همکاری شرکتهای داروسازی به منظور افزایش عرضه واکسن؛
تولید ۱۲۵ میلیون واکسن فایزر در کارخانه «سانوفی» فرانسه
در این روزها که عرضه واکسن به مردم به یکی از مهمترین مسئولیتهای دولتها تبدیل شده است، شرکتهای داروسازی هم برای ارتقای حجم تولید و تامین نیاز بازار وارد میدان شدند. در این روزها از رقابت برای تولید اولین واکسن و کسب سود خبری نیست و تنها تلاش برای تولید بیشتر واکسن مطرح است.
به گزارش مملکت آنلاین، در شرایط حساس کنونی، شرکتهای داروسازی برای تامین واکسن مورد نیاز دنیا رقابتی تنگاتنگ را با هم شروع کرده اند. رقابتی که به نظر می رسد در این دوره از تاریخ متفاوت از رقابتهای قبلی است و بیشتر شکل همکاری و مشارکت دارد.
در این روزها دیگر تولید اولین واکسن و عرضه اولین واکسن به بازار اهمیت ندارد و تنها مساله مهم تولید واکسنی کارآمد و عرضه آن به بازار مصرف است. صحبت بر سر این است که هرچه تعداد واکسن های کارآمد در بازار بیشتر باشد و کارخانه های بیشتری در تولید واکسن مشارکت داشته باشند، با سرعت بیشتری می توان بر این بحران غلبه کرد و حجم بیشتری واکسن به کشورهای مختلف و به قاره های مختلف عرضه کرد.
یکی از شرکتهای داروسازی بزرگ که در این مسیر گام بلند و مهمی برداشته است، شرکت داروسازی سانوفی فرانسه است که تصمیم دارد در تولید واکسن بایون تک- فایزر مشارکت داشته باشد. این همکاری می تواند توان تولید واکسن فایزر را در سال ۲۰۲۱ افزایش دهد.
روز گذشته شرکت سانوفی فرانسه اعلام کرد در سال جاری میلادی ۱۲۵ میلیون دوز واکسن تولیدی شرکت بیون تک- فایزر را تولید می کند تا به افزایش عرضه واکسن و تامین نیاز دنیا کمک کند. این خبر در شرایطی اعلام شد که شرکت فایزر خبر از تاخیر در عرضه واکسن به دلیل اختلال در تولید داده بود و شرکت سانوفی با وارد شدن به میدان تلاش کرد تا مانع از اختلال در عرضه واکسن شود.
خبر گزاری ای بی سی نیوز ضمن اشاره به این مطلب که این کار در دنیا سابقه نداشته است و هیچ شرکتی در تولید واکسن شرکتهای دیگر مشارکت نمی کند نوشت:«اختلال در تولید واکسن در شرکتهای فایزر و آسترازنکا باعث شد تا تنشهای سیاسی زیادی در اتحادیه اروپا ایجاد شود. جهش های مختلف ویروس و نگرانی سران اتحادیه اروپال در مورد موج تازه بیماری و افزاشی مرگ و میر ناشی از ابتلا به انواع جهش یافته ویروس باعث شد تا سانوفی وارد میدان شود و به رقیب خود در تولید واکسن کمک کند.»
کارخانه سانوفی در فرانکفورت به کمک فایزر آمده است
طبق گزارشهای موجود قرار است کارخانه شرکت سانوفی در فرانکفورت آلمان در آخرین فرایند تولید واکسن مشارکت داشته باشد به این معنا که در این کارخانه پرکردن شیشه های واکسن و بسته بندی آنها انجام می شود. شرکت سانوفی از اوایل تابستان این کار را شروع خواهد کرد و تا انتهای سال ۱۲۵ میلیون دوز واکسن فایزر را بسته بندی و به بازار عرضه می کند. ولی اطلاعاتی در مورد ارزش مالی این قرارداد منتشر نشده است.پل هادسون، مدیر عامل شرکت سانوفی در بیانیه ای اعلام کرد:«این همکاری تنها برای تامین کسری موجود در بازار است و هدف ما کاهش نرخ مرگ و میر در دنیا است.»
در خبرها در مورد فشار دولت فرانسه به شرکت سانوفی برای همکاری در تولید واکسن و افزایش عرضه واکسن هایی که امروزه در اروپا تایید شده اند، صحبت شده است. بر طبق این گزارشها شکست پروژه تولید واکسن شرکت سانوفی و موسسه واکسن سازی پاستور فرانسه یکی از عوامل شروع این فشار بود.
البته شرکت سانوفی با شرکت بریتانیایی گلاکسو اسمیث کلاین هم در تولید واکسن مشارکت کرده است که مطالعات اولیه نشان داد کارایی این واکسن کم است . به همین دلیل مطالعات از سر گرفته شد و قرار است دومین مرحله از آزمایشهای بالینی این واکسن جدید از ماه بعد میلادی شروع شود و در صورت نتیجه بخش بودن واکسن از انتهای سال واکسن سانوفی- گلاکسو اسمیت کلاین وارد بازار می شود.
تولید واکسن در شرکتهای دیگر چالش بزرگی است
یکی از چالشهایی که این روزها دنیا با ان درگیر است تولید حجم زیادی واکسن در بازه زمانی کوتاهی است. با اینکه در نگاه اول همکاری شرکتهای داروسازی در تولید واکسن می تواند گام مثبتی باشد ولی چالشهای زیادی دارد زیرا هر شرکت داروسازی با تکنولوژی های خاصی کار می کند و نیاز به مواد اولیه ، تجهیزات و تخصص های خاصی دارند و انتقال همه آنها به یک کارخانه داروسازی دیگر کار مشکلی است. بهترین کمکی که شرکتهای داروسازی می توانند به یکدیگر بکنند، مشارکت در آخرین مرحله تولید واکسن یعنی پر کردن شیشه های واکسن و بسته بندی است.
نکته مهم دیگر این است که قاره سبز به دلیل دارا بودن زیر ساختهای تولید واکسن و وجود کارخانه های زیاد، پتانسیل بیشتری برای تولید واکسن دارد و فدراسیون بین المللی تولیدکنندگان واکسن هم اخیرا اعلام کرده است ۷۶ درصد ظرفیت تولید واکسن دنیا در کشورهای عضو اتحادیه اروپا است. اما در این روزهای پرتنش، همچنان مشکلاتی در مسیر تولید واکسن وجود دارد از جمله مشکلات ناشی از اختلال در فرایند تولید در کارخانه ها. مشکلاتی که باعث شده است تا عرضه واکسن طبق قراردادهای قبلی پیش نرود و بسیاری از کشورها با کمبود عرضه واکسن روبرو شوند.
انتهای پیام/