شورای امنیت به دنبال بررسی بازگشایی دومین گذرگاه مرزی برای کمکرسانی به سوریه
خبرگزاری آسوشیتدپرس تاکید کرد، شورای امنیت پیشنویس قطعنامهای برای بازگشایی دومین گذرگاه مرزی جهت کمکرسانی به سوریه را بررسی میکند.
به گزارش مملکت آنلاین، این خبرگزاری گزارش داد: پیشنویس قطعنامهای که نروژ و ایرلند روز جمعه به شورای امنیت ارائه کردند، برای تمدید فعالیت گذرگاه باب الهوی واقع در مرزهای مشترک ترکیه-سوریه، بازگشایی گذرگاه الیعربیه واقع در حد فاصل عراق-سوریه که ژانویه ۲۰۲۰ مسدود شد و نیز تمدید یک ساله این ماموریت به جای تمدید شش ماهه بود که روسیه بر آن اصرار دارد.
در متن این پیشنویس آمده است: شرایط انسانی بسیار بد سوریه هنوز خطری برای صلح و امنیت منطقه است.
پیشبینی میشود کارشناسان ظرف چند روز آینده پیشنویس جدید را در شورای امنیت بررسی کنند.
لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در شورای امنیت با اشاره به نارضایتی کشورش از پیشنهاد جدید، بر لزوم بازگشایی سومین گذرگاه یعنی گذرگاه باب السلام واقع در مرزهای ترکیه-سوریه که ژوئیه ۲۰۲۰ مسدود شد، تاکید کرد.
آسوشیتدپرس اعلام کرد، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه روز سهشنبه در پیامی شفاهی برای آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، گفت: تشکیلات هیئت تحریرالشام (جبهة النصرة سابق) مانع از عبور کاروانهای کمکهای بشردوستانه از مرزها به سوریه میشود و آنکارا این مساله را نادیده میگیرد.
لاوروف در ادامه حامیان غربی را متهم کرد که تهدید کردهاند در صورتی که فعالیت گذرگاه باب الهوی تمدید نشود، پشتیبانی مالی از کمکهای بشردوستانه به سوریه قطع میکنند در حالی که باید با چنین رویکری مقابله شود.
واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل روز چهارشنبه بار دیگر تاکید کرد: شرایط در سوریه تغییر کرده و این امر امکان تغییر شیوه امدادرسانی از مرزها را فراهم میکند.
نبنزیا گفت: تا زمانی که غرب در اظهارات و عملکردها پایبندی خود به کمکرسانی را ثابت نکرده، نمیتوان درباره تمدید فعالیت گذرگاه باب الهوی صحبت کرد.
از سوی دیگر گییر پدرسن، فرستاده سازمان ملل به سوریه نیز خواستار تمدید ارسال کمکهای بشردوستانه برای مردم سوریه از طریق مرزها و بدون عبور از دمشق شد؛ امری که مسکو با آن مخالفت کرده و آن را آزمونی برای روابط خود با دولت جدید آمریکا عنوان کرد.
پدرسن روز جمعه در شورای امنیت اظهار کرد: غیرنظامیها در سراسر سوریه به ارسال کمکهای بشردوستانه و تقویت قدرت خود برای مقاومت نیاز دارند و استمرار و توسعه این کمکرسانیها از طریق مرزها و خطوط مقدم اهمیت بسیاری دارد و این روند از منظر حفظ جان انسانها برای ۱۲ ماه دیگر ضرورت دارد.
روند انتقال کمکهای بشردوستانه به سوریه از طریق مرزهای این کشور از سال ۲۰۱۴ برقرار است، این روند سال گذشته میلادی به صورت چشمگیری کاهش یافت و تنها به یک گذرگاه مرزی یعنی باب الهوی واقع در مرزهای این کشور با ترکیه محدود شد و روند امدادرسانیها از این گذرگاه نیز در تاریخ ۱۰ ژوئیه پایان مییابد.
انتهای پیام/