نقشه راه ۱۰ ماده‌ای اتحادیه اروپا برای صلح و پایان مناقشه اسرائیل و فلسطینی‌ها

یورونیوز نقشه راه ۱۰ ماده‌ای اتحادیه اروپا برای صلح و پایان مناقشه اسرائیل و فلسطینی‌ها را منتشر کرد.

نقشه راه ۱۰ ماده‌ای اتحادیه اروپا برای صلح و پایان مناقشه اسرائیل و فلسطینی‌ها

به گزارش مملکت آنلاین، یورونیوز به نقشه راه ۱۰ ماده‌ای جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دسترسی پیدا کرده است که برای هموار کردن مسیر برای «راه حلی معتبر و جامع» در مناقشه اسرائیل و فلسطین آماده شده است.

این سند که هنوز علنی نشده، قرار است در جلسه روز دوشنبه آینده از سوی وزرای خارجه اتحادیه اروپا مورد بحث قرار گیرد. این سند مراحلی را تشریح می‌کند که طبق اعتقاد بورل در نهایت می‌تواند صلح را در نوار غزه به ارمغان بیاورد و یک کشور مستقل فلسطینی نیز ایجاد شود. از سوی دیگر عادی سازی روابط بین اسرائیل و کشورهای عربی صورت گیرد و امنیت طولانی مدت در منطقه تضمین شود.

محور اصلی برای اجرایی کردن این نقشه راه، برگزاری «کنفرانس مقدماتی صلح» عنوان شده که «بازیگران کلیدی» آن اتحادیه اروپا، آمریکا، مصر، اردن، عربستان سعودی، اتحادیه عرب و سازمان ملل متحد خواهند بود. شرکت کنندگان باید به طور مرتب با مقامات اسرائیلی و فلسطینی که «طرف‌های درگیری» نامیده می‌شوند در تماس باشند اما این دو در ابتدا «مجبور نخواهند بود با یکدیگر جلسه داشته باشند.»

طبق این سند، نوار غزه و کرانه باختری از سوی تشکیلات خودگردان فلسطینی و سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) به‌جای حماس اداره خواهد شد.

این کنفرانس یک سال فرصت خواهد داشت تا چارچوب طرح صلح را با در نظر گرفتن بازخورد همه طرف‌های درگیری، قطعنامه‌های سازمان ملل، نتیجه‌گیری شورای اتحادیه اروپا و تلاش‌های میانجی‌گری قبلی طراحی کند.

پس از آماده شدن، این طرح به «طرف‌های درگیری» ارائه می‌شود و به‌عنوان مبنای اصلی مذاکرات نهایی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در سندی که یورونیوز آن را رویت کرده ۱۰ مورد پیش بینی شده است:

۱- این روند باید به ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی که در کنار اسرائیل زندگی می‌کنند منجر شود و «عادی سازی کامل» روابط بین اسرائیل و جهان عرب صورت گیرد.

۲- بازیگران بین‌المللی باید به دو طرف کمک کنند تا زمینه صلح فراهم شود و به ایجاد یک «جایگزین سیاسی احیا شده» به جای حماس کمک کند.

۳- بازیگران بین‌المللی باید «در اولین فرصت» یک کنفرانس مقدماتی صلح برای حل و فصل جنگ جاری و به ویژه درگیری اسرائیل و فلسطین را برگزار کنند.

۴- کنفرانس باید وزرای خارجه و مدیران سازمان‌های بین‌المللی را گرد هم آورد تا درباره روند صلح گفت‌وگو کنند در حالی که آن‌ها «تقریبا همزمان» جلسات جداگانه‌ای با طرف‌های درگیری برگزار می‌کنند.

۵- کنفرانس باید کارگروه‌هایی را تشکیل دهد و «چارچوب اولیه» طرح صلح را ظرف مدت یک سال طراحی کند.

۶- این طرح باید «عملا تا حد امکان» به عناصر اصلی برای یک صلح جامع، طبق قطعنامه‌های قبلی سازمان ملل متحد و تلاش‌های میانجی‌گرایانه بپردازد.

۷- این طرح باید «تضمین قوی امنیتی» را برای اسرائیل و کشور آینده فلسطین «مشروط به رسمیت شناختن کامل متقابل دیپلماتیک و یکپارچه‌سازی اسرائیل و فلسطین در منطقه» ارائه کند.

۸- کنفرانس باید با طرف‌های درگیری «در هر مرحله و در هر زمان» در حالی که طرح صلح در حال تدوین است مشورت کند. مهم این است که اگر هر یک از طرفین تصمیم به عقب نشینی بگیرد کار باید ادامه یابد.

۹- این طرح پس از آماده شدن، باید به اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها ارائه شود. این بر عهده آن‌ها خواهد بود که درباره متن نهایی مذاکره کنند.۱۰

۱۰- به موازات این روند، شرکت کنندگان در کنفرانس باید برای کاهش بحران جاری انسانی، تضمین آزادی گروگان‌های اسرائیلی، جلوگیری از تشدید تنش در منطقه، تقویت مشروعیت دموکراتیک تشکیلات خودگردان فلسطین و حمایت از بازسازی غزه تلاش کنند.

انتهای پیام/

منبع: یورونیوز

ارسال نظر