اسرائیلیها علیه نتانیاهو تظاهرات کردند
تظاهرات گسترده اسرائیلیها علیه برنامه اصلاحات قضایی نتانیاهو شکل گرفت.
به گزارش مملکت آنلاین، هزاران اسرائیلی روز دوشنبه در اعتراض به لایحه اصلاحات قضایی که به گفته مخالفان دموکراسی را تهدید میکند به خیابانهای اورشلیم آمدند تا در نزدیکی پارلمان تظاهرات کنند.
همزمان با حضور گسترده تظاهرکنندگان حدود ۴۰۰ هزار نفر از دانشآموزان، والدین و معلمان نیز در تلآویو تجمع کردند و به این برنامه اصلاحات قضایی اعتراض کردند.
این اصلاحات گسترده که سنگ بنای دولت بنیامین نتانیاهو با احزاب راستی افراطی است با حمایت این جریانهای رادیکال در دستور کار قرار گرفته است. نتانیاهو تلاش دارد تا با انجام اصلاحات قدرت قضات را به نفع دولت کاهش دهد. هدف او احتمالا فرار از اتهامات و پروندههای قضایی است که در سالهای اخیر با پیگیری دستگاه قضائیه اسرائیل برای او تشکیل شده است.
نتانیاهو استدلال میکند که قضات قدرت زیادی بر مقامهای منتخب دارند اما مخالفان بر این باورند که دولت در حال تصاحب قدرت است و تلاش دارد قدرت خود را بیش از گذشته در اسرائیل تثبیت کند.
کووی اسکییر که به اعتراضات در اورشلیم پیوسته به خبرگزاری فرانسه میگوید که مقامهای دولت قصد دارند با این اصلاحات به پارلمان اجازه دهند تا هر تصمیم دادگاه عالی را با اکثریت ساده رد کنند. این مرد ۳۳ ساله در ادامه میگوید: «اگر بازنگری قضایی صورت نگیرد، دولت میتواند هر سیاستی را که میخواهد بدون هیچ محدودیتی اتخاذ کند.»
او در حالی که دخترش را در حالی که پرچم اسرائیل را به دست دارد، در آغوش گرفته بود، افزود: «این اصلاحات میتواند سیاستهایی علیه زنان، سیاستها علیه اعراب و همچنین سیاستهایی علیه افراد سکولار اتخاذ کند. به عبارت دیگر همه از این اصلاحات تحت تاثیر قرار خواهند گرفت.»
قانونگذاران قرار است اولین رای خود را در خصوص این اصلاحات روز دوشنبه اعلام کنند. بر اساس این لایحه اقداماتی برای تغییر ترکیب کمیته انتخاب قضات صورت میگیرد.
این اعتراضات در مواردی به خشونت نیز کشیده شده است. پلیس میگوید ۸ نفر را به دلیل نقض نظم عمومی و سرپیچی از دستورالعملها بازداشت کرده است.
این اعتراضات به شدت با انتقاد نتانیاهو رو به رو شده است. او در حساب توییتری خود در این رابطه نوشت: «تظاهرکنندگانی که از دموکراسی صحبت میکنند، زمانی که نمایندگان مردم را از استفاده از حق اولیه در دموکراسی، یعنی رای دادن، باز میدارند، پایان دموکراسی را رقم میزنند.»
نخستوزیر تمایل خود را برای گفتوگو با مخالفان ابراز کرده است، اما در عین حال تاکید کرده که این اصلاحات را بدون تاخیر پیش خواهد برد.
اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل، که نقشی عمدتاً تشریفاتی دارد نیز از این اتفاقات ابراز نگرانی کرد و گفت: «من نگران آنچه در جامعه اسرائیل میگذرد هستم. این وضعیت یک بحران وجودی پدید میآورد.»
او همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش روز یکشنبه گفته بود: «ما با یک آزمایش سرنوشت ساز روبرو هستیم. من شکافها و تضادها در درون جامعه را میبینم و این روندی عمیق و دردناک است.»
بر اساس اصلاحات مورد نظر نتانیاهو، دولت دست بالاتر را در روند معرفی قضات بر عهده خواهد شد و آنچه تحت عنوان استقلال قوه قضائیه در این کشور یاد میشود، آسیب خواهد دید.
انتهای پیام/