مناقشه بر سر انتخابات موزامبیک / نامزد شکست خورده برای مذاکره اعلام آمادگی کرد
نامزد شکست خورده انتخابات و رهبر مخالفان دولت موزامبیک روز پنجشنبه پس از بازگشت از تبعیدی دو ماهه، بار دیگر مدعی پیروزی در انتخابات شد اما گفت: برای گفت وگو و مذاکره آماده ام.
به گزارش مملکت آنلاین از پایگاه خبری «باشگاه موزامبیک»، جمعیتی از حامیان «ونانسیو موندلانه» رهبر مخالفان ساعتی پس از بازگشت او به کشور در مرکز شهر تجمع کردند و موندلانه در جمع آنها سخنرانی کرد اما پلیس با تیراندازی و شلیک گاز اشک آور آنان را متفرق کرد. موندلانه در سخنانی بار دیگر مدعی پیروزی در انتخابات شد و گفت برای «اعاده حقیقت انتخاباتی» هر اقدامی لازم باشد انجام خواهد داد. او همچنین در جمع خبرنگاران در فرودگاه ماپوتو، مقامات این کشور را به «نوعی از نسل کشی خاموش» متهم کرد اما گفت که از گفت و گو و مذاکره استقبال می کند.
پایگاه خبری شبکه الجزیره نیز گزارش داد، تصاویر دریافتی از شهر ماپوتو پایتخت موزامبیک حاکی از تعقیب و گریز نیروهای پلیس با معترضان است. خبرنگار الجزیره از این شهر گزارش داده که برخی از حامیان موندلانه در این درگیری ها مجروح شدند.
موندلانه پس از بازگشت به کشور و خروج از ساختمان فرودگاه،در حلقه شمار زیادی از خبرنگاران قرار گرفت. او مدعی است که در انتخابات ریاست جمهوری ۱۸ مهر ماه به نفع «دانیل چاپو» نامزد حزب حاکم تقلب شده است. موندلانه به خبرنگاران گفت: من شخصا در اینجا حاضر شدم تا بگویم اگر خواهان مذاکره هستید، من آماده ام.
مناقشه بر سر نتیجه انتخابات موجب موجی از خشونتها در کشور موزامبیک شد که بر اساس گزارشها در حدود ۳۰۰ کشته بر جا گذاشته است. مقامات این کشور میگویند تعدادی از نیروهای پلیس هم کشته شده اند و معترضان اقدام به خرابکاری کرده اند. دادگاه عالی موزامبیک روز دوشنبه سوم دی ماه ( ۲۳ دسامبر) نتیجه انتخابات ریاست جمهوری را تایید کرد که این اقدام نیز موجب گسترش اعتراضات شد. به گفته فعالان و ناظران سیاسی در موزامبیک، اکنون با بازگشت موندلانه انتظار میرود که تنشهای سیاسی در روزهای باقی مانده تا زمان شروع به کار رئیس جمهوری جدید افزایش پیدا کند.
پیش از این گمانه زنی هایی در خصوص احتمال بازداشت موندلانه پس از بازگشت به کشور در ارتباط با اتهامات مرتبط با اقدامات معترضان در هفته های گذشته مطرح شده بود. بسیاری از معترضان در موزامبیک جوانان سرخورده ای هستند که پس از ۵۰ سال حکومت حزب «فرلیمو» خواهان تغییر هستند. دولت موزامبیک، موندلانه را به تحریک اعتراضات متهم کرده و مشخص نیست چه برخوردی با او خواهد شد.
انتهای پیام/