رای مجمع عمومی سازمان ملل به عضویت کامل فلسطین در این نهاد
مجمع عمومی سازمان ملل امروز -جمعه- به پیشنویس قطعنامهای که از عضویت کامل به فلسطین در این نهاد حمایت میکند، رای مثبت داد.
به گزارش مملکت آنلاین، مجموع عمومی سازمان ملل با اکثریت آرا یعنی با ۱۴۳ رای پیشنویس قطعنامه حمایت از درخواست فلسطین برای عضویت کامل در این سازمان را تصویب کرد.
به این ترتیب ۹ کشور در مجمع عمومی سازمان ملل با توصیه اعطای عضویت کامل به فلسطین در این مجمع مخالفت کرده و ۲۵ کشور رای ممتنع دادند.
براساس گزارش خبرگزاری وفا، این پیشنویس به شورای امنیت توصیه میکند این درخواست را با نگاه مثبت مورد بررسی و بازنگری قرار دهد.
این در حالی است که یسرائیل کاتس، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در واکنش به این تصمیم مجمع عمومی آن را «تصمیمی سخیف و پاداشی به حماس» خواند.
نماینده امارات در سازمان ملل در ابتدای این جلسه گفت پیشنویس قطعنامه پیشنهادی به آینده مردم فلسطین بستگی دارد.
به نقل از وبگاه خبری اسکای نیوز، نماینده امارات در سازمان ملل تاکید کرد این حق فلسطین است که در سازمان ملل عضویت کامل داشته باشد.
وی با بیان اینکه فلسطین پایبندی خود را به تمام قوانین بینالمللی ثابت کرده است، خاطرنشان کرد رأی مثبت به پیشنویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین به منزله پیروزی اراده بینالمللی و رد استانداردهای دوگانه خواهد بود.
این نماینده امارات اعلام کرد کشورش خواستار رای مثبت به پیشنویس قطعنامه عضویت کامل فلسطین است و از شورای امنیت میخواهد به مجمع عمومی پاسخ دهد و پیشنهادی برای عضویت فلسطین ارائه کند.
وی تاکید کرد این پیشنویس قطعنامه بر حق مردم فلسطین برای تعیین سرنوشت خود تاکید میکند.
نماینده امارات تصریح کرد گروه عربی بر ضرورت آغاز روند مذاکره برای دستیابی به صلح برای فلسطینیان تاکید دارد.
ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل هم در این جلسه با اشاره به وضعیت فاجعهبار غزه اعلام کرد: قحطی با تصمیم دولت اسرائیل نوار غزه را درگیر کرده است. اسرائیل گذرگاههای امدادرسانی را بست و گذرگاه رفح را تحت کنترل گرفت. اسرائیل سیاست تخریب و آوارگی در نوار غزه را در پیش گرفته است.
وی با اشاره به مخالفت صریح «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی با راهکار تشکیل ۲ دولت و تشکیل کشور فلسطین تاکید کرد نتانیاهو آشکارا اعلام کرد که دولت فلسطین تهدیدی برای او است.
نماینده فلسطین در سازمان ملل از مجمع عمومی این سازمان خواست که در کنار صلح بایستد و تاکید کرد عضویت کامل فلسطین مسیر دستیابی به صلح است و مردم فلسطین حق تعیین سرنوشت دارند.
وی اعلام کرد رای موافق مجمع عمومی به پیشنویس قطعنامه تاییدی بر همبستگی این نهاد با فلسطین است.
همچنین نماینده روسیه در سازمان ملل اعلام کرد: ایالات متحده به حمایت از اسرائیل ادامه میدهد.
وی تاکید کرد هدف از پیشنویس قطعنامه پیشنهادی برای عضویت کامل فلسطین، حمایت از آرمان عادلانه فلسطین است و روسیه به این پیشنویس رای مثبت میدهد. مردم فلسطین شایسته عضویت کامل هستند.
همچنین معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد واشنگتن از تشکیل کشور فلسطین حمایت میکند اما این امر تنها از طریق مذاکره مستقیم بین فلسطین و رژیم صهیونیستی حاصل میشود.
وی مدعی شد: ما همچنان به مخالفت با هرگونه اقدامی که راه حل ۲ دولتی را تضعیف کند ادامه میدهیم.
معاون نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت: ما معتقدیم که راه حل ۲ دولتی بهترین راه برای دستیابی به صلح در منطقه با حفظ امنیت اسرائیل و فلسطینیان است.
فلسطین اولین بار درخواست رسمی خود برای عضویت در مجمع عمومی سازمان ملل را سال ۲۰۱۱ ارائه داد. محمود عباس در آن زمان درخواست خود را به بان کی مون دبیرکل وقت سازمان ملل ارائه داد و او نیز این درخواست را به شورای امنیت ارجاع داد که به سبب کارشکنیهای آمریکا عضویت فلسطین در مجمع عمومی به رای گذاشته نشد و پرونده عضویت فلسطین همچنان در شورای امنیت بدون نتیجهای باقی ماند.
فلسطین سال ۲۰۱۲ خواستار عضویت در سازمان ملل به عنوان یک عضو ناظر شد که دو سوم کشورها (۱۳۸ کشور) به آن رای موافق دادند. بر خلاف شورای امنیت، در مجمع عمومی سازمان ملل همه ۱۹۳ کشور حق رای دارند و کسی از حق وتو برخوردار نیست.
توضیح ایران درباره رأی به قطعنامه عضویت کامل فلسطین
متن سخنان امیرسعید ایروانی به شرح زیر است: جمهوری اسلامی ایران حمایت خود را از عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل اعلام میکند. پذیرش فلسطین بهعنوان عضو کامل سازمان ملل متحد اولین گام و لحظهای محوری در رسیدگی به بیعدالتیهای تاریخی است که مردم فلسطین متحمل شدهاند. قطعنامه به تازگی تصویب شد به درستی تأکید می کند که کشور فلسطین واجد شرایط عضویت در سازمان ملل متحد مطابق با ماده ۴ منشور است.
جمهوری اسلامی ایران تصمیم امروز مجمع عمومی را تایید و از آن حمایت میکند. این تصمیم نشاندهنده گامی کوچک و در عین حال حیاتی در اجرای تعهدات جامعه بینالمللی در قبال مردم فلسطین و احیای برخی از حقوق ذاتی فلسطین است.فلسطین تعهد خود را به صلح و توانایی خود در انجام تعهدات مندرج در منشور ملل متحد نشان داده است و در نتیجه، شایسته عضویت کامل در سازمان ملل است.
در مقابل، اقدامات رژیم اسرائیل این رژیم را رد صلاحیت و نامشروع میکند و بهعنوان موجودیت صلحدوستی که قادر به پایبندی به تعهدات منشور سازمان ملل باشد، فاقد صلاحیت و مشروعیت میکند. رژیم اسرائیل بهطور مداوم قوانین بینالمللی، منشور سازمان ملل و قطعنامههای سازمان ملل را نقض میکند. این رژیم از پیروی از دستورات الزامآور قانونی دیوان بینالمللی دادگستری امتناع ورزیده و به نقض فاحش از جمله قتل عام، جنایات جنگی، جنایات علیه بشریت و نسلکشی ادامه میدهد.
گزارشهای هولناک از گورهای دستهجمعی کشفشده در بیمارستان ناصر و شفا در غزه تصویری دلخراش از جنایاتجنگی و جنایات علیه بشریت این رژیم را نشان میدهد. تقریباً ۴۰۰ جسد، از جمله زنان و کودکان، مدفون پیدا شده است که نمونههای بارز خشونت این رژیم و بیاعتنایی به جان انسانها بود. این اقدامات در تضاد با ارزشهای بنیادی سازمان ملل متحد و تمامی هنجارها و اصول اساسی حقوق بینالملل بوده و صلح و امنیت بین المللی را تهدید میکند.
موجب تاسف است که ایالات متحده پیشنویس بیانیه مطبوعاتی شورای امنیت پیشنهادی الجزایر را که خواستار تحقیقات بیطرفانه، شفاف و بینالمللی برای تعیین حقایقپشت جنایت هولناک گورهای دستهجمعی در غزه است، ممانعت کرده است. این رفتار غیرمسئولانه آمریکا بهعنوان یکی از اعضای دائم شورای امنیت غیرقابل قبول، غیرمسئولانه و در تضاد با درخواست جامعه جهانی است.
با وجود حمایت گسترده جامعه بینالمللی، آمریکا بهعنوان حامی سرسخت رژیم اشغالگر، بار دیگر چشمان خود را بر اینواقعیت بسته و تلاشهای مذبوحانهای را برای جلوگیری از تحقق آرمان اصیل مردم فلسطین برای عضویت انجام داده است. با این حال، رای امروز نشان میدهد که چگونه ایالات متحده با حمایت بیقید و شرط خود از رژیم اسرائیل، به انزوا کشیده شده است. جمهوری اسلامی ایران معتقد است رایامروز پیام روشنی به شورای امنیت ارسال میکند. امیدواریم با تصویب این قطعنامه، شورای امنیت بتواند در موضع قبلی خود در مورد درخواست فلسطین برای عضویت کامل تجدید نظر نماید.
جمهوری اسلامی ایران قاطعانه بر این باور است که حمایت از آرمان و ملت فلسطین تا زمانی که آنها نتوانند حقوق اساسی خود بهویژه حق تعیین سرنوشت و تشکیل کشور مستقل فلسطین را در تمامی سرزمینهای اشغالی به پایتختی قدس شریف به دست آورند، ادامه یابد.
در خاتمه، جمهوری اسلامی ایران به قطعنامه رأی مثبت میدهد و آن را نشاندهنده حمایت قوی جامعه بینالمللی از آرمان فلسطین، به ویژه تحقق حق مسلم مردم فلسطین نسبت به تعیین سرنوشت خود میداند. در حالی که ما از پذیرش قطعنامه استقبال میکنیم، اما قلب ما با مردم غزه و رفح است که جنایات مداوم رژیم اسرائیل را تحمل میکنند. جمهوری اسلامی ایران همچنان در دفاع از برقراری آتشبس پایدار ثابت قدم است و آن را بهعنوان یک نیاز ضروری و فوری برای غزه در این مقطع حساس میشناسد.
در نهایت، مایلیم ثبت کنیم که حمایت جمهوری اسلامی ایران از قطعنامه بدون لطمه به موضع اصولی دیرینه و ثابت ما در مورد مسائل مربوط به مسئله فلسطین و عدم به رسمیت شناختن رژیم اسرائیل است.
انتهای پیام/