کرهشمالی، آزمایش موشک را پاسخی به بایدن عنوان کرد
در پاسخ به بایدن، کره شمالی آزمایش موشک با «پرتابه هدایت شونده تاکتیکی جدید» را تایید کرد .
به گزارش مملکت آنلاین، کره شمالی روز جمعه تایید کرد که یک موشک هدایت شونده جدید آزمایش کرده که با موفقیت و با دقت پرتاب بالا به هدف خود در سواحل شرقی این کشور برخورد کرده است. پیونگ یانگ میگوید این نتیجه تهدیدهایی است که جو بایدن در خصوص برنامه موشکی و هستهای کره شمالی به زبان آورده بود.
آژانس خبری مرکزی کره شمالی با اعلام این مطلب میگوید این موشک از نوع جدیدی از «پرتابه هدایت شونده تاکتیکی» است که روز پنجشنبه مورد استفاده قرار گرفته و به ۶۰۰ کیلومتر دورتر از محل پرتاب اصابت کرده است.
این در حالی است که مقامهای ژاپنی میگویند احتمالا این موشک فاصلهای حدودا ۴۰۰ کیلومتری را طی کرده است.
رسانه دولتی کره شمالی با انتشار تصاویری از پرتاب این موشک میگوید «پرتابه هدایت شونده تاکتیکی نوع جدید» که اخیرا توسعه یافته، یک روز قبل در پرتابی دیگر تحت نظارت ری پیونگ چول، دبیر کل حزب حاکم در این کشور و دیگر مقامهای ارشد دولتی آزمایش شده است.
رسانههای آمریکایی میگویند کلاهک این سلاح با استفاده از نوعی تکنولوژی پرتابه هدایت شونده تاکتیکی توسعه یافته، توانسته به ۲ و نیم تن ارتقا یابد.
این نخستین آزمایش موشکی کره شمالی از زمان به قدرت رسیدن جو بایدن در آمریکا به شمار میرود. برخی از کارشناسان میگویند پیونگ یانگ قصد دارد با این اقدامات فشارهایی را به دولت بایدن وارد سازد تا در مذاکرات آتی، قدرت رایزنی خود را افزایش دهد.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که این کشور در حال رایزنی با متحدان و شرکای خود است تا در خصوص کره شمالی تصمیم بگیرد. او همچنین گفت: «بعد از مشورت و رایزنی در خصوص آینده تصمیم میگیریم و اگر لازم باشد اقداماتی برای تشدید فشارها در نظر خواهیم گرفت. اما من برای روند دیپلماسی هم آماده هستم. روندی که به هستهای زدایی کره شمالی منجر شود.»
ایالات متحده خواهان برگزاری جلسه شورای امنیت سازمان ملل برای نظارت بر تحریمهای کره شمالی شده و قرار است این نشست صبح روز جمعه به وقت نیویورک پشت درهای بسته برگزار شود. نمایندگان ۱۵ کشور عضو شورای امنیت در این جلسه حضور خواهند داشت.
مقامهای ژاپنی میگویند هر دو سلاح آزمایش شده روز پنجشنبه از سوی کره شمالی از نوع موشکهای بالستیک بوده که به استناد قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل ممنوع هستند.
مذاکرات ایالات متحده و کره شمالی حدود دو سال قبل به رهبری دونالد ترامپ آغاز شد و هدفش پایان بخشیدن به برنامه اتمی پیونگ یانگ بود. اما با وجود برگزاری نشستهای دوجانبه میان رهبران دو کشور و اعلام آمادگی کیم جونگ اون برای همکاری، تغییری در فشارها و تحریمهای واشنگتن علیه پیونگ یانگ ایجاد نشد و بعد از مدتی کره شمالی تصمیم گرفت بار دیگر آزمایشهای خود را از سر بگیرد.
انتهای پیام/