امارات با پهپاد، آب و هوا را کنترل میکند
استفاده از پهپادها در امارات متحده عربی برای کنترل آب و هوا با هدف تشویق «تجمیع قطرات آب» انجام می شود.
به گزارش مملکت آنلاین، در امارات متحده عربی هر ساله حدود ۱۰ سانتیمتر باران میبارد و عمده این بارشهای نادر نیز در طول ماههای زمستان به صورت بارانی کوتاه و ناگهانی رخ میدهد. اخیراً مقامات این کشور راهحلی مبتکرانه برای معضل بارندگی محدود بوده است: ایجاد بارش با استفاده از پهپادها!
برای درک فنآوری که در امارات به کار گرفته شده، ابتدا باید بدانیم چه فرایندی باعث بارش باران میشود. اساساً ابرها از قطرات آب تشکیلشدهاند که بهطور جداگانه آنقدر کوچک هستند که وزن آنها برای سقوط از آسمان کافی نیست.
بارش و یا همان سقوط از آسمان تنها زمانی اتفاق میافتد که آنها به قطرههای بزرگتری تبدیل شوند. هر چه دما بالاتر برود این به هم پیوستن قطرهها کمتر اتفاق میافتد، بنابراین مشکلی که امارات با آن مواجه بود، چگونگی تسریع این فرآیند بود.
با توجه به این موضوع، هدف پهپادها تشویق «تجمیع قطرات آب» است. در جولای سال ۲۰۲۱، آزمایشهایی انجام شد تا ببینند آیا چنین رویکردی امکانپذیر است یا خیر.
پهپادها با هدایت از روی زمین به داخل ابرها پرواز کرده و سپس پالسهای الکتریکی منتشر میکنند. این انرژی الکتریکی واکنش قطرات درون ابرها را تسریع میکند و به طور بالقوه باعث تحریک بارش بارانی که بسیار مورد نیاز امارات است، میشود!
این تکنیک با روشی به نام «بارورسازی ابرها» ترکیب شده که برای ایجاد یا جلوگیری از بارش باران و برف استفاده میشود. با این حال بارورسازی ابرها بحثبرانگیز است چرا که به طور مصنوعی عناصری را به جو اضافه میکند. برای مثال در سال ۲۰۱۸ دانشمندان آیداهو هواپیماهایی را به داخل ابرها پرواز دادند که یدید نقره را در میان آنها پراکندند و موفق شدند اولین بارندگی تائید شده در طول تاریخ را که توسط انسان القا شده بود ایجاد کنند.
انتهای پیام/