در ادامه اقدامات مداخله جویانه
استراتژی مداخله جویانه آمریکا در قبال تایوان و واکنش چین
نظامیان آمریکایی، تایوان را بعنوان هدف بعدی پکن پس از به دست گرفتن کنترل هنگ کنگ میدانند و نگرانند در دفاع از این جزیره در برابر ارتش چین با مشکل روبرو شوند.
به گزارش مملکت آنلاین، نظامیان آمریکایی، تایوان را به عنوان هدف بعدی پکن پس از به دست گرفتن کنترل هنگ کنگ میدانند و نگرانند در دفاع از این جزیره در برابر ارتش چین که نوسازی سریع آن را با نگرانی دنبال میکنند با مشکل روبرو شوند.
دریادار فیلیپ دیویدسون فرمانده نیروهای آمریکایی در منطقه هند و اقیانوسیه هفته گذشته با تاکید بر این مسئله که چین که تایوان را بخشی از سرزمین خود میداند میتواند طی شش سال آینده این جزیره را اشغال کند در کنگره آمریکا نگرانی به وجود آورد.
پکن در واکنش اعلام کرد این نظامی آمریکایی در مورد این تهدید اغراق کرده است تا افزایش هزینههای نظامی آمریکا و حضور این کشور در آسیا را توجیه کند.
واقعیت این است که دیویدسون در کنگره از سرمایه گذاری نظامی دو میلیارد دلاری در سال در این منطقه برای ایجاد آنچه که وی از آن به عنوان بازدارندگی در برابر توسعه طلبی چین یاد کرد دفاع کرد.
اما ارتش آمریکا تحلیل خود را با مجموعهای از عوامل نظامی و نمادین توجیه میکند که آن را تلاش پکن برای اشغال جزیره تایوان میداند. ملی گرایان چین پس از پیروزی کمونیستها در سال ۱۹۴۹ به دنبال جنگ داخلی چین به تایوان پناهنده شدند.
چین، تایوان را به عنوان یک استان شورشی میداند و بازگشت این جزیره تحت حاکمیت پکن را حتی در صورت لزوم با زور خواستار است و آمریکا اگرچه تایوان را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت نمیشناسد رسما به دفاع از آن متعهد شده است.
یک مقام نظامی آمریکایی به چند خبرنگار گفت: ارتش چین در ماههای اخیر حتی در دوره همه گیری با تمرکز بر روی تسلیحاتی که به طور ویژه برای اشغال تایوان کاربرد دارند نوسازی خود را تسریع کرده است. وی گفت در بحبوحه همه گیری، چین ۲۵ ناو جنگی را به کار گرفته است و آنها قایقهای گشت یا یدک کش نیستند. اینها رزم ناو، ناوشکن، ناوچه، کشتی دوزیست و زیردریایی مجهز به موشکهای بالستیک بود هستند.
این نظامی آمریکایی گفت: کشتیهای دوزیست و ناوچهها برای به دست گرفتن کنترل تنگه تایوان تطبیق داده شده اند. این تنگه جزیره تایوان را از چین جدا میکند. این در حالیست که ناوها و زیردریاییها ممکن است برای دور نگه داشتن آمریکا مورد استفاده قرار گیرد.
علاوه بر این، ارتش چین همانند ارتش آمریکا فرماندهی منطقهای خود را سازمان دهی دوباره کرده است.
پکن سال گذشته به صورت نمادین سال ۲۰۲۷ را به عنوان نقطه عطف جدید در نوسازی ارتش چین تعیین کرد و بنابر اعلام مقام آمریکایی این تسریع هشت ساله در مقایسه با زمان بندی قبلی چین است.
در نهایت سال ۲۰۲۷ پایان احتمالی سومین دوره پنج ساله ریاست جمهوری شی جینپینگ رئیس جمهور چین است. دوره کنونی وی سال آینده منقضی میشود.
در حال حاضر ارتش چین تقریبا هر روز بر فراز تایوان پرواز دارد تا بر دفاع هوایی این جزیره به منظور تضعیف شدن اعمال فشار کند. مقام نظامی آمریکایی میگوید اگر ما در این زمینه مداخله کنیم در واقع کاتالیزوری خواهیم بود که به این مشکل دامن میزنیم.
موضع رسمی دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در واقع ادامه همان موضع دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکاست. آمریکا برای کمک به تایوان در برابر چین متعهد شده است و به دنبال بازدارندگی از چین با استفاده از حضور نظامی محسوس خود در منطقه است.
انتهای پیام/