اف-۴۷، پیشرفته‌ترین جنگنده آمریکا رونمایی شد

با رونمایی ترامپ، از اف-۴۷، شرکت بوئینگ مأمور ساخت پیشرفته‌ترین جنگنده تاریخ آمریکا شد.

اف-۴۷، پیشرفته‌ترین جنگنده آمریکا رونمایی شد

به گزارش مملکت آنلاین، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، اعلام کرد که شرکت هوافضای بوئینگ برنده قرارداد ساخت پیشرفته‌ترین جنگنده تاریخ نیروی هوایی آمریکا شده است.

این جنگنده نسل ششم که «اف-۴۷» نام‌گذاری شده، در قالب برنامه «نسل بعدی برتری هوایی» (NGAD) طراحی شده است و جایگزین جنگنده اف-۲۲ رپتور از شرکت لاکهید مارتین خواهد شد.

این قرارداد بزرگ که ارزشی بیش از ۲۰ میلیارد دلار دارد، امید تازه‌ای برای بوئینگ به‌شمار می‌رود؛ شرکتی که در سال گذشته با زیان ۱۱.۸ میلیارد دلاری، اعتصابات گسترده و بحران‌های تولیدی به‌شدت آسیب دیده بود.

دونالد ترامپ در جریان اعلام رسمی این قرارداد در دفتر بیضی کاخ سفید گفت: «ما سفارش بزرگی داده‌ایم. نمی‌توانیم قیمت دقیق را اعلام کنیم. اما متحدانمان مدام تماس می‌گیرند... آن‌ها هم می‌خواهند این جنگنده را بخرند.»

این موفقیت، روح تازه‌ای به بخش تولید جنگنده در کارخانه بوئینگ در سنت‌لوئیس ایالت میسوری آمریکا دمیده است. ارزش کل سفارش‌ها برای این جنگنده در طول چند دهه آینده ممکن است به صدها میلیارد دلار برسد.

پس از انتشار این خبر، ارزش سهام بوئینگ نزدیک به ۵ درصد افزایش یافت، در حالی که سهام لاکهید مارتین بیش از ۷ درصد سقوط کرد.

دیوید آل‌وین، رئیس ستاد نیروی هوایی آمریکا گفت: «در مقایسه با اف-۲۲، جنگنده اف-۴۷ ارزان‌تر خواهد بود، برد عملیاتی بیشتری خواهد داشت و در برابر تهدیدهای آینده تطبیق‌پذیرتر است.»

وی افزود که این جنگنده قابلیت پنهان‌کاری پیشرفته، سنسورهای نسل نوین و موتورهای فوق‌پیشرفته خواهد داشت و به‌گونه‌ای طراحی شده که بتواند هم‌زمان با پهپادها در میدان نبرد فعالیت کند.

لاکهید مارتین، که اخیراً از رقابت برای ساخت جنگنده نسل آینده ناوهای هواپیمابر نیروی دریایی نیز کنار گذاشته شده بود، اکنون با آینده‌ای نامشخص در بازار جنگنده‌های سطح بالا مواجه است. این شرکت در بیانیه‌ای اعلام کرد: «هرچند از نتیجه ناامید هستیم، اما مطمئنیم که طرحی رقابتی ارائه داده بودیم و منتظر گفت‌وگوهای آتی با نیروی هوایی آمریکا هستیم.»

بوئینگ در سال‌های اخیر با مشکلات جدی در هر دو بخش نظامی و تجاری خود روبه‌رو بوده است.

بحران‌های ایمنی در هواپیماهای ۷۳۷ مکس، از جمله حادثه جدی ژانویه ۲۰۲۴ که در آن چهار پیچ حیاتی از بدنه هواپیما مفقود شده بودند، باعث شده نظارت‌ها بر این شرکت شدت بگیرد.

سازمان هواپیمایی فدرال در اقدامی تنبیهی در اوایل ۲۰۲۴ سقف تولید ماهانه برای بوئینگ تعیین کرد.

در همین حال ایلان ماسک، میلیاردر و مشاور علمی ریاست‌جمهوری، در اظهاراتی گفته است که پهپادهای ارزان‌تر گزینه بهتری نسبت به جنگنده‌های گران‌قیمت با خلبان انسانی هستند.

مارک کلی، سناتور دموکرات و خلبان سابق جنگنده‌های نیروی دریایی آمریکا نیز با هشدار نسبت به زمان‌بندی تحویل این جنگنده‌ها گفت: «برنامه‌ای به این عظمت و پیچیدگی نیاز به نظارت جدی دارد تا گرفتار تأخیر یا افزایش هزینه نشود.»

انتهای پیام/

منبع: یورونیوز

ارسال نظر