با امیدواری به بهبود روابط با ترکیه
بلینکن درباره خرید تسلیحات روسیه به آنکارا هشدار داد
وزیر امور خارجه آمریکا ضمن هشدار به ترکیه و دیگر متحدان آمریکایی نسبت به خرید سیستمهای تسلیحاتی از روسیه، تاکید کرد، چنین خریدهایی هدف تحریم و خدشهدار شدن روابط با واشنگتن قرار میگیرند.
به گزارش مملکت آنلاین، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در یک رویداد مجازی به ترکیه که مشغول مذاکره با روسیه درباره دومین خرید سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ است، اشاره کرد و گفت: این اقدام ممکن است براساس قانون "مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریمها" با مجازاتهایی رو به رو شود.
وی افزود: ترکیه و به طور کلی همه شرکا و متحدان آمریکا باید از خرید آتی تسلیحات روسی از جمله سامانههای دفاع موشکی اس-۴۰۰ اجتناب کنند.
بلینکن تصریح کرد: هرگونه معامله قابل توجه با شرکتهای دفاعی روسیه نیز هدف قانون "مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریمها" قرار میگیرد و این جدا از تحریمهایی است که در حال حاضر اعمال شدهاند.
آمریکا برای نخستین بار در دسامبر سال گذشته تحریمهایی را علیه ترکیه به خاطر خرید سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ در سال ۲۰۱۹ میلادی اعمال کرد. این تحریمها سازمان صنایع دفاعی ترکیه، "اسماعیل دمیر" رئیس آن و دیگر مقامات این سازمان را هدف گرفتند. کلیه مجوزهای صادراتی آمریکا برای این سازمان لغو شدند، صدور ویزا برای مقامات مذکور ممنوع شد و اموال این سازمان و مقامات آن درآ مسدود شدند.
به رغم این تحریمها، ترکیه تاکید کرده که مشغول مذاکره با روسیه برای خرید یک سامانه دفاع موشکی اس-۴۰۰ دیگر است.
این خریدهای تسلیحاتی تنها یکی از منابع تنش در روابط میان واشنگتن و آنکارا محسوب میشود. این دو کشور بر سر تصمیم آمریکا برای مسلح کردن یگانهای مدافع خلق کرد در سوریه به شدت اختلاف دارند و آمریکا نیز ترکیه را به خاطر سوابق حقوق بشریاش تحت فشار گذاشته است.
هنگامی که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا کشتار ارامنه در سال ۱۹۱۵ میلادی توسط امپراتوری عثمانی را به عنوان "نسلکشی" به رسمیت شناخت، این تنشها بالا گرفت.
ترکیه که این موضوع را رد کرده، تاکید دارد که این اطلاعیه بایدن به روابط دو جانبه خدشه وارد میکند.
اما به رغم تمامی این موضوعات، بلینکن گفت: بایدن و رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه هفته گذشته "گفتوگوی خوبی" داشتند و بایدن منتظر دیدارشان در جریان نشست ماه ژوئن ناتو است.
وزیر خارجه آمریکا گفت، به رسمیت شناختن نسلکشی ارامنه توسط بایدن با هدف سرزنش کردن ترکیه نیست. بایدن دیدگاهی که از مدتها قبل داشت را مطرح کرد.
او اضافه کرد: مثل اکثر کشورها ما نیز اختلافاتی داریم اما باید احترام به ترکیه را از طریق تعبیر صریح و شفاف و مستقیم و صادقانه خود از اختلافاتمان نشان دهیم. همین صراحت را از ترکیه انتظار داریم.
او ابراز امیدواری کرد، دو طرف روابطشان بهبود یابد و به نتیجه مثبتی برسند و به صورت عمیق با هم همکاری کنند.
انتهای پیام/