تجمعات اعتراضی علیه اسرائیلی‌ها در نقاط مختلف جهان

راهپیمایی همبستگی با فلسطین در کشورهای مختلف جهان؛ در فرانسه ۲۲ هزار نفر به خیابان‌ها آمدند.

تجمعات اعتراضی علیه اسرائیلی‌ها در نقاط مختلف جهان

به گزارش مملکت آنلاین، با وجود ممنوعیت تظاهرات همبستگی با فلسطین در پاریس از سوی وزرات کشور، حدود ۲۲ هزار نفر عصر شنبه در قالب ۶۰ گردهمایی و تجمع در مرکز پایتخت فرانسه و نیز در دیگر شهرهای این کشور علیه حملات اسرائیل به فلسطینیان در نوار غزه و کرانه باختری راهپیمایی کردند.

به گزارش وزارت کشور فرانسه، بزرگترین گردهمایی در شهر استراسبورگ فرانسه با ۴ هزار شرکت کننده صورت گرفت. در مارسی نیز ۱۵۰۰ نفر و در لیون و نانت یک هزار نفر تظاهرات کردند. گرهمایی‌هایی نیز در شهرهای لیل، نیس، مونپولیه و تولوز برگزار شد.

ماموران پلیس در پاریس برای پراکندن تظاهرکنندگانی که شمارشان بیش از سه هزار نفر تخمین زده شد به شلیک گاز اشک‌آور و استفاده از خودروهای آب‌پاش متوسل شدند. پلیس فرانسه در این روز ۵۱ نفر را در سراسر فرانسه بازداشت کرد که ۴۴ مورد در پاریس صورت گرفت.

فرمانداری پاریس و وزارت کشور فرانسه پیش‌تر برگزاری تظاهرات حامیان آرمان فلسطین را به‌دلیل «نگرانی از تکرار حوادث تظاهرات مشابه در سال ۲۰۱۴» ممنوع اعلام کرده بودند.

پس از اعلام این ممنوعیت، سازمان‌های حامی مجوز از دادگاه اداری پاریس درخواست کردند تا این تصمیم را فورا نقض کرده و مجوز صدور راهپیمایی را صادر کند. این درخواست از سوی دادگستری و «به‌دلیل» نگرانی از «به خطر افتادن نظم عمومی» رد شد.

با این حال، حدود ۳۰ حزب و سازمان عمدتا چپ‌گرای رادیکال فرانسه اعلام کردند که گردهمآیی، ساعت سه بعد از ظهر در ورودی ایستگاه متروی بَربس پاریس برگزار می‌شود. جمعیت حمایت از فلسطین استان ایل دو فرانس، حرکت آنتی‌فاشیست پاریس و حومه و حزب نوین ضد سرمایه‌داری (ان‌پ‌آ) از جمله سازمانده‌گان این تظاهرات هستند.

تمام فروشگاه‌های این منطقه در مرکز پاریس از ظهر شنبه و با در پیش گرفتن موازین احتیاطی تعطیل شدند. همزمان اقدامات امنیتی در اطراف کنیسه‌ها و مناطق یهودی‌نشین در پایتخت فرانسه تشدید شد.

دنیل صعدا، سفیر اسرائیل در فرانسه در یک مصاحبه رادیویی گفت: «افرادی که قصد شرکت در راهپیمایی پاریس را دارند حامیان حماس و طرفداران سر بریدن ساموئل پتی هستند.» ساموئل پتی معلم فرانسوی بود که در پاییز سال گذشته توسط یک اسلام‌گرا به قتل رسید.

آن ایدالگو، شهردار سوسیالیست پاریس از ممنوعیت برگزاری تظاهرات استقبال کرده بود.

تظاهرات یوم‌النکبه در شهرهای مختلف جهان

روز جمعه و شنبه تظاهرات مشابه در بریتانیا، آلمان، بلژیک، ترکیه، استرالیا و بنگلادش برگزار شد. ۱۴ مه ۱۹۴۸ میلادی سالروز تشکیل عینی کشور اسرائیل و پایان قیمومت بریتانیا بر سرزمین فلسطین است. فلسطینی‌ها این روز را یوم‌النکبه (روز نکبت) نام‌گذاری کرده اند. این روز امسال با درگیری‌های مرگ‌بار میان ارتش و پلیس اسرائیل و شهرک‌نشینان یهودی با فلسطینیان کرانه باختری و سازمان‌های نظامی مستقر در نوار غزه همراه شده است.

هزاران نفر روز شنبه در مرکز لندن در تظاهراتی در حمایت از مردم فلسطین از دولت بریتانیا خواستند تا برای متوقف شدن عملیات و حملات نظامی اسرائیل علیه فلسطینیان مداخله کند. تظاهرکنندگان در این روز در نزدیکی هاید پارک لندن جمع شدند و از آنجا به طرف سفارت اسرائیل در آنسوی پارک حرکت کردند.

در مادرید، پایتخت اسپانیا نیز تظاهرات هزاران نفری مشابهی برگزار شد.

در استانبول تظاهرکنندگان برای جان‌باختگان فلسطینی درگیری‌های ۶ روز گذشته تشییع جنازه نمادین برگزار کرده و از ارتش ترکیه خواستند برای حمایت از مسلمانان به غزه برود.

در بروکسل پایتخت بلژیک صدها نفر در برابر سفارت اسرائیل تجمع آرام و مسالمت‌آمیز برگزار کردند.

در سیدنی هزاران نفر همزمان با روز نکبت و برای همبستگی با مردم فلسطین و قربانیان دور اخیر جنگ راهپیمایی کردند.

از هفته گذشته تاکنون ۱۳۹ فلسطینی و ۹ اسرائیلی در جریان درگیری‌های کرانه باختری و بیت‌المقدس (اورشلیم) و همچنین حملات متقابل غزه و ارتش اسرائیل جان خود را از دست دادند. بیش از هزار نفر نیز در همین مدت زخمی شده اند.

دور اخیر بحران میان اسرائیل و فلسطینی‌ها از حدود یک ماه پیش و در پی احتمال اخراج ساکنان عرب منطقه شیخ جراح بیت‌المقدس (اورشلیم) و راهپیمای یهودیان ارتدوکس افراطی علیه اعراب در این شهر مقدس آغاز شد. جنبش حماس و جهاد اسلامی از دوشنبه هفته گذشته و برای «حمایت از فلطسینیان تحت ستم کرانه باختری و بیت‌المقدس» شلیک موشک به اسرائیل را آغاز کردند.

انتهای پیام/

منبع: یورونیوز

ارسال نظر