شکسته شدن رکورد ۱۷ ساله آمار ورود مهاجر غیرقانونی به جزیره توریستی قناری اسپانیا
مهاجران غیرقانونی رکورد هفده ساله ورود به جزایر قناری اسپانیا را شکستند.
به گزارش مملکت آنلاین، در حالیکه هنوز تا پایان سال ۲۰۲۳ میلادی تقریبا دو ماه دیگر باقی مانده است، اما تا همین حالا هم شمار مهاجران ورودی به جزایر قناری از زمان بحران مهاجرت در سال ۲۰۰۶ میلادی فراتر رفته است.
مجمع الجزایر زیبای قناری در غرب قاره آفریقا از نظر تعداد ورود غیرقانونی مهاجران رکورد تازهای به ثبت رساند، بطوریکه در سال جاری میلادی بیش از ۳۲ هزار مهاجر، خطرات این سفر دریایی سخت را به جان خریدند.
تا پیش از این، رکود بیشترین تعداد مهاجران ورودی به این جزایر اسپانیایی برابر با ۳۱ هزار و ۶۷۸ مهاجر بود که در سال ۲۰۰۶ به ثبت رسید.
مهاجران از کدام کشورها هستند؟
جزایر قناری که در نزدیکی قاره آفریقا واقع شدهاند، دهها سال است که به عنوان پلی برای رسیدن به اروپا مورد استفاده قرار گرفتهاند. اگرچه اکثر مسافران از سنگال هستند، اما قایقهایی از گامبیا، موریتانی، مراکش و منطقه مورد مناقشه صحرای غربی نیز به این جزایر سراریز میشوند.
بر اساس آمار منتشر شده توسط وزارت کشور اسپانیا، دستکم ۳۲ هزار و ۲۹ نفر از ماه ژانویه تا ماه نوامبر سال جاری در این جزایر پیاده شدهاند.
قاچاقچیان انسان در سنگال، جوانانی را که به دنبال فرصتهای بهتر در اروپا هستند را در قایقهای ماهیگیری قدیمی خود به این مجمع الجزایر میرسانند.
بیش از پانصد کشته در کمتر از یک سال؛ جلوی ۷ هزار نفر دیگر گرفته شده است
«فرناندو گرانده مارلاسکا»، وزیر کشور اسپانیا که با این رکورد تازه در تعداد ورودیها مواجه شده است، هفته گذشته به داکار، پایتخت سنگال سفر کرد تا دولت این کشور را تحت فشار قرار دهد تا اقدامات بیشتری برای جلوگیری از خروج قایقها انجام دهد.
«گرانده مارلاسکا» از «صدیقی کابا»، همتای سنگالی خود خواست تا «سریع تر عمل کند» و از مرگ و میرهای بیشتر جلوگیری کند. طبق آمار سازمان بینالمللی مهاجرت تاکنون دستکم ۵۱۲ نفر در این مسیر جان خود را از دست دادهاند.
اسپانیا برای نظارت بر ساحل و سرکوب شبکههای قاچاق، نزدیک به ۴۰ افسر پلیس و گارد شهری، چهار قایق، یک بالگرد و یک هواپیما در سنگال مستقر کرده است. مادرید اعلام کرده است که این اقدام که با همکاری مقامات محلی سنگال صورت گرفته است، از ابتدای سال جاری میلادی تا کنون منجر به مقابله با بیش از ۷ هزار مهاجر خروجی از سنگال شده است.
اسپانیا در جریان بحران مهاجران در سال ۲۰۰۶ با ۱۰ کشور آفریقایی موافقتنامههایی را برای عودت مهاجران و جلوگیری از خروج قایقهای جدید امضا کرد.
پس از آن، ورود به جزایر قناری کاهش یافت و تا حد زیادی اوضاع تحت کنترل بود، تا اینکه در سال ۲۰۲۰ همزمان با اعمال نظارتهای بیشتر در مسیر سنتی دریای مدیترانه، اقبال به مهاجرت در مسیر جزایر قناری دوباره افزایش یافت.
انتهای پیام/