فرانسه هم مجوز حمله اوکراین به روسیه را داد

وزیر امور خارجه فرانسه گفت که اوکراین ممکن است از موشک‌های فرانسوی برای حمله به اهدافی در قلمروی به‌ رسمیت‌ شناخته‌شده روسیه استفاده کند و تأیید نکرد که آیا چنین حملاتی قبلا انجام شده است یا خیر.

فرانسه هم مجوز حمله اوکراین به روسیه را داد

به گزارش مملکت آنلاین، در مصاحبه‌ای که قرار است امروز (یکشنبه) توسط بی‌بی‌سی پخش شود، ژان نوئل بارو گفت که پاریس «خط قرمزی» در حمایت از کی‌یف تعیین و بیان نمی‌کند و اینکه حملات دوربرد در خاک روسیه ممکن است توسط اوکراین «در منطق دفاع از خود» انجام شود.

فرانسه تعداد نامعلومی از موشک‌های کروز «اسکالب-ئی-جی» (SCALP-EG) را به اوکراین ارائه کرده است که کی‌یف قبلا از آنها برای حمله به اهدافی در کریمه و چهار منطقه‌ای که طبق گزارش راشا تودی در سال ۲۰۲۲ به فدراسیون روسیه پیوستند، استفاده کرده است. اسکالب-ئی‌جی که در بریتانیا به نام «سایه طوفان» (Storm Shadow) شناخته می‌شود، یک موشک کروز بریتانیایی-فرانسوی با حداکثر برد ۵۵۰ کیلومتر است.

اظهارات بارو یک روز پس از آن بیان شد که ارتش اوکراین تایید کرد که موشک‌های سایه طوفان برای اولین بار در حمله به منطقه کورسک روسیه استفاده شده است، جایی که نیروهای اوکراینی در ماه اوت تهاجم فرامرزی را آغاز کردند. همچنین وزارت دفاع روسیه اعلام کرد پدافند هوایی روسیه ۲ فروند موشک انگلیسی را سرنگون کرده است.

طبق گزارش‌ها، هفته گذشته «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا به اوکراین اجازه استفاده از موشک‌های بالستیک «اتکمز» (ATACMS) ساخت آمریکا را در حملات دوربرد به منطقه کورسک داد.

وزارت دفاع روسیه اعلام کرد ظرف چند روز پس از تصمیم بایدن که به طور رسمی توسط کاخ سفید تأیید نشده است، پدافند هوایی روسیه پنج موشک اتکمز را بر فراز منطقه بریانسک رهگیری کرد. این وزارتخانه افزود: «یکی دیگر از موشک‌های ساخت آمریکا آسیب دید و بر فراز یک سایت نظامی سقوط کرد.»

«امانوئال ماکرون» رئیس‌جمهور فرانسه در ماه مه گفت که مجوز استفاده از موشک‌های سایه طوفان را در اهدافی در عمق روسیه بررسی خواهد کرد. اوایل این هفته، بارو به خبرنگاران گفت که ماکرون از این ایده استقبال کرده است.

اظهارات بارو در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی، در واقع اولین بار است که یک مقام فرانسوی تأیید می‌کند که اوکراین ممکن است از این موشک‌ها برای حملات دوربرد به روسیه استفاده کند. بارو تأیید نکرد که آیا چنین حملاتی قبلا انجام شده است یا خیر.

انتهای پیام/

ارسال نظر