حذف واژه نژاد از قانون اساسی آلمان

وزیر دادگستری و وزیر کشور آلمان بر سر حذف واژه نژاد از قانون اساسی توافق کردند. دانشمندان دانشگاه ینا در شرق آلمان گفتند واژه نژاد بار نژادپرستانه دارد و دسته‌بندی انسان‌ها به نژادهای مختلف پایه علمی و بیولوژیکی ندارد.

حذف واژه نژاد از قانون اساسی آلمان

به گزارش مملکت آنلاین، کریستینه لامبرشت، وزیر دادگستری و هورست زه‌هوفر، وزیر کشور آلمان با حذف و یا تغییر واژه نژاد از قانون اساسی موافقت کردند. قرار است روز چهارشنبه آینده ۱۰ مارس حذف واژه نژاد رسما اعلام شود.

در بند سوم اصل سوم قانون اساسی آلمان آمده است: «هیچ کس نباید به دلیل جنسیت، نسب، نژاد، زبان، تبار و زادگاه، عقیده، دیدگاه مذهبی یا سیاسی خود مورد تبعیض قرار گیرد یا از مزیتی بهره‌مند گردد. هیچ کس نباید به خاطر معلولیتش مورد تبعیض قرار گیرد.»

استفاده از واژه "نژاد" در این بند قانون اساسی مدتهاست که به بحث داغی در محافل سیاسی و مطبوعاتی آلمان تبدیل شده است.

دولت ائتلافی آنگلا مرکل قبلا در پاییز سال گذشته تصمیم گرفته بود که اصطلاح "نژاد" را در قانون اساسی اصلاح کند اما وزارت داگستری با پیشنهاداتی که برای اصلاح این واژه ارائه شده موافقت نکرده بود.

گفتنی است برای اصلاح قانون اساسی رای دو سوم از نمایندگان پارلمان "بوندستانگ" و شورای فدرال "بوندس‌رات" ضروری است.

دانشمندان آلمانی: نژاد واژه‌ای نژادپرستانه است

پژوهش‌گران در دانشگاه یِنا در شرق آلمان توصیه کردند از اصطلاح "نژاد" استفاده نشود. آن‌ها استدلال کردند که دسته‌بندی انسان‌ها به نژادهای مختلف پایه و اساس علمی و بیولوژیکی ندارد.

به گفته دانشمندان دانشگاه ینا، تقسیم‌بندی گروه‌های انسانی در نژادهای مختلف به طور مثال بر پایه رنگ پوست یا چشمان آن‌ها و یا شکل جمجمه‌شان از نظر بیولوژیک به پیگرد، بردگی و کشتار میلیون‌ها تن منجر شده، در حالی‌که به گفته این محققان هیچ‌گونه پایه و اساس بیولوژیک برای اثبات نژادهای مختلف وجود ندارد و هیچگاه هم وجود نداشته است.

انتهای پیام/

گروه بندی انسان‌ها براساس مشخصه‌های بیولوژیکی مانند رنگ چشم، رنگ پوست یا شکل جمجمه این تصور را ایجاد می‌کند که بین انواع گونه‌ها ارتباط تکاملی وجود دارد. دانشمندان در ینا این تصور را نوعی نژادپرستی می‌دانند.

 

منبع: دویچه وله

ارسال نظر