کوتاچیان نیجر تهدید به کشتن رئیس جمهور مخلوع کردند

مقامات غربی مدعی شدند: کودتاچیان نیجر تهدید کردند در صورت مداخله نظامی رئیس جمهور مخلوع را خواهند کشت.

کوتاچیان نیجر تهدید به کشتن رئیس جمهور مخلوع کردند

به گزارش مملکت آنلاین، دو مقام غربی به آسوشیتدپرس گفتند که کودتاچیان نیجر به یک دیپلمات ارشد آمریکایی گفته‌اند که اگر کشورهای همسایه برای بازگرداندن حکومت مداخله نظامی کنند، محمد بازوم رئیس جمهور مخلوع را خواهند کشت.

این مقامات در حالی این سخنان را مطرح کردند که  بلوک غربی آفریقا (اِکُواس) پس از پایان مهلت روز یکشنبه برای بازگرداندن محمد بازوم رئیس جمهور مخلوع از استقرار یک «نیروی آماده به کار» برای احیای دموکراسی در نیجر خبر دادند.

تهدید جانی بازوم خطرات را در منطقه افزایش می‌دهد. جامعه بین المللی در تلاش است تا راه حلی مسالمت آمیز برای بحران رهبری کشور بیابد.

یک مقام نظامی غربی که نخواست نامش فاش شود، گفت که نماینده کودتاچیان در جریان سفر هفته جاری ویکتوریا نولند، معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده، به این کشور درباره تهدید جانی بازوم سخن گفته است.

آنلیس برنارد، یکی از مقامات سابق وزارت خارجه ایالات متحده و متخصص امور آفریقا، می‌‌گوید تهدیدها از سوی دو طرف، تنش‌ها را تشدید می‌کند، اما امیدواریم آنها را به گفتگو نزدیک تر کند.

او همچنین هشدار داد: «با این حال، این حکومت نظامی به قدری سریع تحرکات خود را تشدید کرده است که ممکن است دست به کارهای افراطی تری بزنند».

۹ رهبر از بلوک ۱۵ عضوی غرب آفریقا روز پنجشنبه در ابوجا، پایتخت نیجریه، دیدار کردند تا در مورد اقدامات بعدی خود گفت‌وگو کنند.

عمر آلیو تورای، رئیس کمیسیون اِکُواس پس از مذاکرات در سخنانی گفته است که تنها می‌تواند تصمیمات مقامات نظامی برای «استقرار یک نیروی آماده باش» را تایید کند.

او همچنین در ادامه با بیان این‌‌که «اقدامات مناسب اتخاذ شده است.» افزود در این نشست درباره تامین مالی نیز گفت‌وگو صورت گرفته است.

یکی از مقامات سابق ارتش بریتانیا که در نیجریه کار کرده است به آسوشیتدپرس گفت که بیانیه اِکُواس می‌تواند چراغ سبزی برای شروع جمع آوری نیروهای خود با هدف بازگرداندن نظم قانون اساسی تلقی شود.

او در ادامه افزود در حال حاضر تنها نیروهای نیجریه آماده هستند. با این حال بعید می‌دانم بدون توانمندسازی و حمایت سایر ارتش‌ها در منطقه، آنها به تنهایی وارد عمل شوند.

به گفته ننامدی اوباسی، مشاور ارشد اندیشکده گروه بحران،  اِکُواس باید دیپلماسی در نیجر را بیشتر بررسی کند.

او می‌گوید استفاده از زور می‌تواند «منجر به نتایج غیرقابل پیش‌بینی و حتی فاجعه‌باری شود» و هشدار داد، یک مداخله نظامی همچنین می‌تواند منجر به «درگیری بزرگ منطقه‌ای» بین دولت‌های دموکراتیک و اتحاد رژیم‌های نظامی شود.

با این حال به گفته کامرون هادسون، یکی از مقامات سابق آژانس اطلاعات مرکزی ایالات متحده، شورای صلح و امنیت اتحادیه آفریقا اگر احساس کند که صلح و امنیت گسترده‌تر در قاره با مداخله تهدید می‌شود «می‌تواند این تصمیم اِکُواس را رد کند.»

به اعتقاد او هر کودتایی که بیش از ۲۴ ساعت موفقیت آمیز عمل کند می‌تواند باقی بماند.« بنابراین، مذاکره با آنها باید بر اساس شرایط آنها باشد.»

قطع ارتباط با فرانسه و درخواست کمک  از واگنر

کودتاچیان با بیان این‌که مردم این کشور نارضایتی‌هایی نسبت به حاکم استعماری سابق خود دارند روابط خود را با فرانسه قطع کرده است. آن‌ها همچنین از گروه مزدور روسی واگنر که در تعداد انگشت شماری از کشورهای آفریقایی فعالیت می‌کند و متهم به ارتکاب نقض حقوق بشر است، درخواست کمک کرده است.

تاثیر تحریم‌ها

با اعلام کودتا در نیجر برخی از کشورها تحریم‌هایی علیه این کشور اعمال کردند. حالا جمعیت تقریبا ۲۵ میلیون نفری نیجر تأثیر این تحریم‌ها را احساس می‌کنند.

برخی از محله‌های پایتخت، نیامی، دسترسی کمی به برق دارند و برق در سراسر شهر قطع می‌شود. این کشور تا ۹۰ درصد برق خود را از نیجریه تامین می‌کند که بخشی از برق صادراتی خود را به روی این کشور قطع کرده است.

حمیدو آلباده، ۴۸ ساله، می‌گوید با قطع شدن برق دیگر نمی‌تواند مغازه خود را در حومه نیامی اداره کند. او گفت: «خیلی سخت است، من فقط در خانه نشسته ام و هیچ کاری انجام نمی‌دهم.»

آلباده که یکی از حامیان کودتاچیان است در ادامه افزود: «ما اکنون رنج می‌بریم، اما می‌دانم که کودتاچیان راه‌حلی برای خروج از بحران پیدا خواهد کرد.»

انتهای پیام/

منبع: یورونیوز

ارسال نظر