قدرتمندترین تراشه موبایل توسط اسنپدراگون رونمایی شد

اسنپدراگون ۸ الیت پرقدرت ترین تراشه موبایلی رونمایی شد.

قدرتمندترین تراشه موبایل توسط اسنپدراگون رونمایی شد

به گزارش مملکت آنلاین، پس از ماه‌ها گمانه‌زنی و فاش‌شدن بنچمارک‌های گوناگون، کوالکام تراشه‌ی موبایلی پرچمدار اسنپدراگون ۸ الیت را معرفی کرد؛ تراشه‌ای که اگر سیاست نام‌گذاری کوالکام تغییر نمی‌کرد، نامش اسنپدراگون ۸ نسل ۴ بود. اکنون پسوند «الیت» در پردازنده‌ی موبایلی کوالکام ما را به‌یاد یکی از جنجالی‌ترین پردازنده‌های لپ‌تاپی این شرکت یعنی اسنپدراگون ایکس الیت می‌اندازد؛ شباهتی که چندان بی‌دلیل نیست.

اسنپدراگون ایکس الیت از هسته‌هایی با معماری اوراین (Oryon) بهره می‌برد و اسنپدراگون ۸ الیت نیز دقیقا میزبان همین هسته‌ها شده است. اعدادی که کوالکام ادعا می‌کند در نگاه اول هیجان‌انگیز هستند؛ ۴۵ درصد بهبود عملکرد تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای، ۴۰ درصد بهبود عملکرد در بازی‌ها، ۳۵ درصد بهبود رهگیری پرتو، ۴۵ درصد NPU سریع‌تر و صدالبته کاهش چشمگیر مصرف انرژی.

دو هسته‌ی اصلی در اسنپدراگون ۸ الیت با فرکانس ۴٫۳۲ گیگاهرتز و ۶ هسته‌ی قدرتمند با فرکانس ۳٫۵۳ گیگاهرتز کار می‌کنند.

علاوه بر افزایش چشمگیر سرعت و کارایی، اسنپدراگون ۸ الیت از پیکربندی هسته‌های منحصر‌به‌فردی برخوردار است که تاکنون در طراحی‌های کوالکام مشاهده نشده بود. با حضور دو هسته اصلی و ۶ هسته‌ی قدرتمند، سیستم-روی-چیپ جدید کوالکام می‌تواند عملکردی بسیار قدرتمند را ارائه دهد که پیش‌تر با استفاده از معماری‌ ARM امکان‌پذیر نبود. افزون‌بر این، شاهد پیشرفت‌های قابل توجهی در بخش گرافیکی نیز هستیم.

آنچه اسنپدراگون ۸ الیت را متمایز می‌کند، طراحی کاملاً نوآورانه‌ی هسته‌های پردازشی‌اش است. کوالکام تمامی اجزای سیستم-روی-چیپ را از پایه بازطراحی کرده و نه تنها هسته‌های پردازشی، بلکه کلیه‌ی بخش‌های تشکیل‌دهنده‌ی این تراشه به صورت کامل بازنگری شده‌اند. این تغییرات گسترده با تلاش‌های پیشین کوالکام در توسعه‌ی تراشه‌های لپ‌تاپی سری اسنپدراگون ایکس در یک راستا قرار می‌گیرد.

تفاوت‌های ساختاری چشمگیر اسنپدراگون ۸ الیت با نسل‌های پیشین، امکان مقایسه مستقیمش را با سایر تراشه‌های کوالکام بسیار دشوار می‌کند. در نتیجه، پیش‌بینی دقیق عملکرد تراشه در مقایسه با لپ‌تاپ‌های مجهز به اسنپدراگون ایکس الیت، در حال حاضر امکان‌پذیر نیست. هرچند که شباهت‌های ساختاری میان این دو تراشه قابل انکار نیست، اما میزان این شباهت‌ها و تأثیر آن بر عملکرد هنوز مشخص نشده است.

کوالکام ادعا می‌کند که در تست‌های بنچمارک گیک‌بنچ تراشه‌ی Snapdragon 8 Elite در دستگاه مرجع این شرکت، امتیاز تقریبی ۳۲۲۱ در حالت تک هسته‌ای و ۱۰۴۲۶ در حالت چند هسته‌ای کسب خواهد کرد. اگر ادعای کوالکام صحت داشته باشد، شاهد پیشرفتی قابل توجه خواهیم بود. تراشه‌ی Snapdragon 8 Gen 3 در همان تست‌ها، امتیاز تقریبی ۲۴۰۰ و ۷۵۰۰ را به دست آورد.

با وجود تحولات اساسی در واحد CPU، سایر اجزای اسنپدراگون ۸ الیت تا حد زیادی مشابه نسل‌های پیشین است. این تراشه به پردازنده‌ی گرافیکی جدید آدرنو، AI Sensing Hub کوالکام (با ارتقاء قابل توجه در کارایی و عملکرد هوش مصنوعی) و مودم Snapdragon X80 مجهز است.

قابلیت پشتیبانی از نمایشگرهای با وضوح بالا و مشخصات بهبود یافته پردازنده‌ی سیگنال تصویر (ISP) نسبت‌به نسل قبل، از دیگر ویژگی‌های اسنپدراگون ۸ الیت محسوب می‌شوند. به طور کلی، ساختار تراشه شباهت زیادی به نسل‌های قبلی دارد. این امر به معنای ضعف تراشه نیست؛ اما اگر تغییرات در واحد CPU به اندازه‌ی کافی چشمگیر نبود، می‌توانستیم انتظار تجربه‌ی کاربری تقریبا مشابه با نسل قبلی را داشته باشیم.

اسنپدراگون ۸ الیت از کاهش مصرف انرژی، بهبود عملکرد هوش مصنوعی، ارتقاء قابلیت‌های ارتباطی و صدا، افزایش امنیت، گسترش پهنای باند حافظه و سایر تغییرات و بهبودهای معمول در هر نسل برخوردار است.

انتظار می‌رود اولین گوشی‌های پرچمدار مجهزبه اسنپدراگون ۸ الیت از جمله وان‌پلاس ۱۳ و شیائومی ۱۵، طی هفته‌های آینده معرفی شوند.

انتهای پیام/

ارسال نظر