شیوع یک بیماری جدید تنفسی در چین با علت نامعلوم
شیوع پنومونی(ذاتالریه-سینهپهلو) با علت نامعلوم، بدون سرفه، ولی با تب بالا سبب موج بزرگ کودکان بستری در بیمارستانهای شمال چین و برخی کشورهای شرق آسیا شدهاست.
به گزارش مملکت آنلاین، نهادهای مسئول در چین روز جمعه، سوم آذر، خواستار هوشیاری در مورد گسترش ابتلا به بیماریهای تنفسی شدند که به خصوص در مدارس و بیمارستانهای این کشور شیوع پیدا کرده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، همزمان سازمان بهداشت جهانی که در روزهای گذشته از چین خواسته بود اطلاعات جدید را به این نهاد ارائه دهد اعلام کرد که تاکنون هیچ پاتوژن (عامل بیماریزا) جدیدی شناسایی نشده است.
گزارشها حاکی است که دامنه شیوع بیماریهای تنفسی در میان کودکان به خصوص در نواحی شمالی چین از جمله پکن گستردهتر است و بیمارستانها و مراکز درمانی در این مناطق در مورد طولانی شدن زمان انتظار بیماران برای مداوا هشدار دادهاند.
شورای دولتی چین اعلام کرده است که در زمستان و بهار موارد ابتلا به آنفولانزا افزایش خواهد یافت و در برخی از مناطق این کشور رقم ابتلا به سینهپهلو بر اثر مایکوپلاسما پنومونیه تا مدتها بالاتر از حد معمول خواهد بود. این نهاد درعین حال در مورد احتمال بازگشت کووید نیز هشدار داد.
شورای دولتی چین در بیانیهای افزود: «تمامی مناطق و نواحی باید گزارشدهی در مورد بیماریهای عفونی و مسری را تقویت کنند تا اطلاعات به دقت و به موقع گزارش شود.»
شیوع بیماریهای تنفسی در چین چند روز پیش و در پی درخواست سازمان بهداشت جهانی برای دریافت اطلاعات دقیقتر در این زمینه در صدر اخبار قرار گرفت.
دولت چین و سازمان بهداشت جهانی در مورد شفافیت در گزارشدهی از اولین موارد ابتلا به کووید ۱۹ که اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین شناسایی شد زیر سوال رفته بودند.
سازمان بهداشت جهانی روز پنجشنبه دوم آذر گفت دولت چین به درخواست این سازمان پاسخ داده و از اطلاعاتی که دریافت کرده است چنین برداشت میشود که دلیل موج ابتلا به بیماریهای تنفسی در این کشور لغو محدودیتهای کووید و شیوع پاتوژنهای شناخته شدهای نظیر مایکوپلاسما پنومونیه است که از ماه مه در حال شیوع بوده و معمولا کودکان را بیمار میکند.
نهادهای بهداشتی چین از اوایل ماه جاری میلادی، نوامبر علاوه بر انتشار راهنماهای بهداشتی اعلام کردند که به شیوع بیش از حد این بیماریها توجه دارند.
آنها علاوه بر این در مورد خطر انتقال سریع این بیماریها در محیط بیمارستان و طولانی شدن مدت انتظار برای مداوا هشدار دادند، ولی تاکنون مقرراتی نظیر دوران مقابله با کووید ۱۹ از جمله اجباری کردن ماسک یا تعطیل کردن مدارس را در دستور کار قرار ندادهاند.
تاکنون موردی از هراس یا هشدار عمومی در چین گزارش نشده است.
متخصصان بهداشت عمومی در سایر کشورها از جمله بروس تامسون، رئیس دانشکده علوم پزشکی دانشگاه ملبورن، میگویند شواهدی که تاکنون جمع آوری شده حاکی از یک وضعیت غیرعادی نیست و نشانهای از شیوع سویه جدیدی از کووید ۱۹ هم وجود ندارد.
او افزود: «نکته مهم این است که می توانیم اطمینان داشته باشیم که روند کنترل و رصد بیماریهای مسری به خوبی عمل می کند.»
انتهای پیام/