بانکهای چین، ترکیه و امارات پول فروش نفت روسیه را نمیدهند
شرکتهای نفتی روسیه با تاخیر چند ماهه برای دریافت پول فروش نفت و سوخت مواجه هستند، زیرا بانکهای چین، ترکیه و امارات عربی متحده نسبت به تحریمهای ثانویه آمریکا، محتاطتر شدهاند.
به گزارش مملکت آنلاین، تاخیر در پرداخت، درآمد کرملین را کاهش داده و آن را نامنظم میکند و به واشنگتن اجازه میدهد تا به اهداف تحریمی دوگانه خود یعنی مختل کردن درآمد نفتی کرملین و در عین حال، حفظ عرضه انرژی در بازار جهانی، دست پیدا کند.
هشت منبع آگاه به رویترز گفتند: چندین بانک در چین، امارات و ترکیه، الزامات پایبندی به تحریمهای خود را در هفتههای اخیر افزایش دادهاند که منجر به تاخیر یا حتی رد انتقال پول به مسکو شده است.
بانکها، با احتیاط نسبت به تحریمهای ثانویه آمریکا، از مشتریان خود درخواست کرده اند تضمینهای کتبی ارائه دهند که هیچ شخص یا نهاد تحت تحریم آمریکا، در معامله دخالت نداشته یا از پرداختی، بهرهمند نیست.
دو منبع اظهار کردند: در امارات، بانکهای فِرست ابوظبی و بانک اسلامی دوبی، حسابهای مرتبط با تجارت کالاهای روسی را به حالت تعلیق درآورده اند.
به گفته چهار منبع آگاه، بانک مشرق امارات، زیارت و واکیف بانک ترکیه و بانکهای چینی ICBC و بانک چین، هنوز پرداختها را انجام میدهند، اما پردازش آنها هفته ها یا ماهها طول میکشد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در مورد گزارشهایی مبنی بر اینکه بانکها در چین پرداختها را کند کردهاند، گفت: مشکلات پرداخت وجود دارد. پسکوف در کنفرانس روزانه خود با خبرنگاران گفت: البته فشار بی سابقه آمریکا و اتحادیه اروپا بر جمهوری خلق چین، همچنان ادامه دارد.
پسکوف گفت: البته این امر، مشکلات خاصی ایجاد میکند، اما نمیتواند مانعی برای توسعه بیشتر روابط تجاری و اقتصادی ما با چین شود.
فرمان اجرایی آمریکا
غرب پس از حمله روسیه به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، تحریمهای زیادی را علیه روسیه اعمال کرده است. معامله با نفت روسیه تا زمانی که زیر سقف قیمتی ۶۰ دلار در هر بشکه توسط غرب فروخته شود، غیرقانونی نیست.
صادرات نفت روسیه و پرداختهای آن در ماههای اول جنگ مختل شد، اما بعدا با تغییر جریان تجارت مسکو به آسیا و آفریقا از اروپا، عادی شد.
یک منبع تجاری گفت: مشکلات از دسامبر پس از اینکه بانکها و شرکتها متوجه شدند تهدید تحریمهای ثانویه آمریکا، واقعی است، بازگشت. این منبع آگاه به یک فرمان اجرایی خزانه داری آمریکا که در ۲۲ دسامبر سال ۲۰۲۳ منتشر شد، اشاره کرد که هشدار میداد ممکن است تحریمهایی را برای فرار از سقف قیمتی روسیه بر تحریمهای خارجی اعمال کند و از آنها خواسته بود تا پایبندی خود را افزایش دهند. این اولین هشدار مستقیم در مورد احتمال تحریمهای ثانویه علیه روسیه بود که آن را در برخی زمینه های تجاری، با تحریمها علیه ایران، برابر ساخت.
به گفته منابع تجاری، پس از دستور آمریکا، بانکهای چینی، امارات و ترکیه که با روسیه همکاری میکنند، بررسی ها را افزایش داده اند، درخواست ارائه اسناد اضافی را آغاز کرده اند و کارکنان بیشتری را آموزش داده اند تا مطمئن شوند معاملات با سقف قیمت مطابقت دارند.
به گفته یکی از منابع بانکی مطلع، در پایان فوریه، بانکهای امارات متحده عربی مجبور شدند نظارت دقیقی بر پرداختها انجام دهند، زیرا از آنها خواسته شد تا در صورت داشتن تراکنشهایی که از طرف یک نهاد روسی به چین انجام میشود، دادههایی را در اختیار بانکهای آمریکایی مربوط و خزانهداری آمریکا قرار دهند. این به معنای تاخیر در پردازش پرداختها به روسیه بود.
یک منبع گفت: یکی از پرداختها دو ماه به تعویق افتاده است، در حالی که منبع دیگری گفت: تاخیر، دو تا سه هفته است.
بر اساس گزارش رویترز، یکی از معامله گران گفت: این امر حتی برای معاملات دلار سخت شده است. گاهی اوقات هفته ها طول میکشد تا معامله مستقیم یوان-روبل انجام شود.
انتهای پیام/