تغییرات اقلیمی عامل تشدید حوادث آب و هوایی در سال ۲۰۲۱
تغییرات اقلیمی موجب تشدید حوادث آب و هوایی از موج گرما گرفته تا وقوع سیلاب های شدید در سال ۲۰۲۱ شده است.
به گزارش مملکت آنلاین، حوادث آب و هوایی شدید و جهانی در سال ۲۰۲۱ رکوردهای ثبت شده قبلی را شکست. صدها نفر بر اثر طوفان و موج گرما جان خود را از دست دادند. کشاورزان با خشکسالی و در برخی موارد با هجوم ملخ ها دست و پنجه نرم کردند. آتشسوزیهای جنگلی موجب ثبت رکوردهای جدیدی در انتشار کربن شدند و به تخریب جنگلها، شهرها و خانهها انجامیدند.
بسیاری از این رویدادها بر اثر تغییرات آب و هوایی تشدید شده است. به گفته محققان با ادامه گرم شدن جو زمین در دهه های آینده، با وقوع حوادثی بیشتر و شدیدتر مواجه خواهیم بود.
خبرگزاری رویترز به برخی از این حوادث آب و هوایی اشاره کرده است:
- فوریه: موج سرما در تگزاس مرگ ۱۲۵ تن را به همراه داشت و موجب قطعی برق گسترده شد. محققان به این نتیجه نرسیده اند که آیا تغییرات اقلیمی باعث ایجاد حوادث شدید آب و هوایی شده یا خیر، اما گرم شدن قطب شمال موجب شده وضعیت آب و هوایی در سراسر جهان غیرقابل پیش بینی شود.
همچنین کنیا و سایر بخشهای شرق آفریقا با بدترین هجوم ملخها در دهههای اخیر مواجه شدند و حشرات محصولات کشاورزی و چراگاهها را از بین بردند. به گفته محققان الگوهای آب و هوایی غیر معمول که به دلیل تغییرات اقلیمی تشدید شده، شرایط ایده آلی را برای رشد حشرات ایجاد کرده است.
- مارس: آسمان پکن به رنگ نارنجی درآمد و پرواز هواپیماها در بدترین طوفان شن یک دهه اخیر در پایتخت چین لغو شدند.
- ژوئن: تقریبا تمام مناطق غرب ایالات متحده درگیر خشکسالی بوده که اوایل سال ۲۰۲۰ ظاهر شد. کشاورزان، محصولات کشاورزی را رها کردند، وضعیت اضطراری اعلام شد و مخزن سد "هوور" به پایین ترین سطح خود رسید.
همچنین صدها نفر در جریان موج گرمای بیسابقه در ایالات متحده و کانادا جان خود را از دست دادند که به گفته محققان بدون تغییرات اقلیمی وقوع آن عملا غیرممکن بود.
- جولای: وقوع سیل فاجعه بار در استان هنان در مرکز چین به مرگ بیش از ۳۰۰ تن منجر شد و تنها در سه روز بارش باران به میزان برابر با بارش یک سال گزارش شد.
در همین حال، در اروپا نزدیک به ۲۰۰ نفر بر اثر باران های سیل آسا در آلمان، بلژیک و هلند جان خود را از دست دادند. محققان به این نتیجه رسیدند که تغییرات آب و هوایی احتمال وقوع سیل را ۲۰ درصد بیشتر کرده است.
- اوت: در منطقه مدیترانه تابستان گرم و خشک، آتش سوزی های شدیدی را به همراه داشت که هزاران نفر مجبور به تخلیه خانه های خود در الجزایر، یونان و ترکیه شدند.
تقریبا تمامی یخچال های طبیعی کوهستانی جهان به دلیل گرم شدن زمین در حال ذوب شدن هستند. به طور مثال، سوئیس در حال حاضر ۵۰۰ یخچال طبیعی خود را از دست داده است و در صورت ادامه افزایش انتشار گازهای گلخانه ای جهانی، ممکن است ۹۰ درصد از ۱۵۰۰ یخچال باقیمانده تا پایان قرن را از دست بدهد.
- اوت/سپتامبر: طبق گزارش مرکز ملی اطلاعات محیط زیست اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA)، طوفان آیدا در ایالت لوئیزیانا نزدیک به ۱۰۰ قربانی برجا گذاشت و خسارتی حدود ۶۴ میلیارد دلار به بار آورد.
تغییرات اقلیمی شدت طوفانها را افزایش داده، مدت زمان تداوم طوفان را طولانیتر کرده و باعث بارش میزان بیشتری از باران در یک منطقه شده است.
- سپتامبر: زیرساخت ها و ساختمانهای مسکونی در روسیه به طور فزاینده ای در معرض خطر قرار گرفتند زیرا یخ های زیرزمینی ذوب می شوند و خاک زیری را تغییر شکل می دهند.
- نوامبر: طبق اعلام آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد، بدترین سیل ۶۰ سال اخیر در سودان جنوبی حدود ۷۸۰ هزار نفر را تحت تاثیر قرار داد. همچنین طوفان مهیبی که به مدت دو روز ایالت بریتیش کلمبیا کانادا را درنوردید موجب وقوع سیل و رانش زمین در این منطقه شد و تخریب جادهها، راهآهن و پلها را به همراه داشت.
انتهای پیام/