/تحلیل- رای الیوم/
روزهای سخت اسرائیل در راه است
شکست سامانه موشکی گنبد آهنین در رهگیری موشکهای مقاومت در جریان جنگ اخیر غزه یکی از مهمترین دلایل انصراف رهبران ارتش آمریکا از تصمیم خرید این سامانه و ترجیح دادن سامانه دیگری به آن بود و در کنار این مساله، شکست آمریکا در افغانستان روزهای سختی را برای اسرائیل رقم خواهد زد.
به گزارش مملکت آنلاین، عبدالباری عطوان، نویسنده و تحلیلگر مشهور جهان عرب و سردبیر روزنامه رأی الیوم با انتشار یادداشتی درباره چرایی انصراف آمریکا از خرید سامانه پدافندی "گنبد آهنین" از رژیم صهیونیستی نوشت: شوک تقریبا از چهارسو بر دولت اشغالگر اسرائیل وارد شده است؛ از شکست تقریبی اهداف سفر نفتالی بنت، نخستوزیر این رژیم به واشنگتن و درگیری جو بایدن با پیامدهای حوادث افغانستان درپی اتخاذ تصمیم خروج گرفته تا شکست اطلاعاتی واشنگتن در ارزیابی شرایط افغانستان و تصمیم ناگهانی ارتش آمریکا مبنی بر عدم خرید سامانه گنبد آهنین از رژیماشغالگر و ترجیح سامانه Dynetics"" متعلق به شرکت آمریکایی "Leidos".
اجازه دهید فعلا سفر بنت به آمریکا را کنار بگذاری، نه به این دلیل که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا وقت ندارد او را ملاقات کند، بلکه به این دلیل که به دنبال فاجعهها و شکستهای وارد شده به آمریکا در خاورمیانه که آخرین مورد آن مداخله نظامی در افغانستان بود؛ بایدن نمیخواهد درباره هیچ موضوع دیگری بحث کند، زیرا بنت چندین برنامه دارد که برجستهترین آنها وارد کردن آمریکا در جنگ دیگری با ایران و حفظ« برتری» نظامی اسرائیل در منطقه بوده، که به معنای دوشیدن چندین میلیارد دلار از وزارت خزانه داری آمریکا است.
امتناع ارتش آمریکا از خرید سامانه "گنبد آهنین" بزرگترین شکست برای صنعت نظامی اسراییل و معاملات با بسیاری از کشورها از جمله کره جنوبی و بسیاری از کشورهای عضو ناتو به شمار میرود؛ زیرا این به معنای کاهش اعتماد به محصولات این صنعت، نه تنها در زمینه این سامانههای پدافندی، بلکه در زمینه رادارها، تانکها، خودروهای زرهی و فناوری نظامی در زمینههای نظارت و جاسوسی است.
اتخاذ این تصمیم سه ماه پس از جنگ اخیر غزه (شمشیر قدس) ثابت کرد که شکست سامانه موشکی گنبد آهنین در رهگیری موشکهای مقاومت در جریان نبرد شمشیر قدس یکی از مهمترین دلایل انصراف رهبران ارتش آمریکا از تصمیم خرید این سامانه و ترجیح دادن سامانه دیگری به آن بوده است.
اگر جنگ ژوئیه ۲۰۰۶ شهرت تانک مرکاوا اسرائیلی را از بین برد و بسیاری از کشورها مانند هند قرارداد خرید بیش از دو میلیارد دلاری این تانکها را لغو کردند، موشکهای نوار غزه نیز همین کار را با سامانههای گنبد آهنین، "افتخار" صنعت نظامی اسرائیل انجام دادند. این دستاورد قابل توجه گروههای مقاومت در جنوب لبنان و نوار غزه توسط هیچ یک از دولتهای عربی و ارتشهای آنها در طول ۷۰ سال از آغاز درگیری اعراب و اسرائیل، علیرغم هزینههای صدها میلیاردی آنها برای خرید سلاحهای آمریکایی و یا روسی، به دست نیامده است.
طبق اعلام مجله آمریکایی "I.H.S" جونز؛ هر آتشبار گنبد آهنین پنج میلیون دلار برای اسرائیل هزینه دارد و هزینه هر موشک آن ۶۲ هزار دلار است و این درحالی است که بهای هر موشکی که در کارخانههای غزه ساخته میشود بیش از ۲۰۰۰ دلار نیست؛ چراکه تمامی لوازم لازم برای ساخت آنها داخلی و محلی است.
دولت آمریکا متعهد شده که کمبود این ذخایر موشکهای گنبد آهنین را که در جنگ اخیر غزه به اتمام رسیده بودند، جبران کند، جنگی که طی آن گروههای مقاومت چهار هزار موشک شلیک کردند. حال اگر جنگ با حزبالله در جبهه شمالی بود، که ۱۵۰ هزار موشک در انبارهای خود در ارتفاعات جنوب لبنان دارد یا علیه ایران، اوضاع چگونه میشد؟
روزهای آتی دولت اشغالگر اسرائیل بسیار دشوار و مملو از انواع رعب و وحشت خواهد بود. آمریکا پس از شکست شرمآور در افغانستان، خودش را جمع خواهد کرد و نمیخواهد واژه "خاورمیانه" را بشنود تا دچار دل آشوب و ضعف نشود لذا آمریکا به قاهره برای توقف تنش در غره و کاهش محاصره می شتابد ، درمقابل اگر جناحهای مقاومت به انبار موشکهای دقیق خود متوسل شوند ، این وحشت دوچندان میشود.
گرچه این یادداشت پیش از دیدار میان بایدن و مهمان اسرائیلی بنت نوشته شده، اما به خوبی مشخص است که رئیس جمهور آمریکا آمادگی شنیدن یا فکر کردن درباره چیزی غیر از آنچه حجم ناکامیهای افغانستان و پیامدهای منفی آن برای خود و حزبش را کاهش دهد؛ ندارد.
انتهای پیام/