شکاف اجتماعی در جمهوری چک / دلیل: استفاده از نامهای خانوادگی زنانه
رای اخیر اعضای مجلس نمایندگان جمهوری چک در راستای اجازه به زنان از عدم استفاده از نام های خانوادگی زنانه جنجال ساز شده است.
به گزارش مملکت آنلاین، رای اخیر اعضای مجلس نمایندگان جمهوری چک که به زنان اجازه می دهد تا از استفاده از نام های خانوادگی زنانه خودداری کنند بحث زیادی را بین محافظه کاران و هواداران آزادی های فردی در این کشور برانگیخته است.
زنان در جمهوری چک هم اکنون از نام خانوادگی شوهران خود به همراه پسوند «اوا» (Ova) استفاده می کنند. به عنوان مثال اگر نام خانوادگی شوهر یک زن «نوواک» باشد برای او از «نوواکووا» استفاده خواهد شد. رسانه های جمهوری چک حتی این قاعده را به اتباع خارجی هم تعمیم می دهند و به عنوان مثال در گزارش های خود صدراعظم آلمان را «آنگلا مرکلووا» می خوانند.
صدراعظم آلمان پس از ازدواج با شوهر اولش که اکنون از او طلاق گرفته است از نام خانوادگی «مرکل» استفاده کرد.
مجلس نمایندگان جمهوری چک اخیرا در جریان قانونگذاری درباره استفاده از کارت های شناسایی جدید در این کشور با پیشنهادی موافقت کرد که به زنان امکان انتخاب یا عدم انتخاب نام خانوادگی زنانه را می دهد. از ۱۷۲ نماینده مجلس سفلی در جمهوری چک ۹۱ نفر به این پیشنهاد رای مثبت دادند.
این مصوبه در صورت موافقت مجلس سنای جمهوری چک از ماه ژانویه سال ۲۰۲۲ به اجرا در خواهد آمد. این رای مجلس نمایندگان به شکاف بین «سنت گرایان» و «ترقی خواهان» در جمهوری چک دامن زده است.
منتقدان پیشنهاد حذف پسوند «اوا» از نام های خانوادگی زنان بر این باور هستند که عدم استفاده از آن برخلاف قواعد زبان چکی است و صرف و نحو زبان را دشوار می کند. آنها همچنین طرح این پیشنهاد را بخشی از «جهانی شدن» می دانند و دفاع از استفاده از پسوند «اوا» را به منزله دفاع از هویت محلی خود ارزیابی می کنند.
در مقابل هواداران عدم استفاده از پسوند «اوا» به تجربه اقدامی مشابه در لهستان اشاره می کنند. به گفته آنها عدم استفاده از پسوند اختلالی در زبان لهستانی به وجود نیاورده است و در نهایت با ذکر نام کوچک یا عنوان زنان می توان بر مشکلات زبانی فائق شد.
زنان در اسلواکی، کشور همسایه جمهوری چک نیز اجازه دارند از پسوند در انتهای نام خانوادگی خودداری کنند.
بحث بر سر استفاده از پسوند «اوا» برای نام خانوادگی زنان در حالی در جمهوری چک بالا گرفته است که انتخابات پارلمانی در این کشور قرار است ماه اکتبر (مهر/آبان) برگزار شود.
انتهای پیام/