اعلام نتایج نهایی انتخابات پارلمانی پاکستان
کمیسیون انتخابات پاکستان نتایج نهایی انتخابات پارلمانی این کشور را اعلام کرد.
به گزارش مملکت آنلاین، کمیسیون انتخابات پاکستان امروز (یکشنبه) با گذشت سه روز از انتخابات نتایج نهایی انتخابات سراسری ۸ فوریه را اعلام کرد، نامزدهایی که عمدتاً با حزب سیاسی عمران خان، نخست وزیر سابق زندانی مرتبط هستند، بیشترین کرسیها را به دست آوردند.
گفته شده نامزدهای مستقل وابسته به حزب تحریک انصاف پاکستان (PTI) به رهبری عمران خان، با کسب ۱۰۱ کرسی از ۲۶۵ کرسی، انتظارات را زیر پا گذاشتند.
براساس گزارش جئو، مستقلها ۱۰۱ کرسی به دست آوردند و پس از آن حزب مسلم لیگ پاکستان نواز شریف (PML-N) با ۷۵ کرسی و حزب مردم پاکستان به رهبری بلاول بوتو زرداری موفق به کسب ۵۵ کرسی شدند.
برای اولین بار در تاریخ سیاسی پاکستان، نمایندگان مستقل (اکثریت حامی عمران خان) توانستهاند بیشترین آرا را به خود اختصاص دهند، اما تشکیل دولت از سوی آنها بعید به نظر میرسد.
طبق قانون انتخابات پاکستان، اگر هیچ حزبی اکثریت (نیم+یک) آرای رأیدهندگان را نتواند از آن خود کند، حزب پیروز (با بیشترین کرسی) باید اقدام به ائتلاف سازی کند اما بسیاری بر این باورند که نواز شریف که برخی میگویند از حمایت ارتش پاکستان برخوردار است تلاش کرده تا ائتلاف شکل دهد و نخستوزیر شود.
انتخابات در دو حوزه انتخابیه به ترتیب به دلیل فوت یک نامزد و ناقص بودن رای گیری دیرتر برگزار می شود. یک حزب برای تشکیل دولت با اکثریت ساده به ۱۶۹ کرسی در مجلس ملی ۳۳۶ عضوی نیاز دارد.
عمران خان، نخستوزیر پیشین در زندان است و حزب او به نام «تحریک عدالت و انصاف» از شرکت در انتخابات منع شده بود. از این رو، نامزدهای این حزب به عنوان افراد مستقل در انتخابات سراسری شرکت کردند.
عمران خان و نواز شریف، نخستوزیر سابق پاکستان هر دو روز جمعه در این انتخابات اعلام پیروزی کردند.
در انتخابات پارلمانی روز پنجشنبه پاکستان ۲۶۵ کرسی از مجموع ۲۶۶ کرسی در معرض رقابت قرار گرفتند. یک حزب سیاسی برای کسب اکثریت نسبی در پارلمان نیازمند ۱۳۳ کرسی است.
روز پنجشنبه ۱۲۸ میلیون پاکستانی به پای صندوقهای رای رفتند تا دولت بعدی کشورشان را برای پنج سال آتی و همچنین مجلس قانونگذاری چهار ایالت کشورشان را انتخاب کنند.
به گزارش رسانه پاکستانی داون، عمران خان، نخستوزیر پیشین پاکستان و دیگر سیاستمداران سرشناسی که در زندان به سر میبرند، از طریق پستی در انتخابات شرکت کردند.
پاکستان یک دموکراسی پارلمانی است و رأیگیری برای کرسیهای مجلس قانونگذاری فدرال به نام «مجلس ملی» و چهار مجلس قانونگذاری استانی یا ایالتی انجام میشود.
مجلس ملی پاکستان از ۳۳۶ کرسی تشکیل شده است. ۲۶۶ کرسی از طریق رایگیری مستقیم در روز انتخابات مشخص میشود، در حالی که ۷۰ کرسی اختصاصی - ۶۰ کرسی برای زنان و ۱۰ کرسی برای غیرمسلمانان - بر اساس قدرت هر حزب در مجلس اختصاص داده شده است.
پس از تشکیل مجلس ملی، رایگیری پارلمانی برای انتخاب رهبر مجلس برگزار میشود که نخستوزیر میشود. یک نامزد موفق باید اکثریت ساده را در مجلس به دست آورد، یعنی حمایت حداقل ۱۶۹ عضو. هنگامی که یک نامزد نخستوزیری در مجلس ملی رأی آورد، به عنوان نخستوزیر سوگند یاد میکند. نخستوزیر جدید وزرای کابینه را انتخاب میکند که دولت فدرال را تشکیل میدهند. روند مشابهی در سطح ایالتی برای انتخاب سروزیر و یک دولت محلی دنبال میشود.
انتهای پیام/