اظهار امیدواری آمریکا برای قبول آغاز گفت و گو با کره شمالی
آمریکا اعلام کرد: امیدواریم کرهشمالی درباره پیشنهاد گفتوگو پاسخ مثبت دهد.
به گزارش مملکت آنلاین، نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در امور کره شمالی روز دوشنبه ۲۱ ژوئن (۳۱ خرداد) گفت امیدوار است پس از اینکه رهبر کره شمالی به مقامات دستور داد تا هم برای گفتوگو و هم رویارویی آماده شوند، به زودی شاهد واکنش مثبت پیونگیانک از پیشنهادات ایالات متحده برای گفتوگو باشیم.
سونگ کیم، نماینده ویژه بایدن در امور کره شمالی، هم اکنون برای یک دیدار پنج روزه در سئول است تا با مقامات کره جنوبی و ژاپن درباره دیپلماسی متوقف شده ایالات متحده آمریکا بر سر برنامه هستهای و تحریمها علیه کرهشمالی صحبت کند.
این گفتوگوهای سه جانبه پس از نشست سیاسی هفته گذشته کرهشمالی برگزار شد جایی که کیم جونگ اون، رهبر کرهشمالی خواستار تلاش بیشتر برای بهبود اقتصاد کشورش شد که سال گذشته با بسته شدن مرزها به دلیل کرونا با کمبود شدید مواد غذایی روبرو شده است.
ما همچنان امیدواریم که جمهوری دموکراتیک خلق کره درباره ارتباط با ما و پیشنهاد ما برای دیدار در هر مکان و هر زمان بدون پیش شرط پاسخ مثبت دهد.
سونگ کیم، نماینده ایالات متحده آمریکا پس از دیدار با نو کیو-دوک دیپلمات ارشد کره جنوبی گفت که متحدان اظهارات رهبر کرهشمالی را در نظر گرفتهاند و امیدوارند که پیونگ یانگ در این زمینه پاسخ مثبت دهد: «ما همچنان امیدواریم که جمهوری دموکراتیک خلق کره درباره ارتباط با ما و پیشنهاد ما برای دیدار در هر مکان و هر زمان بدون پیش شرط پاسخ مثبت دهد.»
در همین حال، نماینده ویژه ایالات متحده تاکید کرد که آمریکا به اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل که کره شمالی را به دلیل برنامه تسلیحات هستهای تحریم کرده و سایر کشورهای را به این کار ترغیب میکند، ادامه خواهد داد.
سونگ کیم همچنین با آقای نو به همراه تاکهیرو فوناکوشی، فرستاده ژاپن در امور هستهای درباره حل اختلافات هستهای با کره شمالی صحبت کرد.
سونگ کیم به خبرنگاران گفت: «کره جنوبی و ایالات متحده همکاری نزدیکی را برای حفظ ثبات در شبه جزیره کره و یافتن راهی برای از سرگیری گفتوگوها با کره شمالی در اسرع وقت انجام میدهد.»
با این حال کیم جونگ اون در آخرین سخنرانیهای سیاسی خود گفته است که سرنوشت دیپلماسی و روابط دوجانبه با آمریکا به این بستگی دارد که واشنگتن از «سیاستهای خصمانه» خود دست بردارد.
مقامات آمریکایی میگویند که بایدن بین ارتباط مستقیم ترامپ با کیم و سیاست «صبر استراتژیک» باراک اوباما، راه میانه را انتخاب میکند. اما برخی از کارشناسان میگویند کره شمالی احتمالا باید قبل از اینکه دولت بایدن از تحریمها بکاهد، گامهای مشخصی را در راستای خلع سلاح هستهای بردارد.
چین تنها متحد اصلی کره شمالی است که بهعنوان یک بازیگر اصلی در تلاش برای حل تنش بر سر برنامه هستهای پیونگ یانگ دیده میشود.
انتهای پیام/