روز خونین میانمار با ۳۸ کشته
میانمار «میدان تیانآنمن»؛ حکومت کودتا دهها نفر را در خونینترین روز اعتراضات کشت.
به گزارش مملکت آنلاین، نیروهای امنیتی میانمار تنها یک روز پس از درخواست کشورهای همسایه برای خویشتنداری کودتاچیان در برابر مردم معترض، دستکم ۳۸ نفر را در جریان تظاهرات روز چهارشنبه به ضرب گلوله کُشتند.
سازمان ملل متحد با بیان این که نیروهای امنیتی در این روز بدون اعلام هشدار کافی در چندین شهر مختلف به روی تظاهرکنندگان آتش گشودهاند، سرکوب معترضان را «تکاندهنده» و چهارشنبه را «خونینترین روز» اعتراضات پس از کودتا خوانده است.
بر پایه گزارشها حکومت در واکنش به شدتگیری روز افزون اعتراضهای مردمی در میانمار علیه کودتای ۱ فوریه، مقابله خشونتبارتر خود را افزایش داده است و تا کنون بیش از ۵۰ نفر را در جریان اعتراضات کشته است.
بیشترین تلفات اعتراضهای روز چهارشنبه از شهر «مونیوا» گزارش شده است. مطابق این گزارشها، ماموران امنیتی در یانگون، پایتخت نیز حدود ۳۰۰ معترض را بازداشت کردهاند.
پنج جت جنگی نیز یک روز بعد از سرکوب «خونین» تظاهرات، پنجشنبه، در «ماندالی»، دومین شهر بزرگ میانمار در ارتفاع پایین به پرواز درآمدند تا قدرت نظامیان حاکم را به رخ معترضان بکشند.
اتحادیه اروپا در واکنش به وقایع میانمار با بیان این که نظامیان به سرکوب، محدود کردن رسانهها و دستگیری خبرنگاران شدت بخشیدهاند، تیراندازی به غیرنظامیان غیرمسلح و کارکنان بخش پزشکی را نقض آشکار قوانین بینالملل خواند.
در همین حال، کاردینال چارلز ماونگ بو، اسقف اعظم یانگون، با یادآوری سرکوب خونین اعتراضهای سال ۱۹۸۹ در پکن در صفحه توییتر خود نوشت:« بیشتر شهرهای بزرگ کشور مانند میدان تیانآنمن شده است.»
افزایش خشونتها در میانمار یک روز پس از آن صورت گرفت که وزیران خارجه همسایگان این کشور در جنوب شرقی آسیا خواستار خویشتنداری کودتاچیان شدند ولی در خصوص ارائه درخواست آزادی خانم سوچی و برقراری دموکراسی در این کشور به توافق نرسیدند.
حزب «لیگ ملی برای دموکراسی» به رهبری آنگ سان سوچی در انتخابات هشتم نوامبر میانمار با قاطعیت پیروز شد ولی با رخداد کودتای نظامیان از در اختیار گرفتن دوباره قدرت بازماند. ارتش این حزب را به مهندسی نتایج انتخابات متهم و در پی کودتای اول فوریه، سران این حزب را بازداشت کرد.
انتهای پیام/