لبنان بر مواضع قبلی خود برای تعیین مرز با رژیم صهیونیستی تاکید کرد
رئیس جمهوری لبنان با از سرگیری مذاکره با رژیم صهیونیستی برای ترسیم مرز دریایی با سرزمینهای اشغالی بر اساس پیشنهادات ارائه شده در جلسات قبلی، اعلام آمادگی کرد.
به گزارش مملکت آنلاین، «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور در دیدار با خانم «دوروثی شیا» سفیر آمریکا در بیروت با اعلام علاقهمندی کشورش برای از سرگیری مذاکره با رژیم صهیونیستی برای تعیین مرزهای دریایی جنوبی، تاکید کرد: موضع لبنان برای از سرگیری جلسات مذاکره بر اساس پیشنهادات ارائه شده در جلسات قبلی است.
در این دیدار که در کاخ «بعبدا» انجام شد، تحولات منطقه همچنین افق و راههای توسعه روابط لبنان و آمریکا پس از شروع آغاز به کار دولت «جو بایدن » مورد بررسی قرار گرفت. عون همچنین بر علاقهمندی لبنان برای حفظ روابط دوستانه و همکاری بین بیروت و واشنگتن در چارچوب درک متقابل، احترام و پایبندی به ارزشهای مشترک تاکید کرد.
در این نشست «اندرو داهن» ( Andrew Daehne) مشاور امور سیاسی و اقتصادی سفارت آمریکا در بیروت و «سلیم جریصاتی» وزیر سابق اقتصاد و «انطوان شقیر» مدیرکل ریاست جمهوری لبنان و «اسامه خشاب» مشاور دیپلماسی عون حضور داشتند.
موضوع ترسیم مرزی بین لبنان و فلسطین اشغالی از زمان تشکیل رژیم صهیونیستی مطرح بوده است، به این معنی که طمع این رژیم از سال ۱۹۴۸ به خاک لبنان با اهداف امنیتی، آبی و اقتصادی پنهان نمانده است و بر این اساس بارها در مراحل مختلف تاریخی درصدد به کرسی نشاندن اهداف خود برآمده است، اما مقاومت، دشمن را متوقف کرده و مانع تحقق زیاده خواهیهای آن شد و این چیزی است که در سال ۲۰۰۰ به وضوح شاهد بودیم به این معنی که ارتش لبنان با وجود تلاش آمریکا برای تحمیل خط مرزی طبق زیاده خواهیهای اسرائیل و یا همان خطی که به "خط آبی" معروف است، سخت ایستاد.
لبنان و رژیم صهیونیستی علاوه بر مرزهای آبی در ارتباط با مرزهای زمینی نیز در سه منطقه از جمله «مزارع شبعا»، روستای «غجر» و «بلندهای کفرشوبا» اختلاف دارند.
به دنبال اقدام «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری پیشین آمریکا مبنی بر به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندیهای جولان سوریه، لبنان بشدت نگران تکرار این موضوع در ارتباط با مناطق اشغالی خود است.
لبنان همواره بر ضرورت بازگشت مناطق اشغالی به خاک این کشور تاکید دارد، ولی آمریکا به دنبال راه حل دیپلماتیک در این خصوص به منظور اختصاص سهم و درصدی برای رژیم صهیونیستی است.
پیش از این برای ترسیم مرزهای آبی، هیات مذاکره کننده لبنانی و رژیم اسرائیل چهار دور مذاکرات برگزار کردهاند.
انتهای پیام/