حمله معترضان در ارمنستان به یک ساختمان دولتی

معترضان به یک ساختمان دولتی در ایروان یورش بردند.

حمله معترضان در ارمنستان به یک ساختمان دولتی

به گزارش مملکت آنلاین، چند روز پس از اوج‌گیری بحران سیاسی ماه‌های اخیر در ارمنستان شماری از معترضان به سیاست‌های دولت روز دوشنبه در ایروان یک ساختمان دولتی را اشغال کردند و خواستار استعفای نخست وزیر شدند.

این در حالیست که نیکول پاشینیان هفته گذشته در شروع این بحران ضمن متهم کردن ارتش به تلاش برای انجام کودتا، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح این کشور را برکنار کرد و همراه با حامیانش برای محکوم کردن آنچه وی دسیسه برکناری وی خواند، به خیابان آمده بود.

برخی رسانه‌ها از جمله شبکه الجزیره و خبرگزاری روسی «ریانووستی» با انتشار گزارش‌های تصویری اعلام کردند که معترضان به سیاست‌های دولت روز دوشنبه به یک ساختان دولتی یورش بردند تا بدین ترتیب دامنه بحران سیاسی در این کشور که پس از پایان جنگ قره‌باغ شدت گرفته بود، وارد مرحله تازه‌ای شود.

معترضان این توافق را که با واگذاری بخش‌های مهمی از اراضی منطقه قره‌باغ به آذربایجان همراه شد یک شکست مهم سیاسی برای کشورشان قلمداد می‌کنند و خواهان کنار رفتن نیکول پاشینیان هستند که به اعتقاد آنها نباید این مصالحه تو‌ام با باخت برای ارمنستان را می‌پذیرفت.

تجمع معترضان و حمله به یک ساختمان دولتی در ایروان چهار روز پس از راهپیمایی بزرگ حامیان نخست وزیر در پایتخت ارمنستان صورت گرفته است.

نیکول پاشینیان پنجشنبه گذشته پس از بیانیه ستاد کل نیروهای مسلح که در آن از وی خواسته شده بود از سمت خود کنار رود،‌ از تلاش برای کودتا بر ضد دولت خبر داد و حامیانش را به تجمع در خیابان فراخواند.

همزمان با این فراخوان شمار زیادی از حامیان دولت که نیکول پاشینیان را جلودار خود داشتند،‌ در خیابان‌های مرکزی ایروان راهپیمایی کردند و ستاد کل نیروهای مسلح نیز به نشانه پشتیبانی از معترضان جنگنده‌های نظامی را بر فراز پایتخت به پرواز درآورد.

رئیس جمهوری ارمنستان روز شنبه درخواست نیکول پاشینیان برای برکناری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح را مغایر با قانون اساسی خواند و تایید نکرد.

این مسئله نارضایتی نخست وزیر را به همراه داشت که معتقد است که چنین تصمیمی به هیچ وجه به حل وضعیت فعلی کمک نمی کند.

معترضان به دولت معتقدند که خون بسیاری از هموطنانشان در جریان شش هفته نبرد در منطقه قره‌باغ با توافقی که امتیاز‌های زیادی به جمهوری آذربایجان داده به هدر رفته است.

این توافق ماه نوامبر گذشته با میانجی‌گری روسیه میان ارمنستان و آذربایجان به امضا رسید تا بخشی از اراضی تحت سکونت ارمنی تبارهای ساکن در منطقه قره‌باغ به باکو تحویل داده شود.

نخست وزیر ارمنستان که کشورش حمایت روسیه را به همراه دارد معتقد است که توافق یاد‌شده دردناک اما برای جلوگیری از تسلط آذربایجان بر کل منطقه قره‌باغ اجتناب ناپذیر بوده است.

ارمنستان به حمایت مالی و نظامی مسکو دل بسته و میزبان یک پایگاه نظامی روسیه شده که نشانگر روابط نزدیک در کشور به خصوص در زمینه سیاسی و نظامی است.

با این حال وزارت دفاع روسیه هفته گذشته نخست وزیر ارمنستان را به دلیل اظهاراتی بحث برانگیز در باره موشک روسی اسکندر مورد سرزنش قرار داد، چرا که به گفته این وزارتخانه ارتش ارمنستان حتی یک موشک اسکندر را هم در جنگ قره باغ شلیک نکرد.

نیکول پاشینیان بدنبال موضع وزارت دفاع روسیه، اظهارات خود را پس گرفت و آنرا ناشی از گزارش‌های اشتباهی دانست که در اختیار وی گذاشته شده بود

انتهای پیام/

منبع: یورونیوز

ارسال نظر