجام دهد.
بودجه عمومی سال ۲۰۲۲ عربستان در حالی به تصویب رسید که درآمد سال ۲۰۲۲ آن ۲۷۹ میلیارد دلار پیشبینی شده که این میزان در قیاس با سال گذشته ۱۲ درصد افزایش یافته است. قیمت نفت در بودجه سال آینده ۶۵ دلار در هر بشکه در نظر گرفته است و ریاض در نظر دارد از سال آینده بهتدریج ظرفیت تولید نفت خام خود را افزایش دهد. پیشبینی میشود عربستان در سال آینده بهطور متوسط روزانه بیش از هفت میلیون بشکه نفت صادر کند.
در مورد تولید نفت عربستان در سال ۲۰۲۱، باید در نظر داشت که در قیاس با مدت مشابه در سال ۲۰۲۰ و علیرغم کاهش ۳.۴ درصدی تولید نفت خام عربستان از ژانویه تا اکتبر این سال، این کشور بهطور متوسط روزانه ۸.۹ میلیون بشکه نفت تولید کرده است و پیشبینی میشود که کل درآمد عربستان سعودی در سال ۲۰۲۱ از ۷۸۲ میلیارد ریال به ۹۳۰ میلیارد ریال (۲۴۸ میلیارد دلار) افزایش یابد. در سال ۲۰۲۰، این میزان ۲۰۸ میلیارد دلار بود. ریاض برای سال مالی ۲۰۲۲، انتظار دارد که درآمدهای این کشور به یک هزار و ۴۵ تریلیون ریال (۲۷۹ میلیارد دلار) برسد که افزایش ۱۲ درصدی نسبت به سال ۲۰۲۱ را نشان میدهد. با توجه به نوسانهای بازار و احتمال کاهش تولید نفت اوپکپلاس، احتمال دستیابی به اهداف بودجه در بخش صادرات نفت افزایش مییابد.
انتهای پیام/