مهاجران هائیتی از آمریکا اخراج شدند / انتقادات از بایدن بدلیل تصمیم گرفته شده

در پی اخراج مهاجران هائیتی از آمریکا، بایدن رئیس جمهور آمریکا زیر تیغ انتقادهای شدید داخلی و بین المللی قرار گرفت.

مهاجران هائیتی از آمریکا اخراج شدند / انتقادات از بایدن بدلیل تصمیم گرفته شده

به گزارش مملکت آنلاین، سازمان ملل متحد ضمن ابراز نگرانی عمیق از اخراج گسترده مهاجران هائیتی از ایالات متحده این اقدام ضربتی واشنگتن را مصداق احتمالی نقض قوانین بین‌المللی توصیف کرد.

فیلیپو گراندی، کمیسر علی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان با انتشار بیانیه‌ای گفتد: «اخراج‌های گسترده و خودسرانه‌ای که هم‌ اکنون مقامات آمریکا با استناد به مقررات بهداشتی در این کشور و بدون تلاش برای تعیین اولویت‌هایی از جنس حمایت و حفاظت به آن مبادرت می‌کنند با معیارها و استانداردهای بین المللی مغایرت دارد و می‌تواند به عنوان مصداق احتمالی سرکوب تلقی شود که نقض قوانین وحقوق بین‌المللی است.»

گراندی در ادامه تصریح کرده است که با دیدن تصاویر هزاران هائیتیایی که در زیر پل‌های بزرگراهی در شهر مرزی دل ریوی ایالت تگزاس پناه گرفته‌اند، «شوکه» شده است.

کمیساریای عالی حقوق بشر و کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد به ریاست فیلیپو گراندی پیش‌تر ضمن ابراز نگرانی نسبت به وضعیت مهاجران هائیتیایی به دولت آمریکا گوشزد کرده بودند که هر پناهجو حق دارد خواهان بررسی درخواست پناهندگی خود شود.

سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد نیز با تاکید بر اینکه «درخواست پناهندگی جزئی از حقوق بشر است» خواهان رعایت این حق از سوی مقامات آمریکایی شده است.

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز شنبه گذشته اعلام کرده بود که دولتش قصد دارد روند اخراج حدود ۱۵ هزار مهاجر غیرقانونی از جمله شمار زیادی از اتباع هائیتی را که زیر پلی در یکی از مناطق مرزی ایالت تگزاس پناه گرفته‌اند را با استفاده از هواپیما سرعت بخشد.

این در حالیست که اخراج مهاجران هائیتیایی پس از زمین لرزه‌ای که ماه گذشته بخش‌هایی از این کشور را ویران کرد به صورت موقت در آمریکا متوقف شده بود.

وزارت امنیت داخلی آمریکا اعلام کرده است که اکثریت قریب به اتفاق مهاجران غیرقانونی به موجب قوانین جاری بهداشتی که پس از همه‌گیری کووید۱۹ به تصویب رسیده بود از ایالات متحده اخراج می شوند.

این در حالیست که به گفته سخنگوی کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل «راه‌های دیگری برای مدیریت سلامت عمومی و در عین حال تضمین حق درخواست پناهندگی وجود دارد. این کاملا امکان پذیر است.»

تشدید فشارها بر بایدن؛ دموکرات‌ها نیز به منتقدان پیوستند

اخراج‌های جمعی مهاجران هائیتیایی که طی دو روز گذشته در ایالات متحده شدت گرفته جو بایدن و دولتش را زیر فشار انتقاد‌های گسترده قرار داده است.

رویترز در گزارشی یادآور شده که صحنه‌های خشم و عصبانیت به تصویر کشیده شده هنگام بازگشت مهاجران به فرودگاه هائیتی بر شدت این انتقادها افزوده است.

انتشار تصاویر برخورد ماموران اسب‌سوار گشت مرزی در ایالت تگزاس با مهاجران هائیتیایی نیز به نوشته آسوشیتدپرس با واکنش‌های زیاد در داخل ایالات متحده همراه بوده و انتقادهای زیادی را در اردوگاه دموکرات‌ها بر انگیخته است.

808x561_cmsv2_e4e116bc-6b5b-5bf9-9b60-15708adaec0e-6089302
برخورد ماموران اسب سوار گشت مرزی با مهاجران هائیتیایی در مرز جنوبی آمریکا

دموکرات‌ها از دولت بایدن خواسته‌اند به استفاده ابزاری از یک مصوبه بهداشتی در موج اول همه‌گیری کرونا برای اخراج مهاجران بدون دادن فرصت رسیدگی به درخواست پناهندگی آنها پایان دهد.

چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات سنا که خود از متحدان دولت به شمار می‌رود در سخنانی دیدن تصاویر مربوط به نحوره رفتار با مهاجران را «حال به هم زن» توصیف کرده و از کاخ سفید خواسته است که دنباله‌رو سیاست‌های به اعتقاد وی «نفرت‌انگیز و بیگانه هراسانه» دولت پیشین به ریاست دونالد ترامپ نباشد.

شومر روز سه‌شنبه طی سخنانی در سنا تاکید کرد: «سیاست‌هایی که اکنون وضع شده و رفتار هولناک با افراد بی‌گناهی که به مرزها آمده‌اند باید فورا متوقف شود.»

این در حالیست که دولت آمریکا همچنان زیر تیغ انتقاد‌های جمهوری‌خواهان قرار دارد که معتقدند بایدن آنطور که باید برای مقابله با آنچه آنها «بحران در مرز» می‌نامند، عمل نمی‌کند.

مصوبه‌‌ بهداشتی که دولت برای توجیه اخراج مهاجران به آن استناد می‌کند را یک قاضی فدرال هفته گذشته زیر سوال برد و دو هفته به دولت برای توقف استفاده از آن مهلت داد اما دولت بایدن روز دوشنبه نسبت به این رای درخواست تجدید نظر دارد.

دولت پیشین ایالات متحده به ریاست دونالد ترامپ اساسا مخالف ورود مهاجران غیرقانونی بود و در راستای همین سیاست ضمن تغییرات عمده در قوانین مهاجرتی، میزان پذیرش پناهنده در این کشور را تا حد بسیار پایینی کاش داد.

این در حالیست که از زمان روی کار آمدن جو بایدن، برغم لغو بسیاری از سیاست‌های دولت پیشین، ایالات متحده شاهد افزایش چشمگیر شمار افرادی است که به سوی مرزهای این کشور سرازیر شده و ماموران مرزی با آنها برخورد می‌‌کنند، آخرین نمونه از این افراد مهاجران هائیتیایی هستند.

آسوشیتدپرس در گزارش خود آورده است که بیش از شش هزار مهاجر هائتیایی و دیگر مهاجران تاکنون از محل تجمع و اسکان خود در حومه شهر دل ریو واقع در ایالت تگزاس بیرون رانده شده و در صورت ادامه روند فعلی، شمار افراد پناه‌گرفته در این منطقه طی دو تا چهار روز آینده کاهش چشمگیری خواهد یافت.

بایدن که سیاست‌های مهاجرتی دولت وی از هر دو سوی دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان به شدت مورد انتقاد قرار گرفته روز سه‌شنبه طی سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار همبستگی جامعه جهانی برای دفاع از حقوق بشر و مبارزه با بی عدالتی در سراسر جهان شد.

انتهای پیام/

منبع: یورونیوز

ارسال نظر