چراغ سبز آمریکا به آغاز مذاکرات ۵+۱؛
احتمال گفتگوی قریب الوقوع ایران و آمریکا / محدودیت سفر دیپلماتهای ایرانی به آمریکا لغو شد
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد این کشور امیدوار است که منافع مشترک بتواند همکاری با چین و روسیه را در مورد ایران ارتقا بخشد.
به گزارش مملکت آنلاین، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا دیشب پنجشنبه گفت واشنگتن امیدوار است که منافع مشترکش با چین و روسیه به سه کشور برای همکاری در مسئله هستهای ایران کمک کند.
پیش از این اعلام شده بود که آمریکا آماده شرکت در جلسهای با حضور روسیه، آلمان، فرانسه، انگلیس، چین و ایران برای بحث در مورد برنامه هستهای ایران است. این بیانیه به عنوان بخشی از سیاست خارجی دولت جو بایدن اعلام شده است.
پرایس مدعی شد: در گذشته، روسیه و چین در جریان مذاکرات برجام [برنامه جامع اقدام مشترک]نقشی پرحاصل و سازنده داشتند، زیرا آنها منافع خود را در دستیابی ایران به سلاح هستهای و تنشهای منطقهای نمیدیدند.
او افزود: انتظار میرود که همان موارد در جریان باشد و علیرغم اختلافات جدی دیگری که ممکن است در این خصوص با آنها داشته باشیم، بتوانیم با هم در این زمینه کار کنیم.
پیش از این، برخی رسانهها مدعی شدند آمریکا آمادگی خود را برای گفتگو با ایران در قالب جلسه کمیسیون مشترک برجام با اعضای ۱+۵ نشان داده است. در همین حال، دولت آمریکا ادعای خود مبنی بر نقض برجام از سوی ایران و بازگشت تمامی تحریمهای سازمان ملل را پس گرفت.
در سال ۲۰۱۵، ایران و کشورهای آمریکا، چین، فرانسه، روسیه، انگلیس و آلمان در مورد فعالیتهای هستهای ایران توافقی امضا کردند. این توافق ایران را ملزم به کاهش برنامه هستهای خود و کاهش ذخایر اورانیوم خود در ازای کاهش تحریمها از جمله لغو تحریمهای تسلیحاتی پنج سال پس از تصویب توافق کرد، اما دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ از توافق خارج شد که به موجب آن ایران به فعالیتهای هستهای خود بازگشت.
آمریکا درخواست احیای تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را پس گرفت
نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل متحد درخواست دولت پیشین این کشور مبنی بر احیای تمام تحریمهای سازمان ملل علیه ایران را پس گرفت.
«ریچارد میلز» نماینده موقت آمریکا در سازمان ملل متحد در نامهای خطاب به ۱۵ عضو شورای امنیت، که به رؤیت خبرگزاری رویترز رسید، گفت که ایالات متحده درخواست دولت پیشین این کشور مبنی بر احیای تمام تحریمهای سازمان ملل علیه ایران در ماه سپتامبر را پس میگیرد.
«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا نیز روز پنج شنبه به متحدان اروپایی این کشور گفت که دولت «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا آماده گفتگو با ایران پیرامون بازگشت دو کشور به توافق هستهای ۲۰۱۵ است.
گفتنی است که دولت پیشین آمریکا به ریاست جمهوری «دونالد ترامپ» در ماه مه ۲۰۱۸ از توافق هستهای ایران موسوم به برجام خارج شد. در پی آن، «مایک پمپئو» وزیر خارجه پیشین آمریکا در آگوست ۲۰۲۰ مدعی شد که یک فرآیند سی روزه را در شورای امنیت سازمان ملل آغاز کرده که به احیای تحریمهای سازمان ملل علیه تهران و ممانعت از انقضای تحریم تسلیحاتی ایران منجر میشود.
در واکنش به این اظهارات پمپئو، سیزده عضو از پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل این اقدام واشنگتن را فاقد اعتبار خواندند؛ چون به باور آنها پمپئو درصدد بهره برداری از سازوکار پیش بینی شده در توافقی بود که دولت ترامپ پیشتر از آن خارج شده بود.
دولت ترامپ این ادعای بی اساس را مطرح میکرد که مکانیسم بازگشت تحریمها- موسوم به مکانیسم ماشه- را فعال کرده است؛ زیرا به زعم آنها، قطعنامه سازمان ملل که توافق هستهای ۲۰۱۵ را تأیید کرد، از ایالات متحده همچنان به عنوان یک عضو این توافق نام میبرد.
انتهای پیام/