بارندگی شدید در پاکستان، ۳۶ تن را به کشتن داد
دستکم ۳۶ نفر در پاکستان بر اثر بارش بارانهای زمستانی کشته شدند.
به گزارش مملکت آنلاین، مقامات پاکستانی اعلام کردند که بارشهای شدید باران در پاکستان جان دست کم ۳۶ نفر را گرفت و ۵۰ نفر دیگر را مجروح کرد. طبق این گزارش، خانهها در پی این بارندگی تخریب شدند و از سوی دیگر رانش زمین به ویژه در شمال غربی کشور باعث مسدود شدن جادهها شد.
اداره مدیریت بحران ایالت خیبر پختونخوا گفت که از پنجشنبه شب تاکنون اکثر قربانیان از میان ۳۰ نفری بودند که در حوادث ناشی از باران در دره سوات شهرستان خیبر و سایر نقاط ایالت خیبر پختونخوا در مرز افغانستان جان خود را از دست دادهاند. این افراد عمدتا زن و کودک بودند.
پس از آن که سیلاب شهر ساحلی گواتر را در جنوب غربی ایالت بلوچستان درنوردید، پنج نفر کشته شدند و مقامات را مجبور کرد برای تخلیه مردم از قایق استفاده کنند. سرفراز بگتی، وزیر اعلی بلوچستان روز یکشنبه گفت که ۷۰۰ خانه آسیب دیده است.
سازمان ملی مدیریت بحران نیز از تلفات و خساراتی در کشمیر تحت کنترل پاکستان خبر داد.
این سازمان همچنین افزود که مقامات در حال ارسال کمک های اضطراری و ماشین آلات سنگین برای رفع آوارهای مسدود کننده بزرگراهها هستند.
به گفته فیض الله فراغ، سخنگوی منطقه شمالی گلگت-بلتستان، بزرگراه قراقروم پاکستان که این کشور را به چین متصل میکند، به دلیل رانش زمین ناشی از باران و برف همچنان در برخی نقاط مسدود است. او گفت که بارش برف در این زمان از سال به طور غیر معمولی شدید بوده است.
مقامات پاکستان به دلیل شرایط آب و هوایی به گردشگران توصیه کردهاند که از سفر به شمال کشور خودداری کنند. هفته گذشته، چندین گردشگر به دلیل بارش شدید باران در آنجا گرفتار شدند.
پاکستان امسال شاهد تاخیر در بارشهای زمستانی بوده است که به جای آبان از بهمن ماه آغاز شد. باران های موسمی و زمستانی هر ساله در پاکستان خساراتی به بار می آورد.
بارندگی و سیل بیسابقه در سال ۲۰۲۲ بسیاری از نقاط پاکستان را ویران کرد و بیش از ۱۷۳۹ نفر را کشت، حدود ۳۳ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار داد و نزدیک به ۸ میلیون نفر را آواره کرد. این فاجعه همچنین میلیاردها دلار خسارت به بار آورد.
مقامات افغانستان روز یکشنبه گفتند که هوای زمستانی سخت در سه روز گذشته باعث تلف شدن بیش از ۵۰۰۰ دام و تخریب ۴۰۳ خانه در نقاط مختلف این کشور شده است. دولت طالبان اعلام کرد ۵۰ میلیون افغانی (۶۸۱ هزار دلار) برای کمک اختصاص داده است.
محمد نسیم مرادی، رئیس اداره هواشناسی ملی افغانستان گفت که آخرین بار شرایط آب و هوایی مشابه در سال ۲۰۱۵ مشاهده شده است.
انتهای پیام/