اتریش دست از اخراج مهاجرین افغان برنداشت
اتریش بر خلاف چند کشور اروپایی به سیاست اخراج افغانها ادامه میدهد .
به گزارش مملکت آنلاین، اتریش میگوید همچنان سیاست خود در اخراج افغانهایی را که درخواست پناهندگی آنها مورد قبول قرار نگرفته است، ادامه میدهد.
این اتفاق در حالیست که نیروهای طالبان در افغانستان در حال پیشرفت هستند و هر روز مناطق بیشتری از خاک این کشور را تصرف میکنند.
کارل نهامر، وزیر کشور اتریش روز شنبه ۱۴ اوت (۲۳ اسد/مرداد) در این زمینه گفت: « کسانی که به حفاظت احتیاج دارند باید تا آنجا که ممکن است به کشورهایی، نزدیک کشور مبدا خود بروند.»
کسانی که به حفاظت احتیاج دارند باید تا آنجا که ممکن است به کشورهایی، نزدیک کشور مبدا خود بروند.
اظهارات وزیر کشور اتریش در حالی مطرح میشود که چند روز گذشته شش کشور اروپایی در نامهای به کمیسیون اروپا خواستار مذاکره اروپا با کشورهایی چون ایران و پاکستان برای بررسی امکان اسکان پناهجویان افغان شدند. اما پس از آن کشورهایی مانند آلمان، دانمارک و هلند از این موضع عقب نشینی کردند.
اتریش یکی از شش کشور اتحادیه اروپا بود که هفته گذشته تاکید کرد همچنان بر بازگشت پناهجویان افغان که درخواست پناهندگی آنها رد شده است، تاکید میکند. این در حالیست که دانمارک، هلند و آلمان گفتهاند به دلیل پیشرویهای طالبان اجرای این سیاست را به تعویق میاندازند.
شش کشور دانمارک، اتریش، آلمان، هلند و یونان در نامهای در تاریخ ده اوت (۱۹ مرداد) خطاب به کمیسیون اروپا نوشته بودند که توقف بازگشت پناهجویان اخراج شده از خاک اروپا میتواند با مخابره پیامی غلط موجب افزایش انگیزه شهروندان افغانستان برای ترک خاک این کشور به مقصد کشورهای عضو اتحادیه اروپا شود.
کشورهای امضا کننده این نامه همچنین اذعان کردهاند که در مورد شرایط حساس کنونی افغانستان که توجه به خروج نیروهای بینالمللی قابل پیشبینی بوده، آگاهی کامل دارند. آنها همچنین با اشاره به وجود ۴.۶ میلیون افغان آواره در منطقه از کمیسیون اروپا خواستهاند تا با افزایش همکاری با پاکستان و ایران حمایت همهجانبهای را از پناهجویان افغان صورت دهد.
به نظر میرسد مقصود وزیر کشور اتریش هم تسهیل امکان انتقال این پناهجویان به کشورهایی چون ایران و پاکستان باشد.
وزیر کشور اتریش در اینباره تاکید کرد: «ممنوعیت عمومی اخراج مهاجران عامل مهمی برای مهاجرت غیرقانونی است و تنها به تجارت قاچاقچیان و در نتیجه جنایت سازمان یافته دامن میزند.»
وی تاکید کرد که تقریبا تنها جوانان هستند که در اتریش درخواست پناهندگی میکنند. وی افزود: «بهعنوان وزیر کشور در قبال افراد ساکن در اتریش مسئول هستم. مهمتر از همه با این اقدام از رفاه اجتماعی در دراز مدت محافظت میشود.»
روزنامه اوستریش یک نظرسنجی در این خصوص انجام داده است که ۹۰ درصد کسانی که در این نظرسنجی شرکت کردهاند موافق تصمیم دولت خود هستند. این حمایت به پروندهای مربوط میشود که در ماه ژوئن رخ داد و طی آن، چهار افغان به دختری ۱۳ ساله تجاوز کردند و در نهایت این نوجوان جان باخت.
در عین حال با افزایش تقاضاها برای توقف اخراج این پناهجویان روز چهارشنبه دو کشور آلمان و هلند اعلام کردند که اخراج مهاجران افغان را متوقف کردهاند.
دولت آلمان اعلام کرده است که مهاجران افغان که تقاضای پناهندگی آنها رد شده است از این کشور اخراج نمی شوند. آلمان این تصمیم را به دلیل تشدید جنگ بین گروه طالبان و نیروهای دولتی افغانستان اتخاذ کرده است.
انتهای پیام/