اروپا برای انتخابات ونزوئلا ناظر اعزام میکند
اتحادیه اروپا پس از پانزده سال برای انتخابات ونزوئلا ناظر اعزام میکند
به گزارش مملکت آنلاین، اتحادیه اروپا تصمیم دارد در پاسخ به دعوت شورای ملی انتخاباتی جمهوری بولیواری ونزوئلا هیئتی را برای نظارت بر انتخابات منطقهای و محلی به این کشور اعزام کند.
انتخابات یاد شده قرار است روز ۲۱ نوامبر در ونزوئلا برپا شود و این برای نخستین بار طی پانزده سال گذشته است که اتحادیه اروپا هیئتی را برای نظارت بر روند رایگیری عازم این کشور میکند.
جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و نایب رئیس کمیسیون اروپا ایزابل سانتوش، نماینده پرتغالی پارلمان اروپا را به عنوان ریاست این هیئت تعیین کرده است.
اتحادیه اروپا پییشتر در سالهای ۲۰۰۵ و ۲۰۰۶ نیز هیئتهایی را مامور نظارت بر انتخابات ونزوئلا کرده و به این کشور اعزام کرده بود.
بورل در باره انتخابات پیش رو در ونزوئلا گفته است: یک فرایند انتخاباتی بیسابقه با حضور اغلب نیروهای سیاسی برای نخستین بار طی سالهای اخیر در این کشور برگزار خواهد شد.»
رسیس دیپلماسی اتحادیه اروپا سپس یادآور شده: «ماموریت هئیت اعزامی به ریاست خانم ایزابل سانتوش، نماینده محترم پارلمان و ناظر مجرب اتحادیه، بررسی و ارزیابی فنی به صورت مستقل از کلیه جنبههای فرایند انتخاباتی است.»
جوزپ بورل در ادامه تاکید کرد که اعتقاد دارد این ماموریت میتواند سهم مهمی در حمایت از راه حل صلح آمیز و ابتکار عمل ونزوئلا در حل بحران موجود در این کشور داشته باشد و همچنین زمینه را برای برپایی انتخاباتی معتبر، فراگیر و شفاف فراهم خواهد کرد.
سانتوش، ناظر ارشد اتحادیه اروپا در این ماموریت نیز در سخنانی تصریح کرد: «پس از سالها تنش و قطبی شدن فضای سیاسی در ونزوئلا، انتخابات آینده گام مهمی در جهت یافتن راه حلی مسالمت آمیز و دموکراتیک برای بحران در این کشور است. مفتخرم که مسئولیت رهبری مأموریت مهم نظارت بر این انتخابات از جانب اتحادیه اروپا را بر عهده گرفته ام؛ این اولین مأموریت از این دست در ونزوئلا پس از سالها است. من مشتاقانه منتظر همکاری با مقامات دولتی، احزاب سیاسی، نامزدها، سازمانهای جامعه مدنی و سایر ذینفعان با هدف دفاع از ارزشهای دموکراتیک و ترویج یک روند معتبر، فراگیر و شفاف هستم.»
دولت چاویست ونزوئلا به ریاست نیکلاس مادورو از ماه اوت گذشته باب گفتگو با جریان اپوزیسیون به رهبری خوان گوایدو را که از سوی پنجاه کشور جهان از جمله ایالات متحده به عنوان رئیس جمهوری موقت این کشور شناخته شده، باز کرده است.
گفتگوها میان دو طرف تحت نظارت نروژ در مکزیک جریان دارد و هدف آن تلاش برای یافتن راهحل بحران حاد اقتصادی و اجتماعی در این کشور عنوان شده است.
اتحادیه اروپا، ایالات متحده آمریکا و کانادا اعلام کردهاند که آمادگی دارند در صورت «پیشرفت چشمگیر» در مذاکرات یاد شده تحریمها و مجازاتهای اعمال شده علیه ونزوئلا را مورد بازنگری قرار دهند.
انتهای پیام/